• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  IVAN IVANKOVIĆ – String Tales

  IVAN IVANKOVIĆ – String Tales

  IVAN IVANKOVIĆ – String Tales / Self-released, 2015. / EP CD, digital / melodic heavy metal / Hrvatska

  – Ivan Ivanković je mladi hrvatski gitarista. Sa 21 godinom starosti starta profesionalnu muzičku karijeru svirajući u mnogim bendovima. Svira na raznim rock festivalima i open air koncertima diljem Hrvatske, Slovenije, Bosne & Hercegovine. Godine 2010. prijavljuje se na gitarističko natjecanje – Master 2010 – koje je održano u Zagrebu. Na tom natjecanju sudjelovali su gitaristi iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske itd, a Ivan je osvojio prvo mjesto. Nastavlja sa raznim saradnjama da bi se 2013. godine, kao gitarista, pridružio sastavu Marka Perkovića Thompsona, gdje je i dan danas.

  Ivan Ivankovic - CD 600 02 (dev)

  Novembra 2015. godine Ivan Ivanković izdaje svoj prvi instrumentalni solo EP CD pod nazivom “String Tales”. U nastajanju tog EP CD-a učestvovali su: Ivan Ivanković – gitare ; Tiho Orlić – bass (1) ; Dragan Kokanović – bass (2,3,4,5) ; Ivan Ivanković & Renato Palatinus – aranžmani za bubnjeve.

  Iako mlad, Ivan Ivanković iza sebe ima ogromno koncertno iskustvo (svirao je ispred 50,000, pa čak i ispred 100,000 ljudi), kao i zavidna muzička priznanja. Logičan slijed njegove muzičke karijere bio je rad na vlastitom izdanju. Nakon višegodišnjeg rada nastao je materijal, sa 5 instrumentalnih kompozicija, sublimiran na EP CD-u “String Tales”.

  Ivan Ivanković je uspio da se predstavi kao uspješan kompozitor i aranžer. Ovih 5 instrumentalnih kompozicija dale su dovoljno prostora da se dokaže i njegovo sviračko umijeće. Što je najvažnije, Ivan je kroz svoje sviranje uspio da nam dočara svoj intimna osjećanja. Ne radi se ovdje o demostraciji tehničkih mogućnosti na gitari, kako to često i pogrešno rade neki gitaristi. Ne, njegove kompozicije su cjeline koje imaju svoj početak, razradu i kraj. Nije slučajno da je ovaj EP CD nazvao “String Tales”. Da, Ivan nas kroz ovih 5 instrumentala uvodi u svoj bajkoviti svijet, a mi mu se prepuštame bez ikakvog otpora. Ivanu se vjeruje, jer je iskren i priča nam svoju priču koja je ostvarenje njegovog sna. Neki snovi se i ostvare, a to je slučaj i u Ivanovom slučaju. Ivan već radi na svom prvom albumu – čekam ga sa nestrpljenjem.

  logo - Self released 3

  Ivan Ivanković – “String Tales” – 1. My Way Is The Only Way! ; 2. Heroes ; 3. Desire For Fire ; 4. Storm Of Hearts ; 5. Coming Back To Eagleville

  https://www.facebook.com/IvanIvankovicOfficial / http://ivanivankovicguitarist.com / http://www.cdbaby.com/cd/ivanivankovic

  YT – Ivan IvankovićC – World In Fear (2016)

  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  II Tuzlanske brigade 15
  75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina