• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Vijesti »

  DRUGI NAČIN – Jedro za oluju

  DRUGI NAČIN – Jedro za oluju

  DRUGI NAČIN – Jedro za oluju

  Zagrebački rock bend, Drugi način, od ranije dobro poznat po svojim bezvremenskim hitovima – “Prođe ovaj dan”, “Piši mi”, “Lile su kiše” te po mnogim drugim pjesmama koje su obilježile 70-te i 80-te godine, nakon dugo vremena predstavljaju potpuno novu pjesmu – “Jedro za oluju”.

  Pjesma “Jedro za oluju” snimljena je u “Stargate” studiju u Zagrebu, gdje je odrađen mix i mastering pjesme, a za produkciju su zaslužni Božo Ilić i Hrvoje Prskalo. Za pjesmu je paralelno snimljen i video spot u “Tvornici kulture” i na obroncima Zagrebačke gore. Kao redatelj spota potpisuje se Igor Ilić, a za produkciju videa zaslužan je studio “Div”.

  logo - MenartTekst pjesme na metaforički način govori o životu polazeći od pjesničke paradigme da je život kao more – ponekad mirno, ponekad olujno. Od nas se samo očekuje da naučimo ploviti tim morem.” – pjesmu slikovito opisuje frontmen benda Branko Požgajec. Krajem prošle (2014.) godine bend je proslavio 40 godina od osnivanja, a pjesma “Jedro za oluju” ujedno je i najava novog studijskog albuma kojeg možemo očekivati ove (2015.) godine. Izdavač – Menart, Zagreb.

  Tijekom godina bend je mijenjao članove postave, a danas postavu Drugog načina čine: Branko Požgajec (vokal / flauta) ; Božo Ilić Dugi (bas gitara) ; Ernest Vinković (gitara / vokal) ; Damir Vuk (klavijature / vokal) ; Mario Domazet (gitara) ; Mladen Palenkaš (bubnjevi / udaraljke / vokal).

  Drugi način možete pratiti na njihovoj službenoj Facebook stranici.

  Photo by Igor Ilić

  YouTube – Drugi način – Jedro za oluju