• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Raporti »

  Međunarodna ljetna glazbena škola Pučišća 2019 – Maratonski koncerti

  Međunarodna ljetna glazbena škola Pučišća 2019 – Maratonski koncerti

  Međunarodna ljetna glazbena škola Pučišća 2019 – Maratonski koncerti

  Brač – Sudionici Međunarodne ljetne glazbene škole Pučišća jučer (08-08-2019) održali su završni koncert u prepunoj dvorani u Pučišćima. Na koncertu, koji je počeo u 16, a završio u 21 sat, nastupilo je pedeset polaznika ljetne glazbene škole te svojim izvedbama oduševilo mnogobrojne ljubitelje klasične glazbe.

  Publika – u kojoj su, uz turiste i mještane, bili i roditelji i prijatelji polaznika te njihovi profesori – s ushićenjem je pratila nastup svakog polaznika i svakog ispratila burnim aplauzom. Profesorima, koji su nastupe svojih učenika pratili budnim okom (i uhom), bila je to, pak, prigoda da procijene koliko su polaznici seminara napredovali te oplemenili svoje znanje.

  Za umijeće koje su polaznici Međunarodne ljetne glazbene škole Pučišća pokazali na završnom koncertu, zaslužni su voditelji seminara: prof. klavira Đuro Tikvica (Hrvatska ), prof. klavira Irina Osipova (predsjednica ruske EPTA-e), prof. klavira Ivanka Kordić (Hrvatska), prof. violončela Mihovil Karuza (Hrvatska), prof. violine Nenad Merle (Hrvatska) i prof. violine Marina Keselman (Ruska Federacija).

  Polaznike seminara, učenike različitog predznanja, od amatera do akademski obrazovanih glazbenika, iz Njemačke, Kine, Italije, Rusije, Koreje i, dakako, Hrvatske, povezala je ljubav prema glazbi i razmjeni iskustva te žeđ za znanjem koje su pokazali na tri koncerta održana u Pučišćima.

  Seminar je trajao deset dana. Puno se vježbalo i radilo, no bilo je vremena i za kupanje u moru, sunčanje, sport, obilazak otoka… A baviti se glazbom i družiti u predivnom, slikovitom otočnome mjestašcu poznatom po kamenolomu i kvalitetnom kamenu, neprocjenjivo je iskustvo.

  Program Međunarodne glazbene škole Pučišća uživa visoko pokroviteljstvo Predsjednice RH, Kolinde Grabar-Kitarović, a projekt u dugoj tradiciji podržavaju Ministarstvo kulture RH, Arriva, Hrvatska turistička zajednica, HUZIP, ZAPRAF, Splitsko – dalmatinska županija, TZ Splitsko-dalmatinske županije.

  Fotografije: Studio Fos, Krško, Slovenija

  WEB: http://www.music-school-pucisca.com /
  MAIL: info@music-school-pucisca.com
  FB: International Summer Music School Pucisca – Island of Brac, Croatia 

  U ime HKUB,
  Vesna Vrandečić
  organizator