• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  GARLIC – Naposletku…

  GARLIC – Naposletku…

  GARLIC – Naposletku… / Take It Or Leave It Records, 2016 / CD, digital / gothic rock, grunge, progressive rock / Srbija

  Biografija benda – nedostupna (ne postoji).

  DiskografijaNaposletku… (Take It Or Leave It Records, 2016)

  Garlic su – Danijela Ružin (vokal) ; Dejan Toškov (bass) ; Boris Markov (bubnjevi) ; Petar Petković (gitara) ; Milan Ružin (gitara)

  Garlic su gothic rock, grunge, progressive rock bend iz Zrenjanina i djeluje od 2008. godine. Debi izdanje, album “Naposletku…” izdali su 2016. godine. Pogledao sam na Internetu što su kolege, recenzenti, rekli o ovom izdanju. Jedan od njih bio je posebno “okrutan” (iskren) izjavivši –
  – “Kada omot nekog albuma predstavlja ono što je najbolje na/u njemu, onda znate da postoji problem. Nažalost, to je upravo slučaj sa prvencem grupe Garlic“.
  – “Svaka čast onome ko može album da posluša od početka do kraja, u jednom cugu. Za mene je to predstavljalo pravo malo mučenje“, njegova je druga konstatacija.

  Sve kompozicije, a ima ih 9, autorski rad su članova benda Garlic. Tekstove je pisala Danijela Ružin. Snimatelji su bili Milan Ružin i Boris Markov. Miks i produkciju potpisuje Milan Ružin, a mastering je uradio Nathan Reiner, Buffalo, New York, USA. U nastajanju albuma, doprinosa su dali – Danijela Ružin (vokal) ; Flavius Misaras (bass, 5,6,7,8,9) ; Dejan Toškov (bass, 1,2,3,4) ; Boris Markov (bubnjevi) ; Marko Mitrović (bubnjevi, 5,7) ; Petar Petković (gitare) ; Milan Ružin (gitare) ; Jasna Popović (dodatni vokali, 3) ; Khargash (dodatni vokali, 3)

  Već sam u jednoj, ranijoj recenziji napisao – bend koji o sebi pruži tako malo informacija ne može očekivati znatniji angažman bilo kojeg, iole ozbiljnijeg, recenzenta. Bend sa svojim albumom izlazi na tržište, pred sud javnosti i ako njegov proizvod nije kvalitetan i kompletan, kako očekuje da će za svoj proizvod naći kupca(?).

  Garlic su u muziku sa svog albuma “utrpali” toliko različitih muzičkih stilova, da je on postao neslušljiv. U pravu je kritičar koji kaže da je omot najbolji dio ovog albuma. Ima li veće “kletve” za neki bend od takve konstatacije. Bolje da ovdje stanem, jer ništa lijepo za Garlic nemam reći.

  Garlic – “Naposletku…” – 1. Talasi ; 2. U ćošku dana ; 3. Naposletku ; 4. Zima ; 5. FM Traces ; 6. Ne budi me ; 7. Ko s vatrom… ; 8. Nemoj da te nema ; 9. Jesenje plavo

  https://www.reverbnation.com/garlic / http://www.facebook.com/TIOLIrecords / https://www.facebook.com/Garlic.023

  YouTube – Garlic – Naposletku

  YouTube – Garlic – U ćošku dana

  Reakcija

  Vidim snašli ste se za famoznu biografiju. Imajući to u vidu, ne bi trebala da me čudi ni visprenost vaših tako elegantnih recenzija, ali evo me, čudim se. Šalu na stranu, žao mi je što je naše delovanje izazvalo toliki nemir u vama. Da bih izbegla da vas dodatno zamaram, samo ću da dodam – slika koju ste izabrali ne pripada godini o kojoj pišete, to je nova slika, sa novim članovima benda i u godini kada se snima novi album. Ne očekujem da obratite pažnju, kakav bih to čovek bila? Laku noć.
  Danijela Ružin, vokalna solistinja

  . .
  . . .
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  . . .
  . .