• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  DISKODELIJA – U vremenu

  DISKODELIJA – U vremenu

  DISKODELIJA – U vremenu / Dancing Bear, 2014 / CD / alternative/post punk / Hrvatska

  Diskodelija je četveročlani alternative, post punk bend iz Šibenika, osnovan 2009. godine. Diskodelija su: Magdalena Šetka Megi, klavijature ; Rade Kristić, bubnjevi ; Marko Vuletin – bass ; Ivo Grubišić Rule, gitara. Pet godina im je trebalo da dođu do svog prvog albuma. Cijelo to vrijeme i nije potrošeno uzalud. Ekipa iskusnih muzičara, ranija iskustva sicala svirajući u raznim šibenskim bendovima, radila je na kristalisanju zvuka i kanalisanju svojih muzičkih ideja. Naravno, svoje trenutne domete testirali su čestim nastupima širom regiona. Polučeni hvalospjevi i dobar prijem govorili su im da su na pravom putu.

  Diskodelija - CDZagrebački Dancing Bear, prepoznao je vrijednost njihovog materijala i on je izdat u formi CD-a, 2014. godine. Već prve recenzije pohvalile su ga.

  Diskodelija svira specifičnu muziku, teško prihvatljivu od strane onih koji su nespremni za muzičke iskorake. Ako ste naučeni na čvrstu i oprobanu formu – strofa – refren – solo – strofa – refren – refren – zaboravite na ovaj album. Nije za vas.

  Muzika albuma “U vremenu” psihodelična je. Od vas traži da joj se predate svim raspoloživim čulima. Na sve ovo, potrebna je i bujna mašta. Slike koje dolaze sa ovom muzikom, bogate su koloritom i raznovrsnom teksturom. Vidni su uticaji sa svjetske post punk scene, a doprinosa tome je svakako dao i već nadaleko poznati, Terraneo festival, koji se održavao u napuštenoj vojarni nedaleko centra Šibenika.

  Za prvi single sa albuma “U vremenu”, odabrana je kompozicija imenom “Alija”. Dato objašnjenje zašto baš ta, slijedi: “Pjesma ima nešto tinejdžersko u sebi, odatle i takav kasting – srednjoškolci Ante Gulin i Karmen Trojan – koji baš i nisu tipični tinejdžeri. Spot nema neku posebnu poruku i nijedna životinja nije ozlijeđena tijekom snimanja” – pojasnio je Ante Storić, režiser video spota.

  Da zaključim – sve pohvale članovima benda Diskodelija na hrabrosti da idu svojim putem, da napuste uhodane i već odavno izžvakane muzičke matrice. Nadam se da će raditi na daljem razvijanju svojih muzičkih ideja. Ovaj album svakako trebaju prezentovati što više i što dalje, ali njihov idući CD bit će presudan – dat će nam odgovor “da li su plesali samo jedno ljeto” ili…

  Dancing Bear - logo

  Diskodelija – “U vremenu” – 1. Provitamin ; 2. Alija ; 3. Sf ; 4. Kao dan ; 5. Jednoton ; 6. Thai ; 7. Animacija ; 8. Kvariton ; 9. Ovan ; 10. Fraž

  https://www.facebook.com/diskodelija

  YouTube – Diskodelija – Alija

  Autor:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  info@barikada.com