• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  KLAPA SV. JURAJ HRM – Oči u oči: Best of 15 godina

  KLAPA SV. JURAJ HRM – Oči u oči: Best of 15 godina

  KLAPA SV. JURAJ HRM – Oči u oči: Best of 15 godina / Scardona, 2017 / CD / klapska pjesma / Hrvatska

  Mornarička Klapa Sv. Juraj HRM-a iz Splita, osnovana je 2001. godine u Raketnoj bazi HRM-a, u Žrnovnici. Maja 18., 2016. godine, navršilo se punih 15 godina od prvog javnog nastupa Klape Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice koji se dogodio u Lourdesu u Bazilici Pia X na svečanosti otvaranja Međunarodnog susreta vojski svijeta, u sklopu vojnog hodočašća na kojem je te 2001. godine sudjelovalo više od 40 zemalja svijeta s više od 30 tisuća vojnika i hodočasnika.

  U 15. godini svoga djelovanja, Klapa Sv. Juraj HRM-a nastupala je diljem Hrvatske i svijeta. 15 godišnjicu svog uspješnog rada, Klapa Sv. Juraj HRM-a obilježila je brojnim koncertima diljem Hrvatske, a najznačajniji su bili njihovi slavljenički koncerti u sklopu 1. Večeri Festivala dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu, 23.07.2016. godine, s Tamburaškim orkestrom HRT-a pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda, kao i drugi, u Zagrebu, u K.D “Vatroslav Lisinski“, 12.10.2016. godine, s Orkestrom HRM-a koji je bio humanitarnog karaktera za Specijalnu bolnicu kroničnih bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri.

  Tokom svog 15-godišnjeg rada klapa je izdala više od 150 audio i video snimaka kroz brojne albume čija se tematika proteže od tradicionalnih dalmatinskih klapskih pjesama, napjeva svjetovnog i duhovnog karaktera, do domoljubnih i modernih pjesama pod umjetničkim vodstvom prof. Dragice Bošnjak, prof. Vladana Vuletina i prof. Maria Božića.

  Album “Oči u oči: Best of 15 godina” ljubiteljima klapske pjesme donosi najljepše pjesme izvedene sa srcem i ljubavlju jedinstvene Klape Sv. Juraj HRM!

  Diskografija – Sa krša ovoga glasi te zovu, Hrvatski Božić, Domovini s ljubavlju, Pismo moja, Priče mora, Tebe tražim, Bože moj, Cvijet čežnje, Ružo crvena, Gospi Velikog hrvatskog zavjeta, Kraljica mora (Scardona, 2013) ; Oči u oči: Best of 15 godina (Scardona, 2017)

  Pjevači Klape Sveti Juraj HRM su: Hrvoslav Kužić, Ivica Kuzmanić, Marko Bralić, Darko Tranfić, Domagoj Žanić, Bruno Andrić, Goran Bralić, Jakov Šegvić, Ignacijo Tranfić, a u njenom su sastavu tokom prvih godina nastupali: Domagoj Kužić, Damir Podrug, Mislav Hodžić i Goran Listeš.

  Slavljenički koncert Klape Sv. Juraj HRM koji su održali povodom svog 15. rođendana ovjekovječen je na albumu “Oči u oči: Best of 15 godina“. Album “Oči u oči: Best of 15 godina” sadrži 19 pjesama uključujući velike hitove ove klape – “Ružo crvena“, “Oči u oči“, “Suza u tuđini“, “Bura“, “Vilo moja“, “Moj dida i ja” i mnoge druge, a snimljen je u Kaštelima u pratnji Tamburaškog orkestra HRT-a kojim je ravnao maestro Siniša Leopold, a kao gost im se pridružio tenor, Đani Stipaničev. Mastering CD-a uradio je Sandro Bačić, Studio Picaboca, Slavonski Brod.

  Pjesme na albumu su dijelom obrade poznatih hitova, a dijelom domoljubne. Klapa Sv Juraj Hrvatske ratne mornarice nastupila je povodom Božića u Bosanskom kulturnom centru Tuzla (19-12-2016, zajedno sa Zborom Iuventus Salinarum Tuzla). Oduševili su svojim nastupom više od 800 posjetitelja. Publika je pjevanjem ispratila svaku njihovu izvedbu. Pokazali su se kao veliki majstori za animirati svoje slušatelje. Podloga takvog uspjeha, ipak je bila njihova pjesma vrhunski izvedena. Bio je to jedan od onih koncerata za “nezaborav“.

  Ako izgubi svoj korjen, stablo će samo od sebe pasti. Naše krijenje je upravo naša baština. Očuvanje narodne baštine veoma je bitno za svaku kulturu. Klapa Sveti Jure HRM-a čvrsto je na tom zadatku i njihov rad svakako treba pozdraviti.

  Klapa Sv. Juraj HRM – “Oči u oči: Best of 15 godina” – 1. Dalmatino povišću pritrujena ; 2. Kao da te ne volim ; 3. Bura ; 4. Proplakat će zora ; 5. Kraljica mora ; 6. Bodulska balada ; 7. Suza u tuđini ; 8. Gdje si majko da me budiš ; 9. Vilo moja ; 10. Pismo ćali (feat. Đani Stipaničev) ; 11. Moj dida i ja ; 12. Uvijek ću te voljeti ; 13. Ne diraj moju ljubav ; 14. Ružo crvena ; 15. Croatio, iz duše te ljubim ; 16. Kome bi šumilo more moje sinje ; 17. Vivat Croatia ; 18. U boj (iz opere ‘N.Š. Zrinski’) ; BONUS: 19. Oči u oči

  www.klapa-sveti-juraj.com / www.facebook.com/klapasveti.jurajhrm

  YouTube – Klapa Sv. Jure HRM – Odriši me

  YouTube – Klapa Sv. Juraj HRM – Ružo crvena

  .
  . .
  . . .
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  . . .
  . .
  .