• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  DUŠKO VUJOVIĆ – Moj život

  DUŠKO VUJOVIĆ – Moj život

  DUŠKO VUJOVIĆ – Moj život / Take It Or Leave It Records, 2016 / CD / rock / Crna Gora

  Duško Vujović je kantautor iz Crne Gore (potiče iz mjesta Berane, a sada živi u Podgorici). Muzikom je počeo da se bavi sa 14 godina i proglašavan vunderkindom crnogorske rock scene. Debi album, “Čupavac pred sudom“, snimio je u svojstvu vokalnog soliste grupe Krivi toranj (Berane, Crna Gora) i izdao ga za Muzičku produkciju RTV Crne Gore, 1994. godine. Nakon albuma prvenca, snimao je u različitim fazama svog rada, sa različitim producentima, pjesme koje su se našle na albumu, “Moj život“.

  Repertoar Duška Vujovića stilski je raznovrstan – on pjeva pop, rock balade, klasični rock i hard rock. Pored samostalnih nastupa u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini, nastupao je i sa Ribljom čorbom, Rambom Amadeusom i brojnim drugim vedetama ex YU muzičke scene.

  Album, “Moj život“, dostupan je na svim relevantnim digitalnim platformama (iTunes ; Amazon ; Google Play ; Spotify ; Deezer), kao i u kompakt disk formatu na web stranici najstarije srpske nezavisne izdavačke kuće, Take It Or Leave It Records, Beograd, Srbija.

  DiskografijaDuško Vujović i Krivi toranjČupavac na struju (Muzička produkcija RTV CG, 1994) ; Duško VujovićMoj život (Take It Or Leave It Records, 2016)

  Album su snimali – Duško Vujović (vokal, muzika i tekstovi) ; Mila Vukelić (prateći vokali, 1,3) ; Vladimir Garčević (električne i akustične gitare, 1,3, bass gitara, 10) ; Boris Šurlan (električne, akustične i solo gitare, MIDI programiranje, 1,3,10) ; Miloš Krsmanović (klavir, Hammond, 1,3,10) ; Nikola Ignjatović Riđi (bass gitara, 1,3 ) ;

  Ključna činjenica za nastanak ovog albuma, pokazalo se, bio je susret Duška Vujovića sa producentom Borisom Šurlanom. Boris Šurlan je na albumu svirao električne, akustične i solo gitare, bavio se MIDI programiranjem, a potpisuje i miks, postprodukciju i mastering. Album, “Moj život“, sadrži 10 pjesama (samo tri su nove – “Lana“, “Za mrvu svoga grijeha” i “Moj život“). Mnoge su bile na repertoaru grupe Krivi toranj i sada su snimljene u novim aranžmanima te se ovaj album, stoga, zove retrospektivni.

  Interesantno je da je na albumu deset pjesama, a pet producenata. To su Dejan Božović, Bole Bošković, zatim Miha Radonjić iz benda Crveno i crno, Dragan Ivanović iz benda Van Gogha (bass gitarista iz Kotora) i Boris Šurlan (genijalac iz Beograda), koji predaje pet predmeta na Akademiji!“, pojasnio je Duško Vujović.

  Bile su rane 80-te. Sa jednim prijateljem iz Pirota došao sam u jednu kafanu u Orahovcu, kraj Kotora. Jedan muzičar, prateći sam sebe na gitari, pjevao je neke tugaljive pjesme – “ostavila ga žena… ostali sami on i sin mu… hoće li im se vratiti… neće…“. Sve su mu pjesme bile u tom tonu. Pitamo mi konobaricu – “Hoće li ovaj i sutra ovdje da pjeva?“. Ona, misleći da nam se to sviđa, reče: “Hoće“. Mi na to odgovorismo: “Onda sutra ne dolazimo“. Konobarica nam, brže bolje reče: “Neće, neće…“. 🙂

  U sličnoj sam situaciji bio slušajući pjesme sa ovog albuma. Atmosfera pjesama “vuće” na rane 80-te. Ima tu raznih prizvuka – Vajte, Galije, Bijelog dugmeta, grupe Merlin… – ali nema ni trunke originalnosti. Gdje se izgubio onaj vunderkindDuško nas sa omota ovog CD-a gleda kao Johnny Cash – sav u crnom, mračan pogled, čak je tu i crna Fender gitara… Kada se odslušaju sve pjesme… nije to ni blizu onome što bi odgovorilo sadašnjem trenutku – izuzimam zadnju pjesmu sa albuma – “Moj život“. Ipak, to je nedovoljno za sveopće dobar utisak.

  Odlažem ovaj CD, među recenzirane, sa namjerom da mu se više nikada ne vratim. Žao mi je, ali tako je.

  Duško Vujović – “Moj život” – 1. Lana ; 2. Najradije bih ; 3. Za mrvu tvoga grijeha ; 4. Kao kroz maglu ; 5. Ulični svirači ; 6. Čupavac pred sudom ; 7. Zbog nje ; 8. Galija ; 9. Zavejana avlija ; 10. Moj život

  www.facebook.com/DuskoVujovicOfficial / https://www.facebook.com/TIOLIrecords

  YouTube – Duško Vujović – Moj život

  YouTube – Duško Vujović – Lana

  YouTube – Duško Vujović – Za mrvu tvoga grijeha

  . .
  . . .
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  . . .
  . .