• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  HIGHWAY – Skica za portret

  HIGHWAY – Skica za portret

  HIGHWAY – Skica za portret / Croatia Records, 2021 / CD, Dig / pop, rock / Crna Gora

  Highway je bend iz Crne Gore. Njegovi članovi su bili učesnici druge serije X Factor Adria, 2015. godine i završili su na četvrtom mjestu. Bend čine – vodeći vokal Petar Tošić i gitaristi i prateći vokali Marko Pešić i Luka Vojvodić. Bili su predstavnici Crne Gore na Eurovision Song Contest 2016 u Stockholmu sa pjesmom “The Real Thing“. Dospjeli su do polu-finala, ali nisu ušli u finale.

  Sve što se desilo poslije – nedostaje.

  DiskografijaSkica za portret (Croatia Records, 2021)

  Članovi benda Highway su – Petar Tošić (vokal) ; Luka Vojvodić (solo gitara, prateći vokal) ; Marko Pešić (ritam gitara, prateći vokal) – uz goste na albumuJelena Juranović ; Darko Juranović D’Knock ; Tihomir Preradović

  Crnogorski bend Highway objavio je album “Skica za portret” sa etiketom zagrebačke izdavačke kuće Croatia Records. Odmah na početku ovog teksta pozdravio bih uređivačku politiku Croatia Recodsa da u svoj izdavački katalog uvrštava i bendove izvan Hrvatske – iz Regiona.

  Članovi benda Highway su u izradi ovog albuma sarađivali sa iskusnim muzičkim producentima – Tihomirom Preradovićem i Darkom Juranovićem D’Knock-om (osnivačem sastava IT). Na albumu se nalazi 10 pjesama. Pjesma “Beskrajan dan” prvi je njihov službeni single kojim su promovirali rečeni album nastao. Album je već bio nominiran za nagradu MAC (Music Awards Ceremony) u kategoriji Pop bend hita.

  Osim singlom “Beskrajan dan“, Highway su publiku osvojili i hitovima “Ponekad u noći“, “Sačuvaj mjesto za nas (Samo svoj)“, a videospot “Svjetlija strana ulice” (režija – Branislav Milatović – nominiran je za nagradu Adria Music Video Awards 2020.

  Već duže vrijeme radim sa stranim glazbenicima tako da su me ovi dečki ugodno iznenadili svojom talentiranošću i idejama. Oni imaju taj zvuk koji podsjeća na Arctic Monkeys i Coldplay i sviraju i zvuče fenomenalno“, riječi su hvale Darka Juranovića. Zadovoljstvo saradnjom ne kriju ni članovi benda Highway: “Najčešće se događa da prvo napišemo muziku, a onda u trenutku inspiracije i tekst. Ideje su nam slične i jako dobro se upotpunjujemo, jer pjesme zajedno pišemo još od školskih klupa. Tihomir Preradović i Darko Juranović su oni koji onda to vješto upakiraju u zvuk koji na neki način daje naš posebni pečat. Inače, naše pjesme su miks svega onoga što privatno slušamo, popa i rocka, pa tako i naše pjesme odišu spokojnim trenutcima, ali i buntom“, rekao je Petar Tošić, član grupe Highway.

  Na albumu “Skica za portret” nalazi se deset autorskih pjesama. Karakteriše ih moderan zvuk, jasna i nenatrpana produkcija. Sve je tu lijepo “upakovano“. Radijski eter, TV, YouTube, Facebook postovi… objeručke će prihvatiti onaj materijal. U ovom trenutku to je jedino i moguće – opet, dovoljno je i dobrodošlo. Sve u skladu sa trenutnom situacijom.

  Bend već uveliko radi na pripremi svog novog albuma i kako su njegovi članovi sami rekli – istražuju nove muzičke izraze. Pa da i to dočekamo.

  Highway – “Skica za portret” – 1. Lud ; 2. Skica za portret ; 3. Salt Lake City ; 4. Što dalje ; 5. Sačuvaj mjesto za nas (Samo svoj) ; 6. Navika ; 7. beskrajni dan ; 8. Svjetlija strana ulice ; 9. Nadomak zore ; 10. Ponekad u noći

  Vezani link – HIGHWAY – Sam (video) (Prikaz)

  https://www.facebook.com/highwaybend /

  YT – HIGHWAY – Beskrajni dan

  YT – HIGHWAY – Ponekad u noći