• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  GUSTAFI – Kanibalkanska

  GUSTAFI – Kanibalkanska

  GUSTAFI – Kanibalkanska

  Grupa Gustafi nastala je krajem 1980. u malom gradiću Vodnjanu u Istri iz jedne amaterske scenske skupine sklone performansima i pod nazivom Gustaph y njegovi dobri duhovi održala prvi nastup koji je imao za biti i jedini, no eto nedokučivi su putevi gospodnji – band postoji još i danas i funkcionira besprijekorno.

  Članovi, Čedomir Mošnja, Edi Maružin, 33 godina sviraju zajedno, iza sebe imaju deset, a uskoro i jedanaesti album i više od 2.500 nastupa. Vlado Maružin bend napušta 2012., nakon 32 godine i posvećuje se profesorskom pozivu, a dvojica preostalih početnih članova, Livio Morosin i Igor Arih, napuštaju band. Igor ostaje vanjski suradnik, a kroz grupu je odonda prodefiliralo mnoštvo glazbenika.

  U početku, eksperimentalni punk rock, kasnije zamjenjuju utjecaji istarske etno glazbe, kao i ostale svjetske etno scene iz čega se stvorio osebujni zvuk Gustafa po kojem su i sada poznati. Mješavinom svega što su slušali i čuli (od bluesa, countryja, texmexa, cajuna, keltske glazbe, balkanske tradicionalne glazbe, ruskoukrajinskih veselica i sve do ortodoksne istarske kante) stvorili su jedan zarazni sublimat koji osvaja ljude gdje god dođu, od Portugala, Spanjolske, Švicarske do Izraela i Brazila.

  Puni ritma, emocija i pozitive stvorili su si prijatelje i ljubitelje svugdje. Svirali su i sviraju gdje ih pozovu, od svadbi i konoba, oštarija, barova, klubova, do velikih koncertnih i sportskih dvorana i festivala po cijeloj Hrvatskoj, a sve više i po Europi. Obljubljeni koliko kod kritike, toliko i kod publike, album “FF” izdali su 2006. za kojeg su dobili i Porina za najbolji rock album. 2009. godine izdaju novi studijski album “Chupacabra”, na kojemu čine veći zaokret prema korijenima, sa puno eksperimentalnih zvukova, found sounda, kompjutera. 2012/13. izdali su najnoviji album, “Kanibalkanska”, koji je pobrao sve pohvale kritičara i smatra se jednim od njihovih najboljih albuma, već sada. a 2015. godine svjetlo dana će ugledati i jedanaesti album, CD i DVD uzivo.

  Gustafi CD

  Sadašnju postavu koja nikad nije fiksna čine – Edi Maružin, autor tekstova i glazbe, pjevač i gitarista ; Čedomir Mošnja – bubanj ; Martin Šikman – bass i udaraljke ; Gianluca Antonini – trombon ; Edin Pecman – harmonika i klavijature ; Boris Mohorič – truba i vokal ; Jimi Grgić – gitara, Sara Queiroz – vocal, percussion ; Ana Antolović – vokal, Emmanoel da Silva – percussion, Romano Hantih – tuba i još dosta prijatelja koji se povremeno pridružuju. S veseljem krecu u nove pohode, u nove svirke popularno zvane “Štala”.

  Nakon što su napravili svojevrstan presedan u promocijskom procesu novog diskografskog izdanja, ponudivši ga prvo parcijalno putem Interneta, a onda u cjelini u vidu nosača zvuka, najširoj javnosti u suradnji s Jutarnjim listom, Gustafi s početkom 2013. kreću u napad na radijski eter.

  Album “Kanibalkanska” sadrži 14 novih pjesama jednog od rijetko unikatnih domaćih etno-rock sastava i istinske istarske glazbene institucije – Gustafa. Iako je album mahom plesnog karaktera (kako Gustafi vole reći – psychodisco orijentacije), on ipak predstavlja iskorak u njihovom dosadašnjem radu i svakako će trebati nešto zahtijevniju i drugačiju publiku od one “Brkica / Žminjka”. Kao i višestruko preslušavanje da bi se savladalo sve njegove nivoe. Na živim svirkama će to biti lakše jer Gustafi i dalje nose onu magiju i energiju koja pospješuje brzinsko razumijevanje i potiče direktno usvajanje pjesama.

  Spona - Logo

  www.spona.biz

  YouTube – Gustafi- Proljeće (album “Kanibalkanska”, 2013.)

  YouTube – Gustafi- Jeno jutro (album “Kanibalkanska”, 2013.)