• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  DENIS & DENIS – Restart

  DENIS & DENIS – Restart

  DENIS & DENIS – Restart / (Dallas Records) 2013. / CD / Electro pop – CROATIA

  Krajem 2013-e godine na hrvatskom i ex-YU prostorima, pojavio se povratnički album riječkih Denis & Denis, nezaobilaznog i značajnog electro pop aktera ovdašnje novotalasne i post novotalasne priče. Autor i klavijaturista, Davor Tolja , kako informacije kazuju, novi materijal je pripremao četiri godine, a na povratničkom nastupu pojavili su se i stari članovi – Marina Perazić i Edi Kraljić . Sam materijal je otpevala Rubi Montanari Knez, a na određenim nastupima grupe pojavljuje se i Marina Perazić, nekada zajedno na bini sa Rubi, dok pojedine koncerte odrađuju kao pevačice zasebno na bini, naravno pod budnim okom Tolje i prateće postave.

  DENIS & DENIS..Restart..Cover

  Povratnički album u većoj meri razočarava sve one pristalice koje su podržavale grupu tokom 80-tih godina. “Restart” u realzatorskom , a najviše u produkcijskom smislu u potpunosti ne zadovoljava. Pomenuta produkcija ne ide u korak sa sadašnjim trenutkom, a u ogromnoj meri asocira na 90-te “dance” godine, a ovako postavljene pesme u većoj meri podsećaju na songove uglavnom neuspešnih i neinventivnih srpskih i hrvatskih aktova koji su delovali u pomenutoj dekadi. Istina, prisutnost neizostavnih pop elemenata, kod Denis & Denis su na jedan drugačiji način upotpunjavali onu dance dimenziju, ali na “Restartu” nema one neophodne energije, sve je nekako mlako, lako zaboravljivo, i što je najgore – očekivano.

  Interesantno je takođe, da je reunion Denis & Denis u medijskom smislu u ogromnoj meri zakazao, što potvrđuje da se Tolja i saradnici ne snalaze baš najbolje u novonastalom okruženju. Greške se moraju, ukoliko do toga dođe, popraviti već na sledećem albumu, jer “Restart” promoviše riječki sastav upravo na način koji malo koga može zadovoljiti…

  www.dallas.co.rs

  YouTube – Denis & Denis – “Ljubomora”

  Zainteresovani za recenzije – svoja oficijalna, demo, promo, live… (CD, DVD, LP, audio cassette…) izdanja (isključivo fizičke kopije), poštom slati na:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
  e-mail: lokbis@hotmail.com
  Download izdanja se ne recenziraju