• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  EMILY ROSE – Bahanacius

  EMILY ROSE – Bahanacius

  EMILY ROSE – Bahanacius / DIY, 2016 / digital / psychodelic, stoner rock / Crna Gora

  Emily Rose su tročlani bend iz Podgorice, Crna Gora. Čine ga: Ivan Vuksanović – gitare ; Luka Bjelica – bass ; Filip Radević – bubnjevi. Bend Emily Rose nastao je 2014. godine. Svoju muziku baziraju na utjecajima svojih uzora – Pink Floyd, Alice in Chains, Led Zeppelin, Kyuss, Jimi Hendrix… Za dvije godine postojanja, bend je imao desetak nastupa, a posebno ističu onaj na Bedem festu 2015. godine.

  Svoj prvi album, “Bahanacius”, sa sedam instrumentalnih kompozicija, članovi benda Emily Rose kreirali su na osnovu raznih jamming svirki, snimanih priručnim sredstvima, da bi potom probrali najbolje ideje sa tih sviranja i u studiju ih pretočili u njihov konačni oblik. Cijeli materijal je sniman u studiju Ground Loop, produkciju potpisuje Ivan Pejović. Cover albuma rad je slikarice Nataše Petejčuk, a za dizajn je bio zadužen Aleksandar Radević.

  Zašto volim muziku? Volim je jer nudi nebrojene različitosti. Uvijek mi je interesantno čuti kako je netko drugi doživljava, na koji način je prenosi do onih kojima se obraća. Naravno, presudnu ulogu u konačnom zvuku nekog benda čine utjecaju muzike / uzora na čijoj muzici su odrastali, učili. Sličan slučaj je i sa bendom Emily Rose.

  Emily Rose - Omot

  Primaran utjecaj, bez dvojbe, na njih su ostavili njihovi uzori. Po meni, Pink Floyd najviše. Emily Rose su odlični instrumentalisti. Šteta da u svom radu nisu inkorporirali više originalnosti. Konsekventno tome, malo je osobnosti u njihovom sviranju.

  Ohrabrio bih članove benda Emily Rose da sa više samopouzdanja prionu radu na svom slijedećem albumu. Oni za takav poduhvat imaju obečavajući potencijal.

  logo - Self released 3

  Emily Rose – “Bahanacius” – 1. Enter the Void ; 2. The Bahanacius ; 3. Šomi ; 4. Stoner ; 5. Space ; 6. Vogurt ; 7. Output

  https://www.facebook.com/EmilyRoseBand / http://emilyrosepg.bandcamp.com/album/the-bahanacius

  YouTube – Emily Rose – Šomi

  YouTube – Emily Rose – Enter the Void

  .
  . .
  . . .
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  II Tuzlanske brigade 15
  75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina