• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  FRANKO KRAJCAR – Mušati / Predstavljanje albuma

  FRANKO KRAJCAR – Mušati / Predstavljanje albuma

  FRANKO KRAJCAR – Mušati / Predstavljanje albuma

  Franko KrajcarMušati / Croatia Records, 2021 / CD, Digital / ethno fusion / Hrvatska

  Novi studijski album “Mušati“, pulskog etno glazbenika, multiinstrumentalista i kantautora, Franka Krajcara, u prodaji je. Na albumu se nalazi ukupno četrnaest skladbi prepoznatljivog Frankovog izričaja, ali i s nizom glazbenih inovacija. Neiscrpan izvor inspiracije mu je njegova rodna Istra, ali i vječita potraga za novim izazovima, koji se na ovom, stilski malo drugačije postavljenom albumu, jasno očituju. Prvi službeni singl s novog albuma je pjesma “Usudi se“, za koju se dovršava spot povjeren timu “Medvid produkcije“. Za pjesmu “Usudi se” stihove je napisala njegova supruga Nataša Buršić Krajcar dok je potpisnik svih ostalih tekstova i glazbe Franko Krajcar. Za aranžmane i produkciju pobrinuo se njegov dugogodišnji suradnik Mauro Giorgi. U pjesmi “Nedovršena priča” sačuvane su vokalne dionice koje je otpjevala legendarna Jadranka Stojaković. Album “Mušati” otpjevan na čakavskom dijalektu i uz tradicionalne instrumente poput roženica, šurli, miha, još je jedan biser u svijetu etno i world glazbe. Na naslovnoj strani nalazi se drvena skulptura koja neodoljivo podsjeća na Franka Krajcara i rad je njegovog punca Željka Buršića, a za likovno oblikovanje pobrinuo se Oskar Pigac.

  Franko Krajcar svoje autorsko glazbeno stvaralaštvo njeguje od 2007. godine, a profesionalno se glazbom bavi od 1987. Godinama je živio i radio u Švicarskoj te surađivao s kolegama iz Italije, Austrije, Njemačke i Nizozemske. Osnivač je etno skupine Indivia, s kojom je tijekom 2009. godine održao tridesetak koncerata, a 2010. godine, uz gostovanja na nekoliko world music festivala diljem svijeta, imao je i zapažen nastup na Dori s pjesmom “Jobrni je, jobrni“.

  Svojim spajanjem tradicionalne istarske glazbe i modernog izričaja privukao je pozornost publike i kritike te postao višestruki dobitnik nagrade “StatusHrvatske glazbene unije u kategoriji etno glazbala, a njegov i Indivijin album “Rožice” okrunjen je 2014. godine i glazbenom nagradom Porin u kategoriji “Najbolji album etno glazbe“. Do sada je objavio četiri samostalna albuma: “Pensieri” (2008.), “Indivia” (2010.), “Rožice” (2013.) i “Aleja glagoljaša” (2017.), a posljednje “Greatest Hits Collection” izdanje, na kojem se nalazi 15 najvećih Krajcarevih hitova, prvi je diskografski presjek njegovog dosadašnjeg rada.

  U ovo zimsko vrijeme teško je i pomisliti na mušate (komarce), ali ćemo ih itekako s užitkom slušati. (Croatia Records press release)

  Franko Krajcar – “Mušati” – 1. Sve će pasati ; 2. Usudi se ; 3. Pinjata ; 4. Nedovršena priča (ft. Jadranka Stojaković) ; 5. Džaba ti bilo ; 6. Mušati ; 7. Medežija ; 8. Lipe štrige ; 9. Namuran ; 10. Sudba ; 11. Škuža ; 12. Vrime ; 13. Ure ; 14. Uspomena

  Naslovna fotografija: Damir Bošnjak

  https://www.facebook.com/franko.krajcar / https://www.deezer.com/hr/album/281237191

  YT – Franko Krajcar – Usudi se

  YT – Franko Krajcar – Sudba