• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  MILOŠ ZUBAC i MILAN KORAĆ – Spektakl

  MILOŠ ZUBAC i MILAN KORAĆ – Spektakl

  MILOŠ ZUBAC i MILAN KORAĆ – Spektakl / DIY, 2014. / acoustic country-alt/blues/blues folk / Srbija

  Vojvodina se sve više i više pokazuje kao regionalni centar akustičarske i kantautorske muzike. Dokaza za to ima mnogo – pomenut ću samo neke – Đorđa Balaševića, neformalnu grupu kantautora i akustičarskih bendova “Novi odmetnici”, “Poezika” – regionalni festival autorske muzike, “Famus” – festival akustičarske muzike koji se održava u Sivcu, a tu su i mnogobrojni umjetnici – individualci.

  Iz takve sredine, u takvoj klimi, nastao je, između mnogih drugih, i dvojac – Miloš Zubac i Milan Korać – sa ciljem da nam združenim snagama, kroz album “Spektakl”, iskažu svoju poeziju upakovanu u muziku.

  Miloš Zubac je književnik, kantautor i muzičar iz Novog Sada. Vođa je muzičke grupe Prkos drumski. Po njegovoj zbirci pjesama, “Poezika”, nazvan je istoimeni festival regionalne autorske muzike, a on je i umjetnički direktor tog festivala. Član je regionalnog muzičkog kolektiva “Novi odmetnici”.

  Milan Korać je srpski kantautor, pjesnik i gitarista. Osnivač je benda Šinobusi, zapaženog na polju blues-rocka, s kojim je objavio tri albuma i radio na kompilaciji posvećenoj Đorđu Balaševiću. Također je član regionalnog muzičkog kolektiva “Novi odmetnici”. Objavio je i samostalni album pod nazivom “Do modrih dubina”, zajedno s prvom zbirkom pjesama.

  Spektakl - CDMiloš Zubac i Milan Korać su krajem decembra 2014. godine finalizirali rad na albumu “Spektakl”. Album sadrži 12 kompozicija od kojih deset potpisuju Zubac i Korać, a na albumu su i dvije obrade – “Bledo”, kompozicija Milana Mladenovića i “Ljubavi” kompozicija Nikole Neškovića. U snimanju su učestvovali – Miloš Zubac – glas, akustična gitara ; Milan Korać – glas, akustična i električna gitara ; Nenad Patković – akustična gitara, klavijature ; Đorđe Bubnjević – udaraljke ; Predrag Dmitrović – bass gitara ; Stefan Stefanović Gile – usna harmonika.

  Spoj lijepih stihova, kompozicija koje lako ulaze u uho, ali nisu banalne, zajednički rad dvojice muzičara koji se dugo poznaju i pratnja iskusnih muzičara – odlike su ovog albuma. Skladno dvoglasno pjevanje podcrtano je akustičnim gitarama, što daje osnovni ton kompozicijama, a boje ih i dopunjuju blagi zvuci usne harmonike, električne i bass gitare, klavijatura i udaraljki.

  Album “Spektakl” dat će svojom kvalitetom velikog podstreka širenju i uzdizanju autorske akustičarske muzike na regionalnom nivou. Već imamo mnogo primjera da se ti muzičari regionalno ujedinjuju, zajednički nastupaju i izmjenjuju stečena iskustva. Ono što je veoma bitno, veliki odaziv publike dokaz je da je sve veći i veći segment onih koji su željni lijepih tekstova i tog umilnog zvuka akustičnih gitara. Miloš Zubac i Milan Korać su nam darovali lijepo ukomponovani album, pravi biser, a na nama je da ga poslušamo, damo mu priliku da mnoge od nas i osvoji – a hoće – to vam garantujem.

  Miloš Zubac i Milan Korać – Spektakl – 1. U srcu tame ; 2. Pogrešno more ; 3. Ljubavi ; 4. Znamenje budnosti ; 5. Po obimu kruga ; 6. Spektakl ; 7. Ako hoćeš da se svetiš ; 8. U međuvremenu ; 9. Bledo ; 10. Petar i Vendi ; 11. Nebo je isto ; 12. Ušće

  YouTube – Miloš Zubac i Milan Korać – Spektakl

  Autor:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  info@barikada.com