• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  MISTER HAJD – Znaš ko si

  MISTER HAJD – Znaš ko si

  MISTER HAJD – Znaš ko si / RnR Records, 2019 / CDr / rock / Srbija

  U vrijeme svog nastanka, 1991./1992., bend nosi ime Mala skupnina skromnih muzičara koja nije imala ideje za ime. Bend je bio veoma aktivan ratnih devetesetih i imao veliki broj nastupa na svim postojećim gradskim koncertnim scenama, a nastupio je i na, tada čuvenoj, Ljubičevskoj gitarijati u Požarevcu.

  Bend Mister Hajd nastao je jula 2017. godine u Petrovcu na Mlavi, Srbija. Prvi nastup, u okviru manifestacije “Rokerijada” u bašti Kulturno prosvetnog centra Petrovac na Mlavi, bend je imao u septembru 2017. godine.

  Članovi benda – Aleksandar Filipović Filip i Nenad Nikolić Šone – idejni su pokretači i nosioci projekta Radionica za dobre duhove koji ima za cilj promociju rock kulture i afirmaciju mladih muzičara i umjetnika. U okviru ovog projekta bend je obradio pjesmu “Jutro” (Tvrdo srce i velike uši, cover) i osvojio prvo mjesto u okviru emisije Demo Expres.

  Marta 2018. godine, Mister Hajd snima svoj drugi demo single za pesmu “Povedi me“. Avgusta 2018. godine, bend nastupa na Plana demo festu u Velikoj plani, a potom i u bašti Kulturno prosvetnog centra Petrovac na Mlavi u okviru projekta “Radionica za dobre duhove“. Septembra 2018. godine, Mister Hajd nastupa na gradskom trgu Petrovac na Mlavi u okviru manifestacije “Rokerijada“, kao predgrupa Vlatku Stefanovskom. Trenutno, bend promovira aktuelni album, “Znaš ko si“.

  DiskografijaZnaš ko si (RnR Records, 2019)

  Postavu benda Mister Hajd čine – Aleksandar Filipović (vokali, gitare) ; Nebojša Božilović (klavijature) ; Nenad Nikolić (bass) ; Petar Petrović (bubnjevi, vokal)

  Na prvo slušanje reći ću – Mister Hajd mi zvuče kao iskusan autorski bend. Radi se o bendu sa jasnim stavom, kako u muzičkom (melodije, tekstovi), tako i u sviračkom pogledu. Sami o sebi, Mister Hajd kažu – “Mister Hajd je personifikacija prikrivene i potisnute ljudske prirode. Želja, strast i nemir. Unutrašnji glas koji želi da se čuje. Sila koju sputavamo moralnim i socijalnim principima. Borba sa samim sobom. Iz te borbe nastaje energija koju Mister Hajd oslobađa kroz muziku i tekstove.” Nemam primjedbi na ovako izrečeni stav.

  Mister Hajd mi, sudeći po godinama samih muzičara, idu u “rubriku” – “Nikad nije kasno“. Snimiti album prvenac u tim godinama, najmanje spada u nečiji “uspjeh“. Znam, Petrovac na Mlavi nije Beograd. Bendovi koji se “rode” u Beogradu, često i nezasluženo dobiju medijsku i svaku drugu pažnju, samom činjenicom da djeluju iz metropole. Za “provinciju” – “koga zabole uvo?

  Srećom, postoji ekipa RnR Records (Računajte na računare Records, Zemun) koja ruši te tabue. Svaki kvalitet, kod njih će biti prepoznat i adekvatno nagrađen. Mister Hajd pravi su primjer “zapostavljenih bisera“. Neopravdano su bili zapostavljani, a zaslužili su mnogo više i to mnogo ranije. Nadam se da će im ovo biti podstrek da još zdušnije prionu radu i da realiziraju i svoje ostale zamisli i ideje. Ja ih na tom putu podržavam.

  Mister Hajd – “Znaš ko si” – 1. Neka sila ; 2. Znam ko si ; 3. Zaboravi ; 4. Pogledaj u oči ; 5. Odelo ; 6. Ne dam vam ništa ; 7. Mrak

  https://www.facebook.com/mister.hajd.petrovac /

  Foto – Saša Simić Sima

  YT – Mister Hajd – Ne dam vam ništa

  YT – Mister Hajd – Neka sila