• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  JELENA BJEKOVIĆ – Dala sam sve

  JELENA BJEKOVIĆ – Dala sam sve

  JELENA BJEKOVIĆ – Dala sam sve / Menart Serbia, 2023 / Digital / pop, rock, funk, soul, jazz, swing, blues / Srbija

  Jelena Bjeković (gitaristkinja i vokalistkinja u bendovima Vajb, Akustikum, Terzze) muzikom se počela baviti još u osnovnoj školi i to kao članica različitih vokalnih sastava. Tokom studentskih dana, nastupala je kao članica Hora AKUD Španac sa kojim je imala brojne nastupe u zemlji i inostranstvu. Posljednjih par godina, nastupa po inostranstvu na prestižnim kruzerima, kao i u hotelima visoke kategorije u Alpima. Učestvovala je i bila nagrađivana na više pjevačkih takmičenja, a trenutno je najaktivnija u akustičnom sastavu Terzze u kojem svira gitaru i pjeva uz koleginicu Vedranu Nikolić Vujić. Sarađivala je i sa mnogim poznatim beogradskim klupskim bendovima – Coolares, Balkan Express, Remake bend.

  Harizmatična pjevačica, gitaristkinja i kantautorka iz Beograda, Jelena Bjeković, objavila je svoj album prvenac, “Dala sam sve” (Menart, 2023) koji je u digitalnom obliku dostupan na svim muzičkim servisima. Do sada su sa ovog albuma predstavljena tri Jelenina singla – “Dala sam sve“, “Kako to” i “Ti si taj“. Na albumu “Dala sam sve” nalazi se ukupno 8 pjesama koje je Jelena Bjeković komponovala u saradnji sa brojnim kolegama. Tekstove svih pjesama pisala je ona sama. Album “Dala sam sve” sniman je tokom 2021. i 2022. godine. Svaka pjesma na albumu nosi svoju posebnu priču i žanrovski podzvuk. Shodno tome, veliki broj muzičara i producenata bio je angažovan i predan u radu na ovom albumu i u realizaciji osnovne ideje oko svake pjesme. Album “Dala sam sve” sniman je u više različitih studija, sa više različitih producenata: Produkciju su radili: Nikola Radivojević iz Analog Mind studija, Uroš Milkić iz Down There studija, Vladimir Jovan iz Save Room studija i Andreja Jovanović.

  DiskografijaDala sam sve (Menart Serbia, 2023)

  Na albumu su sarađivaliJelena Bjeković (vokal, prateći vokali, ak. i el. gitara) ; Aleksandar Mitrović Acart (električna gitara) ; Pavle Georgijević (električna gitara) ; Marko Puzović (el. gitara) ; Lazar Arsović (el. gitara) ; Uroš Tomović (klavijature, Hammond) ; Nikola Savić (klavijature, Hammond) ; Aleksandar Jovanović Šljuka (klavijature) ; Ivan Stamenković (klarinet, saksofon) ; Igor Skendžić (bass gitara) ; Nikola Marković (bass gitara) ; Aleksandar Dragutinović (bass gitara) ; Branko Vučetin (bass gitara) ; Milica Georgijević (bubnjevi) ; Nikola Stojiljković (bubnjevi) ; Nikola Baošić (bubnjevi) ; Andreja Jovanović (bubnjevi) ; Goran Savić Čaki (bubnjevi) ; Petar Zorkić (perkusije)

  Kako kaže, Jelena Bjeković, muzika koja ju najviše inspiriše jeste muzika iz 70-ih i 80-ih godina, iz perioda za koji smatra da je iznjedrio najkvalitetniju muziku kako na našim prostorima, tako i na inostranom muzičkom tržištu. “Sam dokaz je i taj što su sve te pjesme i danas veoma aktuelne i rado slušane od strane svih generacija. Sa grupom sjajnih muzičara sa kojima sarađujem, kao i sa fenomenalinim producentom, Nikolom Radivojevićem, želim da kroz moje pesme i muziku doprinesem da se taj zvuk održava i u savremenom dobu“, otkriva Jelena Bjeković.

  Tekstove svih osam pjesama pisala je Jelena Bjeković. Autori muzike, uz Jelenu Bjeković, su i njene kolege – Pavle Georgijević, Nikola Radivojević, Lazar Arsović, Aleksandar Jovanović Šljuka, Nikola Marković, Ivan Stamenković, Uroš Tomović, Branko Vučetin, Marko Puzović i Aleksandar Mitrović Acart. Rezultat tog timskog rada je album koji zadovoljava u svim bitnim muzičkim segmentima, a upravo mislim na njeno debut izdanje – “Dala sam sve“.

  Jelena pjeva lijepim i emotivnim glasom sa neprikosnovenim svojstvom bogatog timbra. Boja njenog glasa i način njene interpretacije nepogriješiv su znak njene visoke kvalitete, prepoznatljivosti i originalnosti. Jelenine pjesme, u cjelini, inspirisane su zvukom iz “zlatnih vremena” kada su pjevali “pravi” pjevači, a ne kao sada, kada nerijetko pjevaju i oni koji si kupe neki mikrofon – kada su pjevački kriteriji na niskim granama. Ljestvica vokalne i instrumentalne kvalitete kod Jelene i njenih saradnika, visoko je dignuta i ne samo da su je dostigli – nerijetko je i nadmašuju.

  Pozdravljam pojavu svakog novog djelatnika na muzičkoj sceni ovih prostora, a pogotovo onih koji startaju kvalitetom. Bolja budućnost takvima samo je blistavija i garantovana. Sve je do Jelene, a držim da sada neće posustati. Bila bi to velika šteta. Samo naprijed Jelena.

  Jelena Bjeković – “Dala sam sve” – 1. Dala sam sve ; 2. Kako to ; 3. Ti si taj ; 4. Sving srca i razuma (ft. Coolaresi) ; 5. Dođi ; 6. Ko bi rekao (ft. IV dan) ; 7. Znao si (ft. Aleksandar Mitrović Acart) ; 8. Da bolje sam znala

  Foto – Rea Mucović

  https://www.facebook.com/j.bjekovic / https://bfan.link/dala-sam-sve-2 /

  YT – Jelena Bjeković – Dala sam sve

  YT – jelena Bjeković – Dođi