• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vremeplov »

  IVAN MIHALJEVIĆ & Side Effects – Counterclockwise

  IVAN MIHALJEVIĆ & Side Effects – Counterclockwise

  IVAN MIHALJEVIĆ & Side Effects – Counterclockwise / Zeta Factory, 2012 / CD, digital / eclectic rock power / Hrvatska

  Ivan Mihaljević & Side Effects su eclectic rock power trio iz Zagreb. Bend čine – Ivan Mihaljević (gitare, vokali) ; Marko Karačić (bass) i Alen Frljak (bubnjevi). Do sada su izdali tri albuma – “Sandcastle” (2008), “Destination Unknown” (2010) i “Counteclockwise” (2012). Svi su imali odlične kritike od strane novinara. “Destination Unknown” je bio proglašen albumom mjeseca marta 2011. godine od strane najvećeg evropskog gitarskog magazina, “Guitar Techniques“.

  Bend je imao mnogo live nastupa kao i nastupa na kojima su bili supporting act veličinama poput – Paul Gilbert (Mr. Big, Racer X) i Richie Kotzen (Poison, Mr. Big), a bili su i headliners na gitarskom festivalu Guitar Master u Zagrebu. Bend se, također, pojavio na brojnim TV i radio programima (Sala Prove on Rock TV, Garaža na HRT-u 2, Dobro jutro na HRT-u 1, Metal Eye na Z1 TV, Rock block na radiju KL Eurodom, Glas Hrvatske na radiju HR3 i na još mnogim drugima…). Dali su mnoge interviewe, a recenzije su im izašle u mnogim štampanim medijima, kao i na e-zines. Side Effects su bili i na naslovnici + cover story Indonesian Music Live magazina.

  Ivan Mihaljević radi i kao muzički producent, a i pjeva/glumi u muzičkom pozorištu. Sa zagrebačkim bendom Hard Time (kao njihov tadašnji gitarista) svirao je na Wacken Open Air festivalu 2005. godine, svirao je kao opening act za Scorpions, The Cult i Tito & Tarantula, turneje po Europi imao je dva puta. Novembra 2008. godine svirao je kao gost izumitelja električne gitare – Les PaulaIridium Jazz Clubu na Times Squareu, New York. Ivan je isto tako kreirao videa na temu “škola gitare” za web site guitarmasterclass.net i mixer.hr. On je endorser i ekskluzivac Ernie Ball Music Man gitara (www.music-man.com) i ENGL pojačala (www.engl-amps.com).

  Alen Frljak je bubnjanje učio na Modern Rock Institute u Zagrebu, radi i kao session bubnjar. Sa bendom Inciter svirao je kao opening act za bendove Lamb of God i Parkway Drive.

  Marko Karačić Karo, zajedno sa Ivanom, svira u rock bendu Caracas, a radi i na mnogim drugim projektima. Bendu Side Effects pridružio se pošto je njihov treći album, “Counterclockwise” već bio snimljen.

  Važan za pomenuti je i projekat, MISTHERIA – “Gemini“, na kojem su sarađivali – MISTHERIA (Bruce Dickinson, Roy Z, Rob Rock, Vivaldi Metal Project – music, arrangements, keyboards) ; ROGER STAFFELBACH (Artension, Artlantica – guitar) ; LEONARDO PORCHEDDU (Vitalij Kuprij – guitar) ; IVAN MIHALJEVIC (Hard Time, Side Effects – guitar) ; STEVE DI GIORGIO (Testament, Death – bass) ; DINO FIORENZA (Metatrone – bass) ; JOHN MACALUSO (ARK, Symphony X, Malmsteen – drums) – SPECIAL GUESTS: CHRIS CAFFERY (Trans-Siberian Orchestra, Savatage – guitar) ; ROY Z (Halford, Bruce Dickinson, Tribe of Gypsies – guitar). Radi se o albumu, kolekciji 13 pjesama moje je pisao / aranžirao Mistheria i one su u metal, neoclassical, progmetal stilu.

  DiskografijaSandcastle (2008) ; Destination Unknown (2010) ; Counteclockwise (2012)

  Ivan Mihaljević & Side Effects suIvan Mihaljević (gitara, vokali) ; Marko Karačić (bass gitara, prateći vokali) ; Alen Frljak (bubnjevi, prateći vokali)

  Ivana Mihaljevića sam sreo / upoznao / slušao na slovenačkom festivalu Rock Otočec, 2008. godine. Tada je još uvijek bio članom hard rock grupe Hard Time (na mjestu gitariste i pratećeg vokala – zamjenjujući prijašnjeg člana, Toni Lovića, koji je prešao u Zabranjeno pušenje). Pokazao se kao dobar i kulturan mladić, a to je, dokazano je, preduslov da bi netko bio i dobar muzičar.

  Iako već ima zavidnu muzičku karijeru, svirao je na velikim pozornicama, uz isto tako velika imena sa svjetske muzičke scene, Ivan Mihaljević i nadalje radi na svom usavršavanju – kako instrumentalnom, tako i vokalnom. Rezultati njegove umjetničke nadgradnje vidljivi su i na ovom albumu. Power rock u svom najboljem izdanju.

  Upitan o svojim trenutnim aktivnostima, Ivan Mihaljević je odgovorio: “Imam jedan album ‘u ladici’. Urađen je sa jednim bubnjarom iz New Yorka, ime mu je John Macaluso, a svojedobno je bio bubnjar Yngwie Malmsteena. Taj album, koji nije instrumentalni, nikako da izađe. Radim i na mom projektu koji je u početnoj fazi. Počet ću s nekim singlovima, pa će na kraja valjda doći i album. Taj materijalu bi trebao uskoro biti vani.

  Novi diskografski projekti, sa njegove strane, na vidiku su. Pomno ću pratiti buduća dešavanja vezana uz njegov naredni rad i pravovremeno obavijestiti sve posjetitelje web portala Barikada – World of Music.

  Ivan Mihaljević & Side Effects – “Counterclockwise” – 1. Too Much Is Not Enough ; 2. Build Your Destiny ; 3. What Is Underneath ; 4. Driving Force ; 5. Gilded Cage ; 6. Gift of Life ; 7. Time Travel ; 8. Eclipse ; 9. I Am

  https://soundcloud.com/ivan-mihaljevic/sets/counterclockwise-1 / www.cdbaby.com/cd/ivanmihaljevicsideeffect / www.ivanmihaljevic.com / www.reverbnation.com/ivanmihaljevic /  www.youtube.com/ivanmihaljevic / www.facebook.com/sideeffectszg / www.facebook.com/imihaljevic

  YouTbe – Ivan Mihaljević & Side Effects – Driving Force

  YouTbe – Ivan Mihaljević & Side Effects – What Is Underneath (live at a rehearsal)

  *
  * *
  * * *
  Priredio:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  * * *
  * *
  *