• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  KLUB MOČVARA, ZAGREB – Sviramo za Iggyja (Najava)

  KLUB MOČVARA, ZAGREB – Sviramo za Iggyja (Najava)

  KLUB MOČVARA, ZAGREB – Sviramo za Iggyja (Najava)

  SRIJEDA 28.12.2016. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:30 • UPAD 60/80 KN

  NASTUPAJU – Hladno pivo, (Zagreb) / Picksiebner (Zagreb) / Cinkuši (Zagreb)

  Sviramo za Iggyja” naziv je humanitarne akcije koja okuplja rock bendove, prijatelje priznatog hrvatskog violinista, u cilju pomoći pri rehabilitaciji nakon teže bolesti. Cinkuši su okupili ekipu svojih kolega i prijatelja s namjerom združnog muziciranja i prikupljanja novčanih sredstava za pripomoć u rehabilitaciji Igora Barića, koji se trenutno oporavlja od posljedica moždanog udara. Tako će se velika družina Hladnog piva, Picksiebnera i Cinkuša okupiti u srijedu, 28. prosinca 2016. godine, u zgrebačkom Klubu Močvara i zasvirati za svoga kolegu.

  Igor Barić, popularni “Iggy”, voljeni je član glazbene družine Cinkuši, kao i dugogodišnji violinist Ansambla narodnih plesova i pjesama Lado. Surađivao je i s Hladnim pivom, Vješticama, Ayllu, Tetom Lizom, Jegedušima, Zagrebačkim muzikašima, Harmerima, sudionik brojnih koncerata i albuma. Prošao je veliki dio svijeta svirajući violinu, gajde i flautu, dajući svoj obol autorskom pristupu po kojemu su Cinkuši prepoznatljivi. Od samostalnih albuma Zeleni kader (1999.), Domesticus Vulgaris (2005.), Špiritus Sanctus (2009.), zaokruženih na live albumu i DVD-videu “Uživancija!” (2011.), preko kazališnih predstava Renea Medvešeka, Čovjek koji je spasio Europu, zatim Hamleta u režiji Zlatka Viteza, plesnih predstava Domesticus Vulgaris ili Jednostavno domaće (2005.) i Etnounlimited ili suze i krv (2008.) Rajka Pavlića, voditelja plesnog ansambla Liberdance, do animiranih filmova Ciganjska (2004.) i Silencijum (2006.), Davora Međurečana i Marka Meštrovića. Godine 2005., s Cinkušima dobiva nagradu za najbolju autorsku glazbu na 13. Danima hrvatskog filma za animirani film Ciganjska, a 2010. hrvatsku diskografsku nagradu Porin u kategoriji Najbolji etno album godine sa Špiritus Sanctus.

  Vezano uz ovaj humantirani koncert kolege iz Picksiebnera su rekli: “Picksiebner i Cinkuši već godinama druguju i podržavaju se, uzajamno, a spojio ih je svjetonazor, pa je bilo logično da se odmah da podrška i pomogne našem članu ekipe.

  Frontman Hladnog Piva Mile Kekin pozvao je sve da dođu 28.12.2016 u Močvaru: “Igora poznajemo petnaestak godina, svirao nam je na par albuma, družili smo se i po svadbama, rođendanima i radi druženja samog. Cinkuši su po našem mišljenju jedan od najoriginalnijih bendova u ovom dijelu svijeta i ovom akcijom želimo pomoći našem zajedničkom frendu. Dođite u Močvaru u što većem broju. Uživat ćete u vrhunskoj svirci, mrdnuti dupe i istovremeno učiniti dobro djelo.

  Upad u pretprodaji: 60 KN. Na dan događanja na blagajni kluba: 80 KN

  Ulaznice u pretprodaji potražite na sljedećim lokacijama: Klub Močvara, Trnjanski nasip bb / Dirty old EMPIRE * shop – label – festival – merchandise – booking, Tratinska 18 / Rockmark, Berislavićeva 13

  Kupnjom ulaznice napravite dobro djelo, kako Igiju, tako i sebi! Jer dobro se dobrim vraća!

  Prilog predložio – Zvonimir Bučević Buč.

  YouTube – 28.12.2016. Benefit koncert za Iggya – NAJAVA