• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  Grupa DALMATINO – Moj dom

  Grupa DALMATINO – Moj dom

  Grupa DALMATINO – Moj dom / (Dancing Bear, Zagreb, 2014)

  Dok je aktualni singl “Croatia” grupe Dalmatino tek lansiran i u ovoj početnoj fazi odlično zastupljen na brojnim radio postajama. Taj single se nalazi na upravo objavljenom albumu “Moj dom” čiji su izlazak brojni poklonici Dalmatina dočekali s velikim nestrpljenjem jer je od objavljivanja njegovog prethodnika prošlo šest dugih godina.

  O svom vrućem albumu “Moj dom” Zdravko Sunara i Ivo Jagnjić rekli su sljedeće: “Album ‘Moj Dom’ dobio je ime po prvom singlu. Simbolično, dom je najvažniji pojam u životu, mjesto gdje se osjećamo najbolje, gdje nalazimo toplinu i zaštitu, osjećamo intimu i mir. Uživajući u svom domu, sjećamo se i onih manje sretnih koji su na bilo koji način ostali bez doma, ova je pjesma posvećena njima. Glazbeno, ona donosi bitan pomak i u zvuku i u kompletnomizrazu koji je sada malo tvrđi. Moramo reći da nam je baš jako draga, jer je i korak naprijed za bend!

  Dalmatino CD

  Album ima deset pjesama. Nakon već objavljenih singlova “Moj dom”, “Osta san dužan”, “Tiho dolazi plima” i “Zoven se jugo”, upravo smo pustili u eter pjesmu “Croatia”. To je song domoljubnog sadržaja i tematike koji predstavlja Dalmatino kao hrvatski bend iz Splita, a ne samo kao dalmatinski bend, kako nas doživljavaju oni koji nas ne znaju. Pjesma šalje poruku mira i ljubavi, koji su važne kategorije na ovoj našoj balkanskoj vjetrometini uvijek izloženoj društveno političkim previranjima.

  Mislimo da smo donili jedan drugačiji Dalmatino, da se vidi da je bend puno svirao i nastupao, pa se to odrazilo i na stvaranje albuma i na sve što se oko toga događalo. Uživali smo u procesu stvaranja ovog CDa, te se zahvaljujemo svim našim suradnicima, koji su besprijekorno odradili svoj posao. Također, zahvaljuemo svima koji nas podržavaju sve vrijeme!”

  (Boba Kovač, PR)

  YouTube – Dalmatino – Croatia (Audio)