• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  GIPSY MAFIA – Straight Outta Mahala

  GIPSY MAFIA – Straight Outta Mahala

  GIPSY MAFIA – Straight Outta Mahala / SKC NS, 2015 / CD, digital / hip hop, rap / Srbija

  Gipsy Mafia… bend koji je redovna odbrana od poplave… poplave situiranih i subvencionisanih hip hop i rap bendova koji pričaju priču koju Gipsy Mafia upravo živi… iskreno, jer za drugo ne znaju… na margini, jer na njoj uspešno bitišu… !

  Hip-hop trojac, Gipsy Mafia, korjene vuče od 2006. godine i potiče iz Zrenjanina. Od tad, pa do danas, dva brata AjetiSkill i Budy O.G. + DJ Kokihip hop / rap koriste kao sredstvo da izraze svoje stavove, da javnost upoznaju sa položajem Roma. Otvoreno govore o fašizmu, ali, naravno, govore i o svom odrastanju, druženju i okruženju. Ime benda jeste Gipsy Mafia, ali oni definitivno nisu gangsteri.

  Na domaćoj (srpskoj) muzičkoj sceni baškare se i slikaju mnogi hip hop bendovi čiji članovi, često tatini i mamini sinovi, repuju o kriminalu, bedi, problemima u odrastanju, a da ništa od toga zapravo i nisu osetili na svojoj koži. U Zrenjaninu ili Petrovgradu, izdvojili su se reperi – Gipsy Mafia. Bend čine dva brate iz Zrenjanina (Srbija). Skill je rođen 1985. & Buddy je šest godina mlađi. Buddy je svom nadimku dodao inicijale O.G. (Originalni Gipsy). Oba brata pišu pesme, a nimaju ih kod drugara (K.O.), u kućnoj produkciji. Većina pesma govori o našem životu i odrastanju. To je naš pogled na svet, na položaj Roma u državi, na politiku, na fašizam. Izdali smo do sada dva demo albuma – ‘Hip hop Cigani’ (2008) i ‘Mafia ne miruje’ (2009) – i mixtape – ‘The hip hop Connection’ (2011). Za muziku smo se snalazili tako što smo skinuli matre sa Neta. U međuvremenu smo dobijali matre od Geckoniuma, Vuka, Bozza i K.O.. Od 2011. godine smo u saradnji aa Basterom (Baster Beatz). Uprkos brojnim nedaćama sa kojima se suočavamo u ovdašnjem društvu, ne mislimo da smo mi, Romi, jedini koji u ovoj zemlji žive loše. Sigurno je da ima ljudi koji su i u daleko goroj situaciji“, pojašnjavaju članovi benda Gipsy Mafia.

  Ustanova studentski kulturni centar Novi Sad ima više aktivnosti, a u oblasti muzike posebno mjesto pripada mladim talentima i njihovom afirmisanju. U muzičkom stvaralaštvu pažnja se posvećuje muzičkim talentima i to organizovanjem nastupa studenata Akademije umetnosti Novi Sad. Osim koncerata klasične muzike, SKC NS redovno organizuje i koncerte rock muzike, kako afirmisanih, tako i demo bendova.

  DiskografijaHip hop Cigani (Demo, 2008) ; Mafia ne miruje (Demo, 2009) ; The hip hop Connection (Mixtape, 2011) ; Ciganska posla (Digital, 2013) ; Straight Outta Mahala (Studentski kulturni centar, Novi Sad, 2015) ; Gipsy Mafia & The Gadje (Digital, 2016)

  Gipsy Mafia su – Buddy O.G. ; Skill ; DJ Koki

  Kombinacijom srpskog i engleskog jezika, u maniri hip hop, battle rap, politik rap, old skool muzičkih elemenata, članovi benda Gipsy Mafia pjevaju (reppuju) na teme koje muće sve mlade, bez obzira na nacionalnost, bez obzira u kojoj državi u našem regionu da žive. “Ja sam od onih koji diže glas i spreman za borbu kada dođe čas…” – jedna je od njihovih znakovitih poruka. Već iz naslova njihovih pjesama jasno je protiv čega pjevaju, što su teme njihovih pjesama – nacionalizam, antifašizam, kriminal, o položaju Roma, o kapitalistima, o narodu koji ćuti i trpi…

  Muzika nema snagu da mijenja svijet. Poluge naših sudbina su u nekim drugim rukama. Ipak, muzika je dobro sredstvo da se iznese stav koji definira naš sadašnji trenutak. Muzika može da bude ( i jeste) glas naroda. Tu leži njen značaj i snaga. Gipsy Mafia tu i crpi energiju za svoje bitisanje, za izražavanje svog stava. Da su im stavovi ispravni – u to ne treba ni sumnjati.

  Hip hop, rap pjesme nose izravne poruke – stoga – treba ih pažljivo slušati. Gipsy Mafia zaslužuju i vašu pažnju.

  Gipsy Mafia – “Straight Outta Mahala” – 1. Intro ; 2. Straight Outta Mahala ; 3. Nazionalizam (skit) ; 4. Antifašista ; 5. Kriminal (feat. Frenkie) ; 6. Ovo je ; 7. Romni ; 8. Antikapitalista ; 9. Opre Roma (feat. Digital Warfare) ; 10. Quader Lateef (skit) ; 11. G.M. ; 12. Ava Kari ; 13. Solidarnost (feat. Defenders Of The Universe) ; 14. Porajmos ; 15. Fuck You

  https://www.facebook.com/GipsyMafia / https://gipsymafia.bandcamp.com /  https://www.facebook.com/GipsyMafia / http://skcns.org

  YT – Gipsy Mafia – Straight Outta Mahala

  YT – Gipsy Mafia – Antifašista (Straight Outta Mahala, 2015)

  *
  * *
  * * *
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  info@barikada.com
  * * *
  * *
  *