• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  LIVIO BERAK – Napokon

  LIVIO BERAK – Napokon

  LIVIO BERAK – Napokon / Croatia Records, 2023 / CD, Dig / pop, rock / Hrvatska

  Posljednjih 10-ak godina Livio Berak, kantautor, gitarist i pjevač, Valpovčanin, jedan je od istaknutijih predstavnika rock ‘n’ roll muzike kakva je postojala u zlatnom razdoblju tog žanra – 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća. Inspiraciju za stvaranje muzike, Livio pronalazi u ličnim životnim iskustvima iz kojih proizlazi njegov autentičan stil, a utjecaj muzičkih velikana poput Jimi Hendrixa, Allman Brothers Banda, Eric Claptona i Led Zeppelina, snažno je zastupljen u njegovom autorskom radu.

  Nakon što je singlovima “Hoću novi život” i “Bez tebe ne mogu” osvojio ljubitelje rock muzike diljem Lijepe naše, ali i regije, Livio Berak objavljuje debut album simboličnog naziva, “Napokon“. Čvrsti rock riffovi sa snažnim vokalnim dionicama učinili su ga prepoznatljivim u cijeloj regiji, a veliku bazu obožavatelja stekao je nastupajući samostalno, uz akustičnu gitaru, ali i s raznim bendovima, uključujući Divlje jagode. Muziku i tekstove za svih 9 pjesama albuma “Napokon“, potpisuje upravo Livio, koji osim vokalnih i gitarskih dionica stoji i iza dionica bass gitare (pjesma br. 3). Bubnjeve je odsvirao Luka Ižaković (osim za pjesmu br. 3), a materijal je snimljen u studiju “Šišmiš“, uz producenta, Zorana Švigira Švigija.

  DiskografijaNapokon (Croatia Records, 2023)

  Album “Napokon” snimili su – Livio Berak (vokali, prateći vokali, gitare, bass gitara – osim 3) ; Luka Ižaković (bubnjevi – osim 3) ; Goran Đurković Mash (bubnjevi, 3) ; Zvjezdan Marjanović (bass gitara, 3)

  Za Livija Beraka može se reći da ja kantautor. Po jednoj od definicija – kantautor (tal. cantautore) je ujedno i autor muzike, i teksta, i izvođač. Livio je čak i nešto više od toga. Za svoje pjesme pisao je i aranžmane.

  Livio je medijski bio aktivniji prije deceniju ili tako nešto. Iz tog perioda sam ga zapamtio kao muzičara koji je bio neprikosnoven rocker. Ovim izdanjem, primakao se više ka pop stremljenjima. Osnova njegovog muzičkog izraza je i nadalje rock, ali i pop izraz se nameće u nekoliko ovdje predstavljenih pjesama. Same pjesme su hitične, radiofonične i ako im je to bio cilj, Livio je u toj nakani sasvim uspio.

  U ovom slučaju ozbiljno zamjeram manjak medijske prisutnosti – Livio Berak se ne može naći na društvenoj mreži Facebook, nema svoj web site, o njemu ne piše ni Wikipedia… Ono malo dostupnih podataka, iz njegove dosadašnje muzičke karijere, svi mediji “prepisuju” bez da navode neke nove “momente“. Iz svega naprijed navedenog i ja sam bio “osuđen” na isti (uvodni) tekst.

  Niko nije savršen, ali je dobro mijenjati se, nabolje, naravno.

  Livio Berak – “Napokon” – 1. Halucinacija ; 2. Biti slobodan ; 3. Bez tebe ne mogu ; 4. Hoću novi život ; 5. Dođe mi da plačem ; 6. Ljubav na dopustu ; 7. Reci mi, Bože ; 8. Ja sam bonvivan ; 9. Moje srce lupa

  Foto – Promo

  https://open.spotify.com/artist/3bSpFDAntiepmvo8MBELss /

  YT – Livio Berak – Bez tebe ne mogu

  YT – Livio Berak – Hoću novi život