• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  DAN D – Tiho

  DAN D – Tiho

  DAN D – Tiho / (RTV Slovenia) 2013. / CD / Rock – SLOVENIA

  Sastav Dan D iz Novog mesta, Slovenija, aktivan je na slovenačkim muzičkim prostorima od 1996-e godine. Njihova karijera na nacionalnom tržištu i sceni može se smatrati uspešnom, i takođe, u pomenutim okvirima na neki način – komercijalnom. Grupa predvođena pevačem i glavnim autorom T. Jovanovićem – Tokcem, na izdanjima predstavljala se svojim viđenjem melodične varijante rocka, sugestivno interpretirane i izvedene. Zanimljivo da je grupa 2012-e godine, objavila album “Poleno” samo kao kasetno izdanje, na formatu koji se takom poslednjih nekoliko godina, verovali ili ne, vraća kao što je to bio slučaj i sa vinylom u diskografskom svetu, ne na velika, ali ne ni na tako mala vrata.

  DAN D..Tiho...CDCover

  “Tiho” predstavlja koncertno izdanje, realizovano u akustičnoj varijanti, i može se reći intimnoj atmosferi, koja je “strujala” između publike i benda. I njihova nastupajuća turneja po slovenačkim mestima i gradovima, takođe se odigrava u pomenutoj akustičnoj formi. Songovi grupe u ovakvoj koncertnoj verziji, odsvirani su i izvedeni u nešto “mirnijem” tempu, deo njih je poprimio “laganija” izvođenja i nešto izmenjeniju aranžmansku formu. U tehničkom smislu, stvari funkcionišu očekivano i ne treba sumnjati da je bend sa jednim ovakvim izdanjem postigao ono što je želeo.


  Dan D – foto Saša Huzjak


  www.dan-d.net / www.rtvslo.si/zkprodaja

  YouTube – Dan D – Počasi (turneja Tiho)

  Zainteresovani za recenzije – svoja oficijalna, demo, promo, live… (CD, DVD, LP, audio cassette…) izdanja (isključivo fizičke kopije), poštom slati na:
  Branimir Bane Lokner
  Bežanijska 33, 11080 Zemun, Srbija
  e-mail: lokbis@hotmail.com
  Download izdanja se ne recenziraju