• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  MEGA MUZIKA – Nagrade za 2014.

  MEGA MUZIKA – Nagrade za 2014.

  Nagrada Mega Muzika Awards pod pokroviteljstvom Fendera ove (2014.) godine dodijeljena je po 11. put. Dodjela je održana u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. Nagrada je dodijeljena glazbenicima koji su svojim radom i talentom zadužili hrvatsku rock scenu. Podršku kolegama došli su dati brojni drugi glazbenici, a u ugodnoj atmosferi Vintage Industrial Bara dodijeljene su nagrade u 15 kategorija.

  Gatuzo

  Gatuzo

  Nagradu za poseban doprinos u kategoriji benda kući su odnijeli Gatuzo koji su upravo objavili i novi studijski album “Megalomania”. Nagradu im je uručio direktor Croatia Recordsa, Želimir Babogredac, a bend je odsvirao i dvije pjesme, “Oni govore” te aktualnu, “Povrijedili smo jedno drugo”.

  Nothing Toulouse 01

  Nagradu u kategoriji albuma osvojili su odlični Nothing Toulouse, koji su istoimeni album objavili u kolovozu 2014. godine. Nagradu za poseban doprinos u kategoriji klavijature dobio je Marijan Gudelj, a na pozornici se predstavio s bendom The Answer, s kojim inače surađuje.

  Nagrada za najbolji mladi bend pripala je perspektivnom sastavu Soul Radio, sastavljenom od vrhunskim mladih glazbenika iz Karlovca i Duge Rese.

  Nažalost, prerano preminuli sisački gitarst, Jimi Kurfirst, dobio je posthumno priznanje zbog iznimnog doprinosa glazbenoj sceni.

  Nagradu za promociju hrvatske demo scene dobio je “HGF demo festival – Zabok”, koji je ove godine proslavio svoju punoljetnost.

  Mega Muzika Awards 2014

  Nagrade u ostalim kategorijama su osvojili: Branko Požgajec (vokal), Marijan Gudelj (klavijature), Nenad Kos Ferzzo (električna gitara), Branko Bogunović Pif (akustična gitara), Zlatan Ćehić Ćeha (bas gitara), Dražen Scholz (bubnjevi), Bruno Urlić (violina), Denis Mujadžić Denyken (doprinos), Croatia Drum Camp (glazbena škola) te Hard Place (rock klub).

  Dobitnike nagrada bira odbor koji čine Želimir Babogredac, direktor Croatia Recordsa i predsjednik HDU (Hrvatske diskografske udruge), Zvonimir Bučević, tajnik Hrvatske Glazbene Unije (HGU) i basist grupe Boa, Siniša Bizović, direktor diskografske kuće Spona i glavni tajnik Hrvatskih Blues Snaga. Novi članovi odbora ove godine su glavni urednik glazbenog portala mixer.hr Igor Polak i basist iz Telefon Blues Banda Tomas Krkač. Uz njih je i incijator nagrade i direktor Mega Muzike Adonis Dokuzović kao i direktor Fendera za Europu Oliver Schuetz.