• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Jazz scena »

  HRVOJE ŠENJUG & The Bypassers – The Cycle Continues

  HRVOJE ŠENJUG & The Bypassers – The Cycle Continues

  HRVOJE ŠENJUG & The Bypassers – The Cycle Continues / Croatia Records, 2023 / CD, Digital / rock, classic, progressive, jazz – fusion / Hrvatska

  Hrvoje Šenjug rođen je u Varaždinu, 1992. godine. U svom rodnom gradu završio je osnovnu i srednju muzičku školu za klasičnu gitaru, u klasi profesora Marka Žerjava. Osim klasične muzike, od vremena kada je pohađao srednju školu, u raznim sastavima svirao je i druge stilove muzike, primjerice – rock i jazz. Nakon položenog prijemnog ispita, 2011. godine, upisuje studij klasične gitare na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, u klasi redovnog profesora Istvána Römera. Tokom studija klasične gitare, završio je i jazz modul Muzičke akademije u Zagrebu gdje stječe dodatna znanja o jazz improvizaciji, kod – Saše Nestorovića, Elvisa Penave i mnogih drugih. Diplomirao je 2016. godine s velikom pohvalom (magnacum laude). Nakon završenog studija, sarađivao je i snimio nosače zvuka s raznim sastavima, a neki od njih su – The Quartet, nuSynergetic Orchestra, Behave Community, Fran Vasilić, Scifidelity Orchestra i Dixieland Band Čakovec. Uz spomenute saradnje s drugim izvođačima, godine 2022., osnovao je autorski bend pod nazivom Hrvoje Šenjug & The Bypassers, te već 2023. godine objavljuje autorski instrumentalni album, “The Cycle Continues“, u izdanju Croatia Recordsa. Uz koncerte i druge nastupe, Hrvoje se aktivno bavi i pedagoškim radom te predaje klasičnu gitaru u Glazbenoj školi u Varaždinu.

  DiskografijaThe Cycle Continues (Croatia Records, 2023)

  MusiciansHrvoje Šenjug (electric guitar) ; Jura Herceg (electric bass, double bass) ; Renato Palatinuš (drums, vibraphone)

  Trio Hrvoje Šenjug & The Bypassers osnovan je s ciljem sviranja autorske muzike. Svo troje članova trija, diplomirali su na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u ZagrebuHrvoje je završio studij klasične gitare, Jura studij kontrabasa, a Renato studij udaraljki. Pojedinačno, u muzičkim vodama su već dugi niz godina, a mogu se pohvaliti saradnjama s brojnim muzičarima i sastavima, te nastupima diljem svijeta.

  Na muzičkom tržištu su sa debi instrumentalnim album, “The Cycle Continues“. Na tom izdanju nalazi se sedam kompozicija koje potpisuje Hrvoje Šenjug, a neizostavan je i doprinos ostalih članova trija, Jure Hercega i Renata Palatinuša u vidu interpretacija. Album je dostupan u CD i u digital verzijama.

  U recenzijama je uobićajeno da se recenzovani albumi i žanrovski definišu. To u ovom slučaju nije moguće učiniti jednom rječju. Za “pomoć” sam se obratio Hrvoju, lično. Evo što mi je odgovorio – “Vezano za naš muzički stil… moram Vam priznat da ni sam nisam siguran kako da to točno opišem. Zapravo, cilj samog albuma bio je da pokušamo izaći iz bilo kakvih žanrovskih okvira i “utega”, usudio bih se reći. Nastojali smo da stvorimo muziku koja neće biti opterećena nekom definicijom“.

  U bogatim aranžmanskim rješenjima – pronalaze se mjesta sa jasnim koncepcijama, lijepim improvizacijama, čestim promjenama ritma, a time se i ukupna atmosfera mijenja. Sve nas to “tjera” da ne prekidamo slušanje kako bismo čuli što slijedi dalje. Da su u svom naumu potpuno uspjeli, dokaz je i činjenica da je njihov album dospio na 19. mjesto hrvatske ljestvice najprodavanijih albuma (lista TOP 40).

  Muziku je nemoguće opisati riječima, ona se mora poslušati, a svako ljudsko biće doživjeti će je, opet, na svoj način. Ipak, ono što se u slušalicama čuje su zvuci uigranih istrumenata koji nam donose široku lepezu muzičkih uticaja složenih u uspjelu fuziju rock, classic, progressive, jazz elemenata inkorporiranih u skladnu fuziju.

  Usudim se već sada reći da će muzika sa ovog albuma, sa punim pravom, pretendovati za razne nagrade za muzička izdanja iz 2023. godine. Ona to zaslužuje svojom jedinstvenošću – kako muzičkim sadržajima, tako i interpretacijama. Ova muzika traži slušatelje sa dobrom “kilometražom“, što se tiče služanja muzike, a pogotovo muzike višeg nivou u što spadaju rock, classic, progressive, jazz muzika.

  Hrvoje Šenjug & The Bypassers nisu kalkurirali. Oni su mogli snimiti album sa obradama raznih standarda ili sa širim narodnim masama prijemčivijim materijalom. Oni su se hrabro upustili u ove, do sada, neistražene muzičke predjele… i u svom trijalogu su uspjeli. Hvala im na ovom materijalu. Vraćat ću mu se čim mi se za to pruži povoljna prilika.

  Hrvoje Šenjug & The Bypassers – “The Cycle Continues” – 1. Zumba Jam ; 2. Childhood ; 3. The Cycle Continues ; 4. Cheap Is Your Bribe ; 5. Mr. Psycho ; 6. Nebula ; 7. Gone

  Foto – Bojan Gatalica

  https://www.facebook.com/hrvojesenjugofficial / https://www.facebook.com/hrvoje.senjug / https://ampl.ink/OmAK2 /

  YT – Hrvoje Šenjug & The Bypassers – Zumba Jam

  YT – Hrvoje Šenjug & The Bypassers – Mr. Psycho