• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  HADŽI PRODANE DUŠE – Racionalna manjina

  HADŽI PRODANE DUŠE – Racionalna manjina

  HADŽI PRODANE DUŠE – Racionalna manjina / PGP RTS, 2018 / CD / alter garage rock / Srbija

  Bend Hadži prodane duše je alter-garage rock četvorka (Užice/Beograd) osnovana kao bend 2009. godine. Poznati su po duhovitom i satiričnom pristupu životnim temama čime su se izdvojili kao jedan od originalnijih mlađih sastava na regionalnoj muzičkoj sceni.

  Ovaj kvartet je do sada ostvario učešće na mnogim festivalima, od kojih se izdvajaju: 1. Belgrade Beer Fest (2011.), Park Fest 2012., 3. Belgrade Demo Fest Live (2013.), Lake Fest 2013., Next Festival (2013., 2014. i 2015.), Jelen Demo Fest (2013. i 2015.), 5. Belgrade Demo Fest Live (2015.), Beer Garden 2016., Kamp Fest 2016., na otvaranju bašte KST-a 2016… Bend je na 50. Gitarijadi Zaječar 2016. izašao kao pobjednik te gitarijade. Kruna njihove muzičke karijere bila je 2017. godine, kada su, nakon turneje po Srbiji, na 51. Gitarijadi Zaječar bili opening act velikom bendu The Cult.

  Album prvenac, “Racionalna manjina“, objavili su za renomirani PGP RTS. Album je sniman tokom 2017. godine, u muzičkom studiju “Lav” i sadrži 10 numera. Interesantno je da produkciju potpisuje sam bend, ali uz veliku podršku Željka Vasića, koji je bio i snimatelj albuma.

  DiskografijaRacionalna manjina (PGP RTS, 2018)

  Hadži prodane duše tokom snimanja ovog albuma bili su – Vojislav Lazić (gitara, vokal) ; Vladimir Radović (gitara, vokal) ; Milan Jevtović (bass) ; Stefan Nedeljković (bubnjevi) – uz gosteNemanja Kojić (Hornsman Coyote – trombon) ; Branislav Bane Vesović (bubnjevi, 6) ; Miljan Đukić (bass, 9,10) ; Petar Bogosavljević (bubnjevi, 5)

  Kao član žirija dva festivala Belgrade Demo Fest Live (prvog i trećeg), imao sam prilike uživo pratiti nastup grupe Hadži prodane duše. Ne mogu sada reći da po nečem posebnom pratim te njihove nastupe. Očito je da su se zvukom i stilom “stopili” sa trenutnom srpskom demo muzičkom scenom. Da ne budem pogrešno shvaćen, jasno ću reći, pozdravljam postojanje i rad grupe Hadži prodane duše. Jedan su od rijetkih srpskih bendova koji istrajava na alter garage rock zvuku. Da su na pravom putu dokaz je i pobjeda na 50. Gitarijadi Zaječar.

  Hadži prodane duše imaju nekoliko aduta koji im omogućuju svijetlu budućnost. Bend čine iskusni muzičari. Autorski su bend, a autori njihovog materijala su ujedno i članovi benda. Iza njih je stala renomirana izdavačka kuća, PGP RTS, što im je na raspolaganje dalo svu njihovu logistiku. Istrajnost da o(p)stanu na tragu kojim su krenuli, pozitivna je činjenica, također.

  Od benda Hadži prodane duše očekujem i naredni album. On će tek dati pravu sliku kojim putem oni žele da idu. Iskreno se nadam da će on biti originalniji, kako zvukom, tako i instrumentalizacijom (aranžmanima). Članovi ovog benda za tako nešto imaju dovoljno kapaciteta i interesa.

  Hadži prodane duše – “Racionalna manjina” – 1. Doktor ; 2. Brzina ; 3. Zakonodavni organ ; 4. Artičoka ; 5. Dodir topline ; 6. Dole u šumi (feat. Hornsman Coyote) ; 7. Vođa ; 8. Grad ; 9. Najlepše se smeješ kad si gola ; 10. Lista čekanja

  https://www.facebook.com/Hadziprodaneduse / http://hadziprodaneduse.rs /

  YT – Hadži prodane duše – Doktor (Audio 2018)

  YT – Hadži Prodane Duše – VoĐa