• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  NO RULES (TZ, BiH) – Nepotizam (video spot)

  NO RULES (TZ, BiH) – Nepotizam (video spot)

  NO RULES (TZ, BiH) – Nepotizam (video spot)

  Tuzlanski garage rock band, No Rules, predstavlja ovih dana videospot singla “Nepotizam“, koji je objavljen na njegovom četvrtom studijskom albumu, “Na cesti bola” (izdavači: Take It Or Leave It – za srpsko tržište ; Spona Music – za ostatak svijeta).

  Aktualan album, “Na cesti bola“, “bosanskih Partibrejkersa“, kako tepaju grupi No Rules, objavljen je prije dvije godine, a bend ga je promovirao brojnim koncertima po čitavoj regiji. Pjesma “Nepotizam” je snimljena u studiju “Pogon” u Tuzli, pod producentskom palicom Dražena Mulaosmanovića, a za muziku, tekst i aranžman, zaslužan je frontmen, vokal i gitarist benda No Rules, Goran Čampara.

  ‘Nepotizam’ oslikava društveno stanje beznađa u BiH, ali se lako može prenijeti na cijelu regiju. Riječ je o dječjoj pjesmici, o šumskim zvijerima te nepotizmu koji vlada u šumskom carstvu – između medvjeda, lavova i vukova, a opisan je na iznimno sarkastičan način. Svako uspoređivanje likova u spotu sa stvarnim likovima iz života je slučajno.” – kaže Goran Čampara. Spot je snimljen u Tuzli u režiji i produkciji Damira Nezirovića te uz pomoć nekoliko prijatelja benda No Rules, koji su glumili u njemu.

  Bend No Rules osnovan je 1999. godine u Tuzli. Iza sebe ima četiri studijska albuma – “Pasje vrijeme” (2003.), “Probaj me” (2007.), “Homesick Blues” (2010.) i “Na cesti bola” (2017.). Godine 2004., bend je osvojio prestižnu muzičku nagradu, “Davorin“, kao Najbolji novi izvođač godine, a za istu nagradu bend je nominiran i 2008. u kategoriji Rock album godine, zajedno s bendovima Hladno pivo i Disciplina kičme. Nastupili su na brojnim koncertima i festivalima u cijeloj regiji, bili na europskoj turneji, a posebno se ističe nastup pred 15 000 ljudi u sarajevskoj Zetri, gdje su (2007.) nastupili kao predgrupa slavnom bendu Deep Purple. Četvrti studijski album benda No Rules, “Na cesti bola“, odlično je prihvaćen kod publike, a zapazili su ga i muzički kritičari – uvršten je u petnaest najboljih regionalnih albuma 2017. godine po izboru portala Glas.ba.

  No Rules nastupa u sastavu – Goran Čampara (vokal, gitara) ; Sanin Imamović (solo gitara) ; Denil Babović (bass gitara) ; Sead Hadzić (bubnjevi).

  Foto – No Rules, by Anita Nadj

  Vezani link – NO RULES – Na cesti bola (Recenzija: Dragutin Matošević)

  YT – No Rules – Nepotizam – (P) & (C) Spona Music, 2019.