• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  IZET IZ@ MEDOŠEVIĆ – Granulo je Sunce

  IZET IZ@ MEDOŠEVIĆ – Granulo je Sunce

  IZET IZ@ MEDOŠEVIĆ – Granulo je Sunce / Dallas Records, 2016. / CD / singer-songwriter, rock / Hrvatska

  Izet Iz@ Medošević je alter pjesnik, punk filozof i veteran riječkog punka. Izet Medošević pripadnik je riječke rock scene koji je kroz razne bendove prisutan na njoj već desetljećima. Bio je član Avlijanera i grupe OŠ Sulud III, a objavio je i zbirku pjesama “Genij usamljenog čovjeka“. On je prije svega pripadnik uličnog života riječkog undergrounda. Rocker kojega svi poznaju, koji sve poznaje. On rock živi i njegove pjesme nisu umjetne, nego su dio njega. U zadnje vrijeme, eksponira se i kao singer-songwriter.

  izet-medosevic-cd

  Radeći recenzije muzičkih izdanja, slušajući muziku raznih muzičkih usmjerenja, razumljivo, sretao sam i razne muzičare. Mene je uvijek zanimalo koji motiv ima netko da se bavi tom vrstom umjetnošću. Zgražavao sam se na one koji su se tu našli tek kao “pozeri“, a visoko sam cijenio one kojima je to život, životni kredo. Jedan od tih, iskrenih, je i Izet Iz@ Medošević.

  Da se usredsredim na album “Granulo je Sunce” – riječ je o skupu pjesama koje pričaju obične životne priče. Zato i jesu primamljive za slušanje. Svi mi, manje više, možemo se prepoznati u Izetovim tekstovima. Muzička pratnja (aranžmani – Izet Medošević i Srđan Žagovec) prilično je pojednostavljena. To je i razumljivo. Time poruke iz tekstova više dolaze do izražaja.

  Album, “Granulo je Sunce“, sadrži deset kompozicija. Tekstove i muziku potpisuje Izet Medošević, a saradnici na projektu bili su mu Borgie, Ana Kučan – Jakšić, Tomislav Ćurković, Tomazzo Gallina i Srđan Žagovec.

  Zadnjih dvije do tri godine, znatno je “živnula” singer-songwriter muzička scena. Samim tim, okupila je mnogobrojnu publiku. Ta publika će, siguran sam, prihvatiti muziku sa ovog albuma. Opet, samo Izet zna kuda će se nadalje kretati njegova muzička karijera. Čitam da je ugovorom sa izdavačem, Dallas Records, Izet prihvatio snimiti tri albuma. Ovo je prvi, a bit će ih, najmanje dva, još. Bit će interesantno pratiti kojim smjerom će ići dalje. Kuda god da krene, u svakom slučaju, ovim izdanjem udario je dobre temelje za dalji rad, garantujem, za napredovanje.

  Dallas Records - logo

  Iz@ Medošević – “Granulo je Sunce” – 1. Cura ispred Placea ; 2. Hollywood ; 3. Mikročip ; 4. Djevojke bose ; 5. Ivana zadnji put pleše ; 6. Sam ; 7. Plavi kauč ; 8. Čubiš uz TV ; 9. Neonsko svjetlo ; 10. Granulo je Sunce

  www.facebook.com/Izet-MedoševiĆ-233797070156445 / www.facebook.com/izet.borgie

  YouTube – Iz@ Medošević – Cura ispred Placea

  YouTube – Iz@ Medošević – Ivana zadnji put pleše

  .
  ..

  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina

  ..
  .