• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  MIROSLAV I GORDANA EVAČIĆ – Dan i noć (novi album)

  MIROSLAV I GORDANA EVAČIĆ – Dan i noć (novi album)

  MIROSLAV I GORDANA EVAČIĆ – Dan i noć (novi album)

  Piše: Dinko Husadžić Sansky

  Slušamo DAN I NOĆ – novi album Miroslava i Gordane Evačić (Intek Music, 2020.)

  Miroslav i Gordana Evačić, višestruko nagrađivani dobitnici respektabilnih Porina za svoju glazbu, conditio sine qua non, ne samo glazbene scene u Koprivnici, nego su prepoznati i u Hrvatskoj i vani… kao onaj fini bajkoviti supružnički par koji su svoju ljubav i višegodišnje zajedničko djelovanje začinili stvaranjem iznimne glazbe. Mene su odavno “kupili” skladbom i videom ZBOG NAS, ali sve, doista sve što rade u glazbenom smislu, ima dušu, priču, poetiku i pouku.

  Glazbenici osebujnog stila, svojim novim albumom donose novu dimenziju svom glazbenom izričaju. Ovo je njihovo 12. službeno izdanje, a kako sami kažu, stilski značajno odmaknuto od svih dosadašnjih. Poznavatelji opusa Miroslava i Gordane Evačić znat će da je njihov dosadašnji rad uglavnom bio usmjeren na etno i world music izričaj, dok su sada, potpuno neopterećeni trendovima, odlučili snimiti autorski poprock album koji se u njima (kako sami kažu) već godinama akumulirao.

  Karizmatičan Gordanin glas, osobito u baladama, oslonjen i na tradicijske elemente, ovdje je oslobođen svih okova, predrasuda, dvojbi… emocije teku kao nošene silinom Drave i Podravine, fino tkanje specifičnih glazbenih ljestvica oslobađa glazbenike bilo kakvih stega, tu je čista glazba, ono što se osjeća i želi kazati, bez kalkuliranja.

  Dodatno ću o albumu pisati kad bude službeno dostupan, a neka ovo bude samo najava. Objavljene singlove svakako poslušajte… uvlače se pod kožu! Digitalno izdanje albuma “Dan i noć” biti će dostupno od 24. lipnja 2020. godine na glazbenim streaming servisima Apple Music, Deezer i Spotify.

  Album sadrži 10 pjesama, od kojih 8 originalnih, autorskih. Zajedno ih potpisuju Miroslav i Gordana Evačić, a na albumu se nalazi i veoma zanimljiva obrada pjesme “Summertime“, Georgea Gershwina i to u dvije verzije – na hrvatskom i na engleskom jeziku.

  Miroslav i Gordana Evačić – “Dan i noć” – 1. Gubim se ; 2. Sve to vreme ; 3. Anđeo lakih krila ; 4. Letnji den (Summertime) ; 5. Potpuno novi dan ; 6. Dan i noć ; 7. Can’t hold on ; 8. Brand new day ; 9 Summertime ; 10. The dream is gone

  https://www.facebook.com/MiroslavGordanaEvacic / http://www.evacic.com /

  YT – Miroslav i Gordana Evačić – Gubim se

  YT – Miroslav i Gordana Evačić – Letnji den (Summertime)

  YT – Miroslav i Gordana Evačić – Potpuno novi dan

  . .
  . . .
  Autor:
  Dinko Husadžić Sansky
  Velika Ludina, Hrvatska
  . . .
  . .