• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  ELDAR IBRAHIMOVIĆ – Classical Collection Volume 1: The Beginning

  ELDAR IBRAHIMOVIĆ – Classical Collection Volume 1: The Beginning

  ELDAR IBRAHIMOVIĆ – Classical Collection Volume 1: The Beginning / DIY, 2017 / digital / instrumental, contemporary, classical / Bosna i Hercegovina, Hrvatska

  Eldar Ibrahimović je bubnjar, kompozitor i audio inženjer (Armageddon Studio, Osijek). Trenutno je aktivan kao bubnjar hrvatskog metal benda – War-Head. S druge strane, Eldar ima dugogodišnju strast za klasičnom muzikom i nedavno je počeo komponovati orkestralne aranžmane. U kombinaciji s ljubavlju za audio produkcijom, Eldar je završio svoj prvi album “Classical Collection Volume 1: The Beginning“. Album uključuje sve, od emocionalne, lagane muzike za slušanje, do dramatičnih i epski punih orkestralnih dijelova. Osim toga, ove pjesme imaju orijentalni zvuk i udaraljke, kako bi to dodatno začinilo zvučnu sliku. Muziku i aranžmane potpisuje Eldar Ibrahimović.

  DiskografijaEldar Ibrahimović – Classical Collection Volume 1: The Beginning (DIY, 2017)

  Upitan kako je došao na ideju da snimi orkestralni album, Eldar Ibrahimović mi je odgovorio: “Dakle, sve je počelo skladanjem glazbe za Intro na zadnjem War-Head, ‘Imperium Mundi’, albumu. Napravio sam par osnovnih ideja digitalno na kompjuteru. Pijatelj (Tihomir Ranogajec) koji je na Glazbenoj akademiji u Osijeku, dalje je raspisao cijeli orkestar na osnovu moje ideje. Sve je obrađeno digitalno i pjesma je izašla na War-Head (‘Imperium Mundi’) albumu. Takoder, ta pjesma je korištena za koncerte, kao uvod. Kome god sam pustio tu pjesmu, bio je oduševljen, a komentari su bili da ih potsjeća na filmsku glazbu. Danas, na svu sreću, računala dosta toga rade. Cijeli svjet filmske glazbe je danas na računalu (Avid Pro Tools with iZotope, Slate Companies, Solid State Logic (SSL) and EastWest Sounds…). Paleta zvukova i kvaliteta istih je jednostavno na vrhuncu.

  Sada kada sam uhvatio malo vremena vratio sam se na tu pjesmu i prostudirao orkestraciju koju je prijatelj uradio. Te sam za dosta svojih ideja, koje vućem već dugo vremena, sam odradio posao orkestracije, odabira instrumenata i aranžmana. Uz korištenje vrhunskih zvukova, nešto miksanja i masteringa, to je rezultiralo albumom ‘Classical Collection Volume 1: The Beginning’. To je bio moj dugogodišnji san i jako sam sretan zbog realizacije istog. A obzirom da je ovo nešto što je moguće sam raditi, kada god to vrijeme dozvoli, te da postoji znatno tržište filmske glazbe, nastavit ću s radom na ovakvoj glazbi što je više moguće. Imam u planu više izdanja. Neka od izdanja bit će bazirana na odredenim instrumentima, neka će biti više ambijentalne prirode, a jedno od izdanja će biti kombinacija bubnjeva i klasične glazbe.

  Eldara poznajem od ranih 2000-tih, dok je živio u Tuzli i dok je svirao u grupi Symbolic. Njegovim odlaskom u Osijek, malo rijeđe smo u kontaktu, ali ga nismo izgubili. Iz voda heavy metala, Eldar je evoulirao do orkestralne muzike. Mali korak za čovječanstvo, ali veliki za Eldara.

  Ne samo da se tu dobro snašao, Eldar je u novim zvukom prevazišao sva moja očekivanja. Ovakvu muziku kakvu sadrži njegov solistički rad, “Classical Collection Volume 1: The Beginning“, može da osmisli samo netko sa velikom “kilometražom“, netko tko odlično poznaje klasičnu (muzičku) literaturu. Velika sreća za Eldara je i u činjenici da je audio inženjer, da ima vlastiti studio… tako da je na miru mogao da realizuje svoje ideje, da stvara muziku koju na našem regionu, koliko je meni poznato, do sada nitko nije učinio.

  Ovo djelo (to nisu pjesme, ovo je mnogo više od toga) je nemoguće opisati. Kako čovjeku bez očiju opisati zelenu boju. Ona se mora vidjeti. Isto tako, Eldarova muzika se mora poslušati. Tek tada će vam ona otvoriti nove, neslućene vidike, donijeti osjećaje kakve dugo niste imali, pružiti neviđeni umjetnički ugođaj…

  Mada najavljuje nastavak muzičkog rada, u sličnom maniru, zadnja vijest kaže… stigao je novi album grupe Kymera – “Craving the Unreachable“,  (Miner Records, 2017) u čijem nastanku je udjela (sviranje bubnjeva + produkcija) dao i naš Eldar. Hoće li Eldar prestati da nas prijatno iznenađuje? Neće – ni zbog sebe, a neće ni zbog svih nas koji cijenimo njegov muzički rad.

  Eldar Ibrahimović – “Classical Collection Volume 1: The Beginning” – 1. Et Exordium, Pt. II ; 2. Starlit Canvas ; 3. Formation of the Universe ; 4. Endless Dawn ; 5. To Final Frontier and Beyond ; 6. Sanity Pendulum ; 7. Cosmic Nature ; 8. As the Autumn Comes ; 9. Dance of the Suns ; 10. Don’t Turn Away ; 11. Et Exordium, Pt. II (Short Version) ; 12. As the Autumn Comes (Short Version)

  Photography artworks “Galaxies” by Faruk Ibrahimović

  Vezani link – WAR-HEAD – Imperium Mundi (Recenzija: Dragutin Matošević)

  https://store.cdbaby.com/cd/eldaribrahimovic / https://soundcloud.com/eldar_ibrahimovic_classica /
  https://www.facebook.com/eldar.ibrahimovic / https://www.facebook.com/Eldar-Ibrahimovic-1670813352986668

  Youtube playlist: Eldar Ibrahimović – “Classical Collection Volume 1: The Beginning”  /
  Bandcamp: Eldar Ibrahimovic – Classical

  YT – Eldar Ibrahimovic – The End Of The World (Epic Adventure Orchestral Music)

  YT – Eldar Ibrahimovic – We Are All Alone

  *
  * *
  * * *
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  info@barikada.com
  * * *
  * *
  *