• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  MILAN PETROVIĆ QUARTET – 20.05.2013. (video)

  MILAN PETROVIĆ QUARTET – 20.05.2013. (video)

  MILAN PETROVIĆ QUARTET – 20.05.2013. (video)

  Beogradski instrumentalni sastav, Milan Petrović Quartet, predstaviće svoj četvrti album (a peto izdanje) pod nazivom “Dates”, 25.02.2016. godine, u okviru festivala “Rodjendan džeza“ u Akademiji 28. Ovaj album je, kao i predhodni studijski, “Favorites”, iz 2013. godine, snimljen u studiju Visoke elektrotehničke škole u Beogradu i donosi nam 10 autorskih kompozicija koje je komponovao Milan Petrović. Audio snimatelji su bili Mirko Milošević i student Nemanja Lazarević. Produkciju većine pesama je potpisao Željko Veljković, a kao producent u dve pesme pojavljuje se Branko Isaković iz “Divine Sound” studija.

  “Dates” nam predstavlja deset običnih dana u proteklih nekoliko godina koji su obeleženi kreativnim radom, a koje bismo, inače, zaboravili da se nije desila muzika koja je zabeležila prolaznost, razna raspoloženja i uticaj vremena na autora.

  Na ovom albumu sastav grupe je proširen. Osim standardne četvorke koju već dve godine pored Petrovića za klavijaturama čine, Lehel Nagy saksofon, Robert Gostinčar bass gitara i Bogdan Zdjelar bubnjevi, gitaru je svirao riječki gitarista Bruno Mičetić, trombon Nemanja Zlatarev, trubu Nemanja Banović i perkusije Aleksandar Radojičić – Shoica. Fotografije na omotu albuma autorsko su delo Željke Dimić, a dizajn je radio Daniel Mihajlović.

  Bend je još prošlog leta najavio izlazak ovih snimaka spotom za pesmu “17.01.2014.”, ali su u međuvremenu prvo objavili živi album, “Live @ Nišville Jazz Festival 2014”, gde su nastupili sa riječkim gitaristom Brunom Mičetićem (album se može poslušati na zvaničnoj bandcamp stranici benda – https://mpquartet.bandcamp.com/music).

  Spot za drugi singl, “20.05.2013.” delo je članova benda. Scenario je pisao Bogdan Zdjelar koji je i snimao veći deo spota uz asistenciju Dejana Ipača (Inspektor Dominqez). Montažu je radio Lehel Nagy sa Dušanom Gnjidićem u Pančevu. Spot je snimljen na raznim lokacijama u gradu, a pre svih u “Jazz bašti” sa kojom bend ima dugogodišnju uspešnu saradnju.

  Bend je trenutno u završnim pregovorima sa izdavačem, pa će se uskoro znati kada će se album pojaviti u štampanoj i digitalnoj formi.

  Foto: Grujica Bibin / Prilog pripremio: Milan Petrović

  YouTube – Milan Petrović Quartet – 20.05.2013.