• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  (izmenavremena) – Kratka biografija

  (izmenavremena) – Kratka biografija

  (izmenavremena) – Kratka biografija

  (izmenavremena) je acoustic singer-songwriter iz Novog Sada. Njegova muzika se karakteriše kao melodramatic / country folk / folk blues / lyrical. Muziku snima i izdaje za Brlog Records, neovisnog izdavača iz Zadra.

  (izmenavremena) je pravim imenom Nikola Nešković, srpski je kantautor i trenutno živi u Novom Sadu. Nikola Nešković je klasični singer-songwriter, nastupa samo uz usnu harmoniku i autentične kantautorske pjesme koje izvodi na akustičnoj gitari.

  (izmenavremena) stvara melanholičan country folk i folk blues koji je nevjerovatno introspektivan i duboko proživljen. Ima nešto magično u njegovoj muzici i stihovima, ali i u načinu pjevanja. Ljepota njegove muzike dolazi iznutra, iz načina na koji on otvara svoju dušu.

  (izmenavremena) nije neko ko će vas, možda, oduševiti “na prvu”, već traži da mu se prepustite i polako počnete da otkrivate nijanse ljepote koju on iscrtava pred vama.

  (izmenavremena) svojim melodramatičnim country folkom priziva elegične duhove velikana poput Bob Dylana, Neil Younga i Johnny Casha. Njegova muzika i snažni tekstovi će vas odvesti na jedno poduže, ujedno i sentimentalno i vrlo mračno, metafizičko putovanje.

  (izmenavremena) je deo Novih Odmetnika i Pjesnika Dodira.

  Nikola Nešković, kada pjeva na maternjem jeziku nastupa kao (izmenavremena), a kada pjeva na engleskom jeziku – onda je Wystan Whitman.

  izmenavremena 01

  Diskografija:

  2008 (izmenavremena) – Hajde pođi da vidis ribarske mreže (Brlog Records)
  2008 (izmenavremena) – Uživo u Biblioteci Milutin Bojić 23.10.2008 (Floorcollapsing)
  2009 Razni kantautori – Gledajući Unatrag Vidim Naprijed (Brlog Records)
  2010 (izmenavremena) – Pirinčana jutra EP (Brlog Records)
  2010 (izmenavremena) – Razlika je svetlosna (Brlog Records)

  (izmenavremena) dio je projekta “Noć regionalne kantautorske muzike sa…” – koncerta autorske akustične muzike na kojem će 17. januara 2015. godine, u Kući plamena mira, Tuzla, nastupiti: Davor Matošević – Tuzla ; (izmenavremena) – Novi Sad ; Ivan Škrabe – Zagreb ; Roberto Vodanović Čopor – Zadar

  www.facebook.com/izmenavremena

  YouTube – (izmenavremena) – Nikad nisam samo ja (prirodna verzija)