• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  HOUSE JAM PROJECT – Prava ideja u ove dane pandemije

  HOUSE JAM PROJECT – Prava ideja u ove dane pandemije

  HOUSE JAM PROJECT – Prava ideja u ove dane pandemije

  U vrijeme izolacije, kada dane moramo provoditi u svojim domovima, mnogima često zna biti dosadno. Svoju dosadu grupa prijatelja je odlučila zamijeniti kreativnim radom. House Jam Project je, kao što se može zaključiti iz samog naziva, projekt i ideja čiji je primarni cilj stvaranje i uživanje u muzici, a koje se ogleda kroz kućno stvaralaštvo.

  Zbog novonastale situacije, odnosno stanja pandemije i izolacije koja je pogodila kako društo, tako i pojedinca u svijetu i kod nas, moramo pronalaziti kvalitetne načine kako da se izborimo sa ograničenom slobodom kretanja i svom negativnom energijom koja proizilazi iz iste. Jedan od zdravih načina borbe s tim je sviranje i pjevanje, jer – ko pjeva zlo ne misli.

  Projekt su, upravo u tu svrhu, pokrenula tri mladića: Bakir Memišević (Tuzla, student Muzičke akademije u Sarajevu), Mirza Sijerčić (Sarajevo, student Muzičke akademije u Sarajevu) i Sead Alagić (Cazin, student Pravnog fakulteta u Sarajevu). Uprkos udaljenosti, oni uspjevaju da stvaraju zajedničku muziku i žele aktivirati zainteresovane za suradnju u njihov projekt.

  Sav sadržaj možete naći na njihovom YouTube kanalu – akteri su – Bakir Memišević (keyboards) ; Nino Mošmodor (cajon) ; Sead Alagić (guitar) ; Mirza Sijerčić (soprano saxophone).  Za pogledati, kliknuti na link – https://www.youtube.com/channel/UCR9hiuVDjt76OOcLK5rmRKA.

  Informaciju dostavio – Bakir Memišević

  YT – House Jam Project – Kopriva (Al Dino, cover) & Lelo (Dino Merlin, cover)