• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  MEĐUNARODNI ETNO JAZZ FESTIVAL KARLOVAC – Najava i program

  MEĐUNARODNI ETNO JAZZ FESTIVAL KARLOVAC – Najava i program

  MEĐUNARODNI ETNO JAZZ FESTIVAL KARLOVAC – Najava i program

  22.07.2022. – Bok Blues
  Ovogodišnji festival otvaraju gosti, Bok Blues, dvojac, autorski dio BE HA VE Americana Blues benda. Godine 2020., pobijedili su u solo/duo kategoriji na 12. Croatian Blues Challengeu, a u svibnju 2022. godine zastupali su Hrvatsku na International Blues Challengeu u američkom gradu Memphis, Tennessee. Među natjecateljima iz Amerike i cijeloga svijeta, postigli su izuzetan uspjeh ušavši u polufinale ovog natjecanja. Novim uzbudljivim pothvatom Bok Blues izražavaju svoju viziju tog glazbenog žanra predstavljajući vlastite skladbe i jačajući temelje blues glazbe u Hrvatskoj.
  Članovi dua su: Zoran Haraminčić Hara – gitara ; Davor Bunčić Buna – vokal, usna harmonika

  22.07.2022. – Kozmodrum
  Kozmodrum je nastao 2015. godine kao ideja da se jazz glazba spoji s plesnom klupskom glazbom. Idejni je začetnik bubnjar i kompozitor Janko Novoselić. Iza sebe imaju tri albuma i mnoštvo koncerata. Njihovi nastupi često postaju pravi partyji, pa ćemo i na ovom, sigurni smo, zaplesati. Jazz i fusion improvizacije, post-rock eksperimenti, house i techno estetika, pa čak i afrokubanska ritmika ; sve se to nalazi na križanju gdje nastaju kompozicije koje piše Janko Novoselić. Kozmodrum nastavlja svoje putovanje koncertnim aktivnostima kojima prezentira i neke nove skladbe i nove ideje. I, kako sami kažu, donose dašak glazbe iz davnih vremena spojene s onom iz novijih vremena ne bi li dostigli onaj čarobni trenutak.
  Članovi sastava su: Ivan Kapec – gitara ; Elvis Penava – gitara ; Hrvoje Galler – klavijature ; Goran Delač – bass ; Janko Novoselić – bubnjevi

  23.07.2022. – GIIPUJA
  Iza imena GIIPUJA stoji akronim za “glazba Istre i Primorja u jazz aranžmanima”. Povezujući etno glazbu Istre i Primorja sa suvremenim jazzom, Damjan Grbac sa svojim se kvartetom GIIPUJA otisnuo na intrigantno glazbeno putovanje vješto interpretirajući glazbeno stvaralaštvo prošlosti kroz prizmu suvremene muzičke prakse progovarajući jezikom tradicije u slobodi improvizacije. GIIPUJA je projekt koji traje više od 10 godina te neprestano evoluira. Svakako je jedan od najboljih hrvatskih etno jazz projekata, a naša publika ponovno će se uvjeriti u kvalitetu njihova izričaja na ovogodišnjem izdanju festivala.
  Članovi sastava su: Marko First – violina, sopela, mih ; Aldo Foško – bas klarinet ; Damjan Grbac – kontrabas ; Tonči Grabušić – bubnjevi

  24.07.2022. – BRAĆA TEOFILOVIĆI
  Teofilovići na ovogodišnjem izdanju festivala predstavljaju “Element”, novi album s obradama najljepših tradicionalnih pjesama naših prostora. Braća blizanci, Ratko i Radiša Teofilović, već dugi niz godina oduševljavaju publiku diljem svijeta svojim obradama izvornih pjesama Balkana. Jedinstveni i čudesni, epiteti su koji se nerijetko vežu uz njihovo prezime, ponajprije zbog nadahnutog dvoglasnog pjevanja koje svakog slušatelja vraća u neka prošla vremena. Nakon šest godina diskografske pauze, Teofilovići objavljuju “Element”, novi studijski album s 14 obrada tradicionalnih kompozicija utkanih u bogato kulturno naslijeđe ovih prostora. Tijekom godina bilježe nastupe  u Njemačkoj, Italiji, Austriji, SAD-u, Japanu, Rusiji i to u nekima od najeminentnijih koncertnih prostora poput – Wiener Konzerthaus u Beču, Moscow Tchaikovsky Conservatory u Moskvi, The Kennedy Center u Washingtonu i Liszt Academy Concert Centre u Budimpešti. Album “Element” logičan je nastavak bogate 30-godišnje karijere, a sadrži sve ono što Ratka i Radišu čini posebnima na glazbenoj sceni. Svima onima koji se upuste u preslušavanje ovog albuma, zajamčeno je jedinstveno lirsko putovanje uz produhovljene obrade Braće Teofilović.

  Informacije dostavio – Goran Ilić, Udruga Orpheus, Karlovac, Hrvatska – https://udruga-orpheus.hr/