• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Jazz scena »

  LETECKI PEKINEZERI – Dog Show

  LETECKI PEKINEZERI – Dog Show

  LETECKI PEKINEZERI – Dog Show / SJF Records, 2014 / CD / swing jazz / Makedonija

  Pet muzičara iz Skoplja, Makedonija, udružilo je svoje snage i znanje u swing jazz formaciju nazvanu Letecki pekinezeri. Nastupali su na više festivala. Vidjeli su ih i u Europi i u Sjedinjenim Američkim Državama. Za SJF (Skopje jazz festival) Records imaju dva izdanja – album “Letechi pekinezeri” (2011) i “Dog Show” (2014). Članovi benda Letecki pekinezeri su: Bojan Petkov – gitara; Ivo Soldatović – klarinet; Kiril Tufekčievski – bass; Petar Hristov – tenor saksofon ; Slavčo Kocev – bubnjevi.

  Letecki pekinezeri - OmotTko god da sluša ovaj album, a razumije se u jazz materiju, shvatiti će da se momci iz benda Letecki pekinezeri ne ograničavaju ustaljenim klišejima. Konstrukciju svojih kompozicija grade na sebi osebujan način. Vodeći instrument je klarinet, što uz neke druge karakteristike njihove muzike, daje prepoznatljivost ovom bendu. Melodije su tople atmosfere, zovu na ples. Rijetkost je na jazz albumu naći djelo u tro četvrtinskom taktu. Slijedom svog čvrstog opredjenjenja – ne kao drugi – Letecki pekinezeri su se i na to odlučili – mada se radi o samo jednoj od pjesama sa albuma, oni su to dosta uspješno odradili.

  U ova teška vremena u kojima živimo – kada se ljudi bore za golu egzistenciju – nije za očekivati da konzumenti dobre muzike baš svakodnevno žude za kvalitetnom muzikom. Dobra muzika najbolje liježe na sit stomak. Ovime sam, mislim, sve rekao. Nije uzalud rečeno – kultura je u krizna vremena prva žrtva. Ako usprkos svemu, dio svog slobodnog vremena želite posvetiti nećemu što istinski vrijedi, što vas neće razočarati, album “Dog Show” benda Letecki pekinezeri, mogao bi biti dobar izbor.

  logo - SJF

  Letecki pekinezeri – “Dog Show” – 1. Shamba Samba ; 2. Rhythm Schulung ; 3. Coda Humoresque ; 4. Essen ; 5. Lady Dracula ; 6. Valtz Valtz Valtz ; 7. Letechki Pekinezeri ; 8. Look At Me ; 9. Pembe Pembe ; 10. Nah Seloh ; 11. The Snail

  www.leteckipekinezeri.com / www.facebook.com/leteckipekinezeri

  YouTube – Letecki Pekinezeri – Essen

  YouTube – Letecki Pekinezeri – Pembe Pembe

  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  II Tuzlanske brigade 15
  75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina