• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  JE VEUX – Debitantski album “I Glow”, novi single i spot “Lovable”

  JE VEUX – Debitantski album “I Glow”, novi single i spot “Lovable”

  JE VEUX – Debitantski album “I Glow”, novi single i spot “Lovable”

  Zagreb, 25. studenog 2020. – Je Veux, novi solo projekt iza kojeg stoji Željka Veverec. Upravo je objavila album prvijenac, “I Glow“, kao i novi singl i spot, “Lovable“.

  Dugoočekivani debitantski album skup je glazbenog odrastanja i prikupljanja iskustva, a nastajao je od 2017. godine naovamo. Album “I Glow” zatvara krug cijele godine u kojem je Je Veux, uz najnoviji, objavila i tri odlično prihvaćena singla koji su našli svoje mjesto u radijskom eteru i pozicionirali ju kao jednu od najzanimljivijih autorica na ovim područjima.

  Album ‘I Glow’ (u prevodu – želim) dnevnik je svega onoga o čemu sam razmišljala, što sam željela, živjela, sanjala i s čime sam se borila. Album ima devet pjesama, a to je broj koji prati moj životni put i uvijek se provlači kroz sve što živim i radim. Tesla je smatrao da je broj devet ključ svemira, pa možda i ovih devet pjesama otključa neka vrata iza kojih se kriju novi svjetovi, ljudi, osjećaji baš onako kako to glazba i radi“, poručuje Je Veux.

  The first song (1998.)” koja otvara album, prva je pjesma koju je Željka napisala na gitari 1998. godine. Sada je dobila potpuni aranžman uz klavir i elektroniku koju potpisuje Toni Starešinić, što, kako kaže Je Veux, opisuje njen put i susret s čovjekom koji će utjecati na njeno glazbeno stvaralaštvo. Najavni singl sa tog albuma, “Girlfriend“, govori o prijateljskim odnosima, dok je “Dance to forget” posveta glazbenim idolima, glazbi i ljubavi prema plesu. Pjesma “Beautiful” govori o tome što znači biti živ, tu je i plesna “Lovable“, dok “Enough” progovara o odnosu dvoje ljubavnika koji ih iscrpljuje. Pjesma “I Glow” ironična je hip-hop stvar o svima nama koji se ogoljavamo pred drugima, ali često sumnjamo koliko smo dobri i kako se nositi s pritiskom. Pjesma “Strange Love Affair” govori o neobičnoj vezi sa strahom, dok posljednju pjesma na albumu, “Song to my wounded self“, Je Veux je napisala samoj sebi koja je ranjena.

  S upravo objavljenog albuma skinut je i singl “Lovable” kojeg prati spot. Nastala u maniri plesnih elektro soul ritmova, naoko neopterećujuća, plesna stvar ponavlja ustaljene obrasce svijeta u kojem nas netko drugi čini onime što jesmo.

  Drago mi je da sam na album uspjela staviti dosta plesnih stvari, pa tako i ‘Lovable’ na koju i sama rado plešem. Dok sam ju pisala, zamišljala sam jednu od onih umjetnih inteligencija lutka – robota koje stoje u kutu sobe daleke 2520. godine i odjednom se diže i krene pjevati paradoksalno ponavljajući – make me lovable, lovabale… Kao što to često činimo i sami zaboravljajući da nas nitko ne može učiniti takvima jer ljubav se obično rodi usprkos svim onim nesavršenostima u nama ili baš zbog njih. Teško je reći jer je još uvijek najveći misterij“, poručuje Je Veux.

  I ovoga puta spot je radio Dalibor Barić s kojim Je Veux surađuje od samog početka. Zadužen je za režiju, modeliranje i animaciju dok izradu likova i dodatno modeliranje potpisuje Kristina Mijić. Ovoga puta sve je napravljeno 3D animacijom, a kako kaže Barić, vizuali spota prate pjesmu u cyberpunk stilu putovanjem virtualnim svjetovima i zamišljenim identitetima gdje stvarnost nestaje pred osobnim unutarnjim.

  Uz Željku Veverec, kao autoricu i pjevačicu, koja se prihvatila i gitare, na albumu je i njezina iskušana ekipa – Toni Starešinić na klavijaturama, Đuro Dobranić za bubnjevima i Igor Dorotić na trubi. Od glazbenih gostiju na albumu su – Matej Milošev na violončelu, Dean Melki na violini, Hrvoje Nikšić potpisuje efekte, dok je za dodatnu elektroniku i efekte zaslužan Janko Novoselić.

  Album je sniman u Monitor studiju Allana Schmitbauera, Kramasonik studiju Hrvoja Nikšića i Lemon studiju Srđana Sekulovića Skansija. Master albuma je napravio Petar Dundov, za miks je zaslužan Janko Novoselić, koji zajedno s Tonijem Starešinićem potpisuje produkciju albuma.

  Je Veux – “I Glow” – 1. The first song (1998.) ; 2. Girlfriend ; 3. Dance to forget ; 4. Beautiful ; 5. Lovable ; 6. Enough ; 7. I Glow ; 8. Strange love affair ; 9. Song to my wounded self

  https://www.facebook.com/profile.php?id=1128010065 /

  JE VEUX – Loveable

  YT – JE VEUX – Dance to forget

  YT – JE VEUX – Beautiful