• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  GATUZO – Gdje idemo

  GATUZO – Gdje idemo

  GATUZO – Gdje idemo / (Croatia Records) 2013. / CD / Indie rock – CROATIA

  Hrvatski sastav Gatuzo čine gitarsko-bubnjarski dvojac – Damir Trkulja – Šiljo, nekada član Majki i Goran Martinjak. Na domaćem terenu njihova karijera praćena je primerenom pažnjom i sa vrlo dobrim razlogom, a svaki od njihovih do sada realizovanih albuma, iako u određenoj meri različiti među sobom, dobijali su određena priznanja i pohvale.

  GATUZO..Gdje idemo..Cover

  “Gdje idemo” njihovo treće po redu ostvarenje, objavljeno je krajem 2013-e godine za “Croatia Records”, a veliku pomoć u “uobličavnju” ideja i zvuka imali su u ulozi producenta Gorana Martinca. Songove pomenutog gitariste i frontmana, Damira Trkulje – Šilje, karakteriše pomalo nesvakidašnji “dualitet” i “igra” emocija i energije, i jedno takvo stanje / raspoloženje “kroji” strukturu priređenog materijala. A sam materijal uz sebe vuče snažne melodic iskorake, interesantnu (ličnu) tekstualnu matricu, ali i uigrano muziciranje / konverzaciju dva instrumenta, koji ni najmanje ne zvuče prazno ili “tanko”.

  Autorsko / vokalna sugestivnost je nazaobilazan adut benda, iako je evidentno da ćete pojedine songove, više zavrteti na svom playeru od onih drugih sa kojima možda nećete biti toliko familijarni. “Snaga okusa”, “Dijete u meni”, “Gotovo je” te veliko finale, “Kad mozak eksplodira” , nezaobilazni su i ubedljivi aduti ovog albuma, koji jasno otkrivaju i definišu mogućnosti grupe, čija karijera u kreativnom smislu ide snažnim koracima napred.

  www.crorec.hr / www.gatuzo.com.hr

  YouTube – Gatuzo – “Gdje idemo”

  Zainteresovani za recenzije – svoja oficijalna, demo, promo, live… (CD, DVD, LP, audio cassette…) izdanja (isključivo fizičke kopije), poštom poslati na:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
  e-mail: lokbis@hotmail.com
  Download izdanja se ne recenziraju