• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  DEAN CLEA – L.U.N.A.

  DEAN CLEA – L.U.N.A.

  DEAN CLEA – L.U.N.A. / CD / One Records, 2014. / Hrvatska

  Istinska je privilegija i zadovoljstvo – u doba supermarket kulture, tj. nekulture – slušati CD albume poput ovog sadašnjeg – Deana Clea. Dinamična “Dalje ću sam”, otkriva Deana Clea u jednom burnom aranžmanskom vokalno, tekstualno i instrumentalnom –buktinja- sistemu i izražaju koji, bukvalo pokreće, podiže iz sedećeg položaja i tera na zanosno rokanje i rolanje. “Bez nje” je muzički dokument, koji nastavlja u sličnom AOR, hard rock, melodijski prihvatljivom i radijski primamnjivom stilu i fazonu. Dean Clea peva sa lakoćom i to se kristalno jasno čuje u svih, čak 14 numera na ovoj kompaktnoj disketi.

  Emir Hot je bio zadužen za izuzetno atraktivne gitarske solo deonice, koje su skladno umetnute na mesta gde je najpravilnije i da budu, i dalje pružajući Deanu Clei da dođe do svog pravog vokalnog izražaja. Petominutna numera “Odlazim”, čini se, kao da odlazi iz muzičkog miljea ovog CD albuma, jer je atmosferski potpuno drugačija, ali to ne povlači za sobom utisak da nije kvalitetna. Naprotiv! To “Odlazim”, ispostavlja se, kao da kaže – dolazim do tvog, vašeg srca – i time se nameće, kako se bliži kraju postaje power balada kakve se retko sreću ne samo na hrvatskom i srpskom govornom području, već i na celokupnom ex-YU regionalnom prostoru. “Odlazim al znam kud i, i srce svoje tražim, odlazim i dolazim, ali sve što nalazim, odlazim a al ovaj put su samo laži i zato odlazim” – iskreno peva Dean Clea.

  DEAN CLEA - CD

  Muzički dokument, “Zajedno u samoći”, može se primeniti kao univerzalna formulacija, isto koliko i definicija, muško ženskih emocionalnih odnosa koje moderno liberal kapitalističko društvo već odavno svojim gubavim prstima nudi kao jedino optimalno rešenje poslednjem, ali najbitnijem cilju – publici, širokom slušalačkom auditorijumu.

  “Suza već je previše”, dokument je u kojem Dean Clea, vrlo lično i ispovedno, ali ležerno i opušteno, bez treme i drhtaja, isporučuje krajnjem konzumentu, kako on kaže – poklanjam je tebi, njemu, njoj, svima nama koji smo sa ove strane, suprotne strane, ispred bine, scene, mikrofona.

  Svakako, treba napomenuti da je autor muzike, stihova i aranžmana pesama isključivo Dean Clea Brkić i to zaista, mnogo govori o njegovoj neospornoj rang listi i lestvici, kao i visokom mestu na tronu regionalnog sazvučja koje današnjica nudi. Veoma je lako pisati o izuzetnim albumima – ovaj to jeste u više vidova i slojeva – jer rečenice klize jedana za drugom dok se pesme smenjuju na CD plejeru.

  CD L.U.N.A. Deana Clee, je vanserijski primer kako jedna vrhunski ukomponovana zvučno lirski i estetski upakovana slika i prilika treba da danas, u 2015. godini, izgleda i bude primer mlađim naraštajima koji od Deana Clee mogu dosta toga da nauče. Dean Clea je ovoga puta istinski briljirao! Podrška argumentovanom, opravdanom kvalitetu!

  www.facebook.com/pages/Dean-Clea / www.deanclea.com

  YouTube – Dean Clea – Njeno ime je Luna

  Recenzent:
  Milan B. Popović
  Beograd, Srbija
  www.MolitvaTetoviranogSrca.com
  kulturaurbanih@yahoo.com