• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  MANNTRA – Venera

  MANNTRA – Venera

  MANNTRA – Venera / (Croatia Records) 2015. / CD / Hard rock, alter rock, Balkan ethno – CROATIA

  Iz Umaga dolazi sastav Manntra, koji je aktivan na nacionalnoj sceni od 2011-e godine, što se inače smatra njihovim početkom delovanja. Već sledeće, 2012-e godine, objavljuju album prvenac naziva “Horizont”, koji je naišao na zapažen prijem tamošnje javnosti.

  MANNTRA..Venera..CDCoverPre koji dan su objavili drugi po redu album, “Venera” za Croatia Records, na kojem se našlo 10 songova, a snimljeni su i video klipovi za numere “Mornar” i “Vila”. Manntra su izražajno neobičan i netipičan bend, koji kombinuje elemente hard rocka, alter tendencija, vidno prisutnih electro dodataka, kao i upliv ethno/folk detalja, podjednako izraženih u samoj muzici, kao i u određenoj psihološkoj postavci, a ona se ogleda u vrlo tipiziranom, gotovo histeričnom vokaliziranju, gde sve deluje izuzetno dramatizovano i emocionalno isforsirano. Takva vokalna postavka, mora se priznati, prilično je originalna i unikatna, i bend je na neki svoj način maksimalno “isfurava”.

  Sve pesme poseduju određenu “tenziju”, biti ili ne biti pristup, iako je sama tekstualna matrica daleko od socio političkih, ili nekih drugih, nazovimo to, angažovanih svetonazora. Očigledno je da Manntrin stilski izraz ima podršku nemalog broja pristalica u samoj Hrvatskoj, koja sa odobravanjem prihvata ovakvu izvođačku formulu. U tehničkom smislu ostali aspekti zadovoljavaju, čak šta više potvrđuju ozbiljnost samih aktera kao i njihovu rešenost da se relevantno i adekvatno promovišu što većem broju potencijalnih konzumenata.

  www.manntra.hr / www.facebook.com/ManntraOfficial / www.crorec.hr

  YouTube – Manntra – Mornar (Mochvara, 28.03.2015., live)

  I vi želite recenziju – svoja oficijalna, demo, promo, live… (CD, DVD, LP, audio cassette…) izdanja (isključivo fizičke kopije), poštom slati na:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
  Download izdanja se ne recenziraju