• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  MAJA POSAVEC & IVAN KAPEC – Večer s Cohenom

  MAJA POSAVEC & IVAN KAPEC – Večer s Cohenom

  MAJA POSAVEC & IVAN KAPEC – Večer s Cohenom / Aquarius Records, 2019 / CD / pop, chanson / Hrvatska

  Maja Posavec (rođena je u Đakovu, 1983. godine). Hrvatska je pozorišna, filmska i televizijska glumica, kao i muzičarka. Od 2006. do 2016. godine, djeluje kao pjevačica i koautorica u zagrebačkoj grupi Detour. Tokom deset godina saradnje s grupom Detour, snimila je tri studijska albuma – “Detour” (2006.), “TV” (2009.) i “A što ak’ ja…” (2014). S posljednjim albumom, “A što ak’ ja…“, grupa Detour osvaja nagradu Porin u kategoriji Najbolji pop album. Osim kao glavni vokal, Maja u grupi Detour djeluje i kao autorica. Koautorski (uz Nenada Borgudana) potpisuje pjesme – “Mjesec“, “Ljeto počinje“, “Prijatelj“, “Zmaj“, “Čudno“, dok autorski (samostalno) potpisuje veliki hit-single, “Daleko“. Kao samostalna izvođačica, Maja je snimila brojne duete sa izvođačima kao što su – Rade Šerbedžija, grupe Pavel i Noxin… Veliki uspjeh postiže duetom s Nenom Belanom i pjesmom, “Tvoj glas“, za koju 2016. osvajaju nagradu Porin u kategoriji Najbolja vokalna saradnja. Godine 2016., singlom, “Budi jak“, započinje i njena samostalna muzička karijera.

  Maja Posavec – Diskografija – Detour – Detour (2006) ; TV (2009) ; A što ak’ ja… (2014) ; Maja Posavec – Kada ne bih imala strah (Aquarius Records, 2018) ; Maja Posavec & Ivan Kapec – Večer s Cohenom (Aquarius Records, 2019)

  Ivan Kapec – gitarista i kompozitor – aktivn je sa jazz i elektroničkom muzikom od 90-ih prošlog stoljeća. Svirao je u brojnim hrvatskim jazz ansamblima, a 2001. osniva vlastiti trio s kojim snima dva albuma – “Lancun” i “Bava“. Osnivač je i multimedijalne skupine Trianguli Zona s kojom je nastupao na festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Od 2009. godine vodi sastav Capisconne, a zajedno s DJ Laboshom, autor je projekta “Loop Chamber Music“. S Borko Rupenom tvori elektro-akustični improvise duo, Sonic Diptych. EPActivity“, sastava Capisconne, objavljen je za meksičku net etiketu Breathe Compilation. Godine 2011., sarađuju s rumunjskim etno ansamblom, Anton Pann Band, iz čega je nastao album “Emerging Landscapes“. Godine 2014., Capisconne objavljuje album, “Time Traveling“. Londonski label, Dubmission, uvrstio je tri Kapecove elektronske kompozicije u kompilaciju, “Next Dubmission“. Ivanove kompozicije su, među ostalima, izvodili – Big Band HRT-a, multiinstrumentalist Ratko Vojtek i Varaždinski komorni orkestar. Ivan Kapec je autor i velikog broja kompozicija za film i razne umjetničke video instalacije. Ivan je nastupao u Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj, Švicarskoj, Bosni i Hercegovini, SAD, Češkoj, Turskoj i Italiji. U posljednje vrijeme vodi sessione electro-jazza pod nazivom “Sunrise Sessions“, kao novu platformu za razvoj kreativne scene improvise muzike u Hrvatskoj. Zajedno s Jankom Novoselićem, s kojim svira u grupi Kozmodrum, pokrenuo je izdavačku kuću Zona Muzika. Ivan je pisao za časopis WAM i uređivao je temat o muzici u časopisu Quorum. Također, uređuje i radio emisiju “Jazzolovka” koja promovira novu improvise i jazz muziku u regiji.

  Ivan Kapec – Diskografija – Ten Directions – Vitro (Aquarius Records, 2000) ; Ivan Kapec Trio – Lancun (CD, Album, Dancing Bear, 2001) ; Ivan Kapec Trio – Bava (CD, Album, Dancing Bear, 2003) ; Ivan Kapec (The Bambi Molesters, Dalibor Pavičić, Chris Eckman, Ivan Kapec) – Prezimiti u Riu (CD, Album, Dancing Bear, 2003) ; Trianguli Zona – Live in KSET (Revolucija, 2006) ; Trianguli Zona – Flossy (Test Tube, 2008) ; Andrej Jakuš, Ivan Kapec, Vladimir Končar – Flossy (Test Tube, 2008) ; Capisconne Electro Unity – Activity (Breathe Compilations, 2009) ; Kapec Labosh Duo – Loop Chamber Music (Samizda, 2010) ; Kapec Labosh Duo – Devet razgovora o skrivenom zvuku (CDr, Album, Loop Chamber Music, 2010) ; Capisconne Electro Unity & Anton Pann Band – Emerging Landscapes (Nomad, 2011) ; Ivan Kapec – The Path of Love (Test Tube, 2012) ; Capisconne – Time Traveling (Dancing Bear, 2014) ; Capisconne – Razor (Nota Bene, 2017) ; Andrej Jakuš, Ivan Kapec, Vladimir Končar – Live At MM (9xFile, MP3, Album, 320, Zona Muzika, 2017) ; Ivan Kapec & Miro Kadoić – Night Out (Nota Bene, 2017) ; Maja Posavec & Ivan Kapec – Večer s Cohenom (Aquarius Records, 2019)

  Maja Posavec (glas) i Ivan Kapec (gitara), združenim snagama, snimili su album, “Večer s Cohenom“, sa svojim obradama poznatih pjesama velikog kanadskog umjetnika, Leonard Norman Cohena (rođenog: 1934., Westmount, Kanada ; preminulog: 2016., Los Angeles, Kalifornija, SAD).

  Maja Posavec, glasom i Ivan Kapec, bariton gitarom, svoj hommage neponovljivom “umjetniku ljubavi i smrti“, Leonardu Cohenu, ovjekovječuju albumom “Večer s Cohenom“. Nakon niza rasprodanih koncerata, omiljena pjevačica, kantautorica i glumica (Maja) i gitarski virtuoz – jazz i fusion gitarist (Ivan), svoju interpretaciju, kao posvetu neprežaljenom umjetniku, odlučili su izdati i na nosaču zvuka. O inspiraciji za projekat, Maja je ispričala: “Ivan Kapec i ja već dvije godine nastupamo s programom ‘Večer s Leonardom Cohenom’. Na tim večerima osim što pjevam, ja i govorim Cohenovu poeziju. Početna zamisao je bila da to bude meditativna večer poezije. Kada smo počeli s probama, znali smo da ne želimo samo odsvirati Cohena i polazili smo uvijek od teksta te tražili našu osobnu autorsku interpretaciju. Oboma je to išlo dosta spontano, oboje smo zaljubljenici u poeziju i Cohen nam je davao puno prilika da se izrazimo. Ono što nismo mogli očekivati i što smo se malo i bojali, jest reakcija publike. No, ona je odgovorila s otvorenim stavom prema našim interpretacijama, pratila nas je u tišini i stvaralo se polje povjerenja u kojem smo mogli izmjenjivati svoje tuge, boli, strasti i veselja, sve preko omiljenog Cohena. Vrlo brzo se rodila ideja da materijal snimimo što smo i učinili ovo ljeto. Zatvorili smo se u studio, jedan dan i odsvirali neke od pjesama koje izvodimo. Rezultat je na CD-u. Cohen je ogroman autor i pjesnik, samo slušati ili čitati njegova djela je nevjerojatno zadovoljstvo. Nama je drago da smo se usudili ući u to more i zaploviti njime. Jedan dio tog puta je na ovom albumu.“, izjavila je Maja.

  Maja Posavec je, gornjim citatom, na najbolji način iznijela motive nastanka ovog albuma. Kao recenzent muzičkog rada Maje Posavec i Ivana Kapeca iskazanog albumom, “Večer s Cohenom“, mogu potvrditi i svjedočiti da su nam priredili djelo visokog umjetničkog dojma. Ovo dvoje umjetnika, koristeći se samo svojim neospornim i nadaleko prepoznatim sposobnostima (glas + gitara), dali su maksimum. Naoko minimalnim sredstvima, uspjeli su pružiti nam maksimalni umjetnički doživljaj. U ovom slučaju je, kako se često zna reći – manje je više.

  I Maja i Ivan su svojim interpretacijama Cohenovih pjesama sačuvali atmosferu i mirnoću kakvu sadrže i originalne izvedbe. Ipak, ostali su i svoji, prepoznatljivi. U slučaju izvedbe Cohenovog materijala, teško će ih prevazići itko sa ovih prostora. Bravo za oboje.

  Maja Posavec & Ivan Kapec – “Večer s Cohenom” – 1. Suzanne ; 2. Sisters Of Mercy ; 3. First We Take Manhattan ; 4. Famous Blue Raincoat ; 5. Take This Waltz ; 6. Joan Of Arc ; 7. In My Secret Life ; 8. I’m Your Man ; 9. Dance Me To The End of Love ; 10. Alexandra Leaving ; 11. Tower Of Song ; 12. If It Be Your Will

  Foto: Hrvoje Banić

  Vezani linkovi

  MAJA POSAVEC – Kada ne bih imala strah (Recenzija: Dragutin Matošević)
  IVAN KAPEC & MIRO KADOIĆ – Night Out (Recenzija: Dragutin Matošević)
  KOZMODRUM – Gravity (Recenzija: Dragutin Matošević)

  https://www.facebook.com/profile.php?id=100010429753219 / https://www.facebook.com/ivan.kapec1 /

  YT – Maja Posavec & Ivan Kapec – Hallelujah

  YT – Maja Posavec & Ivan Kapec – First We Take Manhattan