• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Jazz scena »

  Dani jazza Damira Kukuruzovića (17. Siscia Open Jazz & Blues Festival) – Najava

  Dani jazza Damira Kukuruzovića (17. Siscia Open Jazz & Blues Festival) – Najava

  Dani jazza Damira Kukuruzovića (17. Siscia Open Jazz & Blues Festival)

  Poštovani, budite dijelom Dana jazza Damira Kukuruzovića kako od prošle godine nosi naziv, sada već, 17. Siscia Open Jazz & Blues Festival kojemu je utemeljitelj upravo Damir Kukuruzović, jazz gitarist i dobitnik brojnih glazbenih priznanja i nagrada, među kojima je i ovogodišnja, posthumno dodijeljena, nagrada Hrvatske glazbene unije za izniman doprinos hrvatskoj glazbi. Zahvaljujući upravo dosadašnjem programskom sadržaju Siscia jazz cluba i Jazz festivala, kao i umjetničkom djelovanju Damira Kukuruzovića, Sisak je odavna upisan u glazbenu kartu Europe. Nastavljajući u duhu svoga osnivača, Jazz festival i ove godine dovodi respektabilna imena jazz scene otvarajući ga s Kukuruzovićevim dugogodišnjim suradnikom i prijateljem, slovenskim kantautorom Zoranom Predinom koji mu je posvetio skladbu, “Pjesma o novoj zvijezdi“. Predin će u Sisku na Danima jazza Damira Kukuruzovića nastupiti upravo s Damirovim Django Groupom izvodeći skladbe s albuma “Zoran pjeva Arsena”.

  Koncertu će prethoditi i premijerno prikazivanje spota za skladbu “Djevojko mala” sa zadnjeg Kukuruzovićeva albuma “Smile“, a koji je sniman na lokacijama Siska, u spomen na njegov rodni i toliko voljeni kraj i rijeku Kupu uz koju su, kako je nerijetko govorio, ˝najljepša svitanja˝. Stoga, činilo se neizbježnim u spot upravo utkati Siščanima neodoljivu Kupu. Redateljsku je palicu preuzela Vladimira Spindler uz snimateljsko oko vještog Jasenka Rasola, montažu nagrađivanog Dubravka Slunjskog i produkciju Damirovog Django Groupa i Marijane Barišić.

  Dani jazza Damira Kukuruzovića lani su (2021.), nakon razornog potresa koji je u prosincu 2020. godine pogodio Sisak i Jazz club, preseljeni u Atrij Gradskog muzeja Sisak što se pokazalo punim pogotkom. Prekrasan prostor, ispunjen zelenilom, u tjedan je dana pretvoren u jazz pozornicu u kojoj su jednako uživali i glazbenici i publika koja je potegnula iz svih krajeva Hrvatske, pa i susjednih država. Ne sumnjamo da će isto biti i u tjednu od 3. do 9. srpnja 2022. godine kad nas, nakon Predinova koncerta na otvaranju, očekuje izvrstan sekstet B’s FUN stallation pod vodstvom trubača Zvonimira Bajevića. Slijedi večer, u znaku Franka Sinatre i Deana Martina, uz SwingOver Band, potom slovenski kantautorski bend Just Friends i Bojan Volk, večer francuske šansone Allo Allo Quartetta, jazz standardi Greenhill Boysa, Jasna Bilušić & New Deal s lani objavljenim albumom “Fifty Ways“… naslovom iniciranim pjesmom “Fifty Ways To Leave Your Lover” (50 načina da napustite voljenu/voljenog), a koji kako je o njemu pisano, nudi 50 načina da ga zavolite i da u njemu uživate˝. Zadnjeg dana festivala nastupit će glumica i kantautorica, Maja Posavec, koja zadnjih godina uspješno ‘gura’ obje karijere.

  Ukratko, donosimo dobitnu kombinaciju od sedam jazz dana i osam sastava. Veselimo se Vašem dolasku.

  Prijedlog za objavu dao gosp. Dinko Husadžić Sansky.

  Siscia jazz club, Umjetnička udruga Damir Kukuruzović, Marijana Barišić