• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  MNOGI DRUGI – Prvi

  MNOGI DRUGI – Prvi

  MNOGI DRUGI – Prvi / Croatia Records, 2017 / CD / acoustic pop, rock / Hrvatska

  Mnogi drugi je akustično-alternativni pop rock bend iz Zagreba. Svoje početke bilježi još u prošlom stoljeću, kad su gitarist Ante i pjevač i tekstopisac Mandre osnovali svoj prvi bend. Reinkarnacija benda Mnogi drugi, u sadašnjem obliku, dogodila se 2013. godine i od tada raste, lupa i udara. Uz gitaristu Zlopu i basistu Kovu te tadašnjeg bubnjara Tončija, Mnogi drugi su krenuli u akustične vode. Dolaskom bubnjara Mirka, a zatim i svirača trube Perkelea, krajem 2014. godine, Mnogi drugi prave zaokret i pomiču zadane okvire – uz bogate akustične gitare i izražajan bas vokal i uz dinamičnu ritam sekciju, sjajno se uklapa “haustorovska” truba. Brass linija se zaokružuje dolaskom Roka sa trombonom.

  Uvijek ozbiljni u svojoj neozbiljnosti, Mnogi drugi su u nešto manje od tri godine ušli u finale 9. Demofesta i HR Demo Kluba 2015., pobijedili u natječaju “Zasviraj sa Žujom” i tako zasvirali na 10. INmusicu. Manu Chao ih je izabrao kao pobjednika natječaja “Sviraj s Manu Chao” te su zasvirali kao njegova predgrupa na “Špancirfestu” 2016. godine te održali preko 60 koncerata od koji treba izdvojiti nastup u velikom pogonu “Tvornice kulture” s bendom Drvored, nastup u “Vintage Industrial Baru” s kultnim Antenatom, REGIUS Festival u Šibeniku, HOOMSTOCK u Humu na Sutli i ‘mnoge druge‘.

  DiskografijaPrvi (Croatia Records, 2017)

  Mnogi drugi su – Ante Jelinčić (gitara, mandolina, vokal) ; Filip Kovačević (bass) ; Mirko Burazer (bubnjevi) ; Martin Zlopaša (gitara, vokal) ; Martin Mandir (vokal) ; Ivan Perković (truba, udaraljke) ; Roko Vidaković (trombon)

  Izdati nosač zvuka sa etiketom izdavačke kuće Croatia Records, svojevrsno je dostignuće, mada, ni u kom slučaju, nije garancija uspjeha na dulje staze. Mnogi drugi su već ubilježili razne uspjehe što im je dobra osnova da idu dalje. Krenuli su polagano – izdali su šest single izdanja (sva su na ovom albumu) i uz šest dodatnih pjesama, kompletirali svoj debitantski album.

  Mnogi drugi su zvukom i svojim interpretacijama “različiti” u odnosu na ostale hrvatske bendove koji pretenduju na svoj dio muzičkog kolača. To im daje prijeko potrebnu prepoznatljivost. Da se primjetiti i to da imaju ozbiljan pristup radu što odlikuje profesionalce u poslu kojim se bave.

  Regionalna akustičarska scene se neumitno budi i, što je veoma bitno, nailazi na veliki odjek tom stilu sklone publike. To i članovima benda Mnogi drugi daje prostora da i dalje razvijaju svoje muzičke ideje, šire krug svojih poštovatelja. Spas je u radu.

  Mnogi drugi – “Prvi” – 1. Slonovi ; 2. Tempus ; 3. Maske ; 4. Upeklo je ; 5. Boje ; 6. Voda ; 7. Duboka ; 8. Čudan svijet ; 9. Zarez ; 10. Plavi bar ; 11. Saša ; 12. Bilo spavaj

  https://www.facebook.com/Mnogi.Drugi.music / http://mnogidrugi.wixsite.com/mnogidrugi

  Foto – Anita Nadj Photography

  YT – Mnogi drugi – Voda

  YT – Mnogi drugi – Upeklo je

  . .
  . . .
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  . . .
  . .