• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Jazz scena »

  MARIO RAŠIĆ – Balkan zoo

  MARIO RAŠIĆ – Balkan zoo

  MARIO RAŠIĆ – Balkan zoo

  Mario Rašić, jedan od najboljih hrvatskih basista, u suradnji s Balkan Zoo Ensembleom, objavio je drugi album “Balkan zoo”. Na albumu se nalazi 6 jazz skladbi u kojima se prožimaju world music žanrovi poput afro beata i sevdaha te jedna pjesma, “Roots and weeds”, u kojoj gostuje sjajna pjevačica Valerija Nikolovska koja je napisala i tekst za aktualni singl. Za pjesmu je snimljen i spot u režiji Maria Boršćaka. Autor svih skladbi je Mario Rašić, a miks i produkciju potpisuje Dragutin Smokrović Smokva. Dizajn albuma potpisuju cijenjeni umjetnici Addis A.E.F. i Goran Lizdek.

  Mario Rasic CD

  Uz Marija Rašića (bas i drombulja), Balkan Zoo Ensemble čine Viktor Lipić (klavijature i vokal), Pavle Miljenović (akustična i električna gitara) i Miroslav Lehpamer (bubnjevi i perkusije), a svoj doprinos je dao i prerano preminuli Marko Križan (saksofon i harmonika) kojem je posvećena i posljednja skladba na albumu “This is not the blues”. Na albumu, osim već spomenute Valerije Nikolovske gostuju još i Žarko Hajdarhodžić (flauta), Tomica Rukljić (truba), Luka Žužić (trombon) te Mirsad Dalipi (perkusije).

  Mario Rašić je široj javnosti poznatiji kao basist benda Goran Bare i Majke, ali i studijski glazbenik koji je surađivao s brojnim imenima na hrvatskoj glazbenoj sceni. Njegov debut jazz album, “Milje”, proglašen je jednim od najboljih albuma 2012. godine. Mario je dosad surađivao s izvođačima i bendovima kao što su: Goran Bare i Plaćenici, Majke, Mile i Putnici, Elemental, Bolesna braća, Massimo, Jacques Houdek, Natali Dizdar, Ivana Kindl, Divas, Meritas, sestre Husar, Mayales, Valerija Nikolovska, Hot Line, Matija Dedić, Jelena Radan, Krunoslav Levačić – nijenishta tri i mnogi drugi.

  Više o Mariju Rašiću pronađite na njegovoj službenoj Facebook stranici – www.facebook.com/pages/Mario-Rasic

  YouTube – Mario Rašić & Balkan Zoo Ensemble – Roots and Weeds (Official video)