• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Jazz scena »

  MAJA SAVIĆ – Predstavljanje

  MAJA SAVIĆ – Predstavljanje

  MAJA SAVIĆ – Predstavljanje

  Maja Savić rođena je 1979. u Zadru. Sa 7 godina upisuje Glazbenu školu “Pavao Markovac” u Zagrebu, gdje do 1992. godine uči klavir. Već tada povremeno komponira, aranžira te povremeno pjeva. S javnim nastupima počinje 1998. godine u sastavu Flyer, pokrivajući obrade raznih pjesama pop i rock žanra. Godinu kasnije započinje suradnju sa sastavom Bazaar u kojem radi autorsku glazbu žešćeg stila, miješajući hard core i jazz. U tom sastavu, uz basista i bubnjara, pjeva i piše sve riječi i vokale. Izdaju demo CD “Broken pieces” za koji dobivaju dobre kritike.

  2005. godine seli se u Portugal, gdje počinje raditi na svom debut solo albumu s renomiranim jazz glazbenikom Zé Eduardom. Osim snimanja, počinje intenzivno raditi jazz, obrazujući se kao vokalistica i glazbenica te nastupa u raznim sastavima. Radi s manjim grupama izvodeći jazz standarde, bossa novu, latin i blues, kao i ranije jazz standarde, New Orleans jazz repertoar s big bandom i još dvije vokalistice.

  Uči jazz, improvizacijske tehnike, free jazz, bossa novu, latino i indijske glazbene stilove putem raznih jazz radionica i škola u Portugalu, Španjolskoj, BiH, Sloveniji i Hrvatskoj od vrhunskih glazbenika kao što su Zé Eduardo, Romy Camerun, Judy Niemack, Guillermo Rozenthuler, Deborah Carter, Miles Griffith, Shawnn Monteiro, Deborah Brown, Charles Gayle, Kiran Ahluwalia, Francisco „Latino“ Blanco, Pedro Moreira i mnogih drugih.

  Maja Savić - solo 2Nakon dvogodišnje suradnje s Antonom Glasnovićem (gitara), Vjekoslavom Crljenom (kontrabas) i Nikolom Duporom (bubnjevi) s kojima je imala stalni kvartet, Maja se odlučuje posvetiti drugim projektima koje je paralelno pokrenula. Ti projekti uključuju Savich & Razz Working Unit, suradnju s riječkim alt saksofonistom Denisom Razumovićem, Maja Savić Hammond Trio gdje surađuje sa slovenskim pijanistom / hammondistom Erikom Marenčetom i legendarnim bubnjarem Ratkom Divjakom Raletom te suradnju s francuskim pijanistom Regisom Kattieom s kojim radi u duetu a i u većim formacijama.

  Osim što se posvetila novim projektima, i dalje radi na novim materijalima s kojima će se predstaviti na svom prvom samostalnom albumu te gostuje na tuđim albumima (Tihomir Hojsak – Jazz Room, Bastardz, itd.).

  Značajniji nastupi koje je ostvarila su: Osječki Jazz Festival, Liburnia Jazz Festival, Krk Live Music Festival, Jazzlook – Banja Luka Jazz Festival, Jazz večeri u Maloj Sceni Centra za Kulturu Čakovec, Nove Jazz Nade 2007 (Lisinski), Večeri domaćih autora sa HRT Big Bandom 2008. gdje se predstavila kao autorica te izvela vlastitu skladbu „Sonhos Musicais“, te mnogobrojni nastupi po jazz klubovima i kulturnim centrima u Hrvatskoj, Sloveniji i Portugalu. 2008. godine njen potencijal su prepoznali i stručni kolege te je nominirana za nagradu Status u kategoriji “Mlade nade jazz glazbe”.

  Iste godine osniva svoju udrugu za promicanje jazz glazbe i kulture pod nazivom JAZZart te organizira prvi međunarodni jazz seminar i festival na Krku – Krk Jazz Days u suradnji sa organizacijom Global Music Foundation iz Velike Britanije. Tamo nastupa uz argentinskog vokalista Guillerma Rozenthulera i perkusionista Felixa Gibbonsa izvodeći brazilsku bossa novu. Kroz udrugu ističe važnost edukacije u jazz glazbenom usmjerenju te nastavlja s organizacijom jazz radionica i seminara kako bi podržala i razvila hrvatsku jazz scenu. Surađuje s raznim glazbenicima iz Hrvatske, Portugala, Španjolske, Velike Britanije i SAD-a. Više informacija o aktivnostima udruge JAZZart na – www.jazzart.hr

  2009. godine počinje podučavati pjevanje u Školi za moderno pjevanje – Mikrofon Star, uz nekoliko drugih mentora s profesionalne glazbene scene. Više informacija o tečajevima škole Mikrofon Star na – www.mikrofon.hr

  Početkom 2011. godine priključuje se HGM A Bandu s kojim nastupa u sklopu redovnog ciklusa orkestra izvodeći uglavnom jazz standarde s početka 20. stoljeća.

  Između 2012. i 2014. aktivno nastupa s brojnim glazbenicima, te sa svojim jazz ansamblom Maja Savic Jazz Ensemble s kojim radi na aranžmanima instrumentalnih i vokalnih standarda, te autorskim kompozicijama koje planiraju snimiti. Ansambl čine Hrvoje Galler na klaviru, Zvonimir Šestak na kontrabasu, Krunoslav Levačić na bubnjevima i Uglješa Novaković na alt saksofonu.

  Također nastupa nekoliko puta uz HRT Jazz Orkestar, u Vip clubu te na 1000.-oj emisiji Dubravka Majnarića “Zlatna prašina” u studiju Bajsić na HRT-u.

  2013. godine počinje suradnju s brazilskim gitaristom, skladateljem, aranžerom i pjevačem – Marcom Antoniom da Costom koji aktivno surađuje s HGM Jazz Orkestrom. Repertoar koji izvode se uglavnom sastoji od brazilske i autorske glazbe te latinoameričkih skladbi jer je da Costa porijeklom djelomično i iz Perua. Na nastupima im se često pridružuje brazilski vokalni ansambl Bossa Banda koji Maja vodi od 2010. godine i koji uglavnom izvodi popularne brazilske standarde iz Jobimovog repertoara. Brazilsko-hrvatski dvojaca često nastupa po Hrvatskoj i Austriji te zajedno pjevaju na božićnom koncertu u MD Lisinski uz HGM Jazz Orkestar 1. prosinca 2013. godine. U ljeto 2014. godine ulaze u studio i počinju snimati svoj prvi demo, koji bi s vremenom mogao prerasti u prvi zajednički album. U proširenom izdanju tog banda pridružuju im se Zvonimir Šestak na basu i Matheus Jardim na bubnjevima.

  U listopadu 2014. godine Maja seli u Pariz gdje nastavlja raditi s udrugama Jazz Vocal Academy International gdje se usavršava kao vokalna instruktorica po metodama te škole, te Arts Embassy International s kojima radi Jazz turu i međunarodnu radionicu u Parizu. Prvu su održali u lipnju 2014. godine koja je odlično prošla i namjera je održati slične radionice u Zagrebu u suradnji s Udrugom Jazzart, u Chicagu u suradnji s udrugom SongShop koju vodi Cabaret performerica Claudia Hommel i naravno s navedenim udrugama u Parizu koje vodi jazz vokalistica Keri Chryst. U Parizu također radi na međunarodnoj karijeri te planira europsku turneju sa svojima projektima.

  Piše svoje riječi, vokale i back vokale te komponira vlastite skladbe. Njen životni motto je – Nikad nije prekasno! U nadi je da će svojim stavom inspirirati i druge da slijede svoje srce…

  Foto: Dinko Bažulić

  www.majasavic.com / www.facebook.com/majasavicjazz

  YouTube – Maja Savic Jazz Ensemble – Rain (H. Galler / M. Savić)