• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  DADO & DOL MAGIC CREW – Naživo iz teatra

  DADO & DOL MAGIC CREW – Naživo iz teatra

  DADO & DOL MAGIC CREW – Naživo iz teatra / Multimedia Music, 2023 / CD, Digital / rock / Srbija

  Dado & Dol Magic Crew novi je bend sa sjevera Srbije (Subotica i Bačka Topola), nastao krajem 2022. godine. Bend je formirao Damir Dado Dolmagić sa željom da nađe kvalitetne i kreativne muzičare sa kojima bi realizovao svoj autorski izraz. Prvi album njegovog benda, “Naživo iz teatra“, snimljen je uživo na sceni Doma kulture i pozorišta u Bačkoj Topoli, 29-11-2022 godine. Autor tekstova, muzike i aranžmana je Damir Dado Dolmagić. Miks zvuka na izdanju je radio Viktor Kesler (Studio Kesler), a mastering je uradio Nebojša Brdarić. Kompletan album snimljen je u jednom dahu. Svi instrumenti su odsvirani odjednom, uživo, s tim da je vokal ponovo snimljen u studiju, pa je album na miru miksan, dovoljno dugo dok svi nisu bili zadovoljni.

  Bend Dado & Dol Magic Crew čine – Damir Dado Dolmagić (vokal, gitara) ; Zoran Dukić (gitara) ; Robert Garai (bass gitara) ; Mario Borenović (bubnjevi) – kao gost pojavljuje seNikola Vladušić (bubnjevi)

  Prvobitna ideja o formiranju benda od strane Damira – “da nađe kvalitetne i kreativne muzičare sa kojima bi realizovao svoj autorski izraz” – u potpunosti se ostvarila. Pjesme su zahtjevne za izvođenje, kompleksne, ali maestralno odsvirane. Poštovanje prema tom materijalu zaslužuje i činjenica da je snimljen uživo. To je rijetka rabota, pogotovo u vrijeme sveprisutne digitalije. Besprijekornost kompletne vokalno-instrumentalne izvedbe dokazuje da su se posla prihvatili imatelji velikog iskustva i provjereni profesionalci.

  Nenametljiva aranžmanska rješenja dala su zvučnu sliku koja ističe ozbiljan pristup muzičkom stvaralaštvu ove ekipe. Pažnju ravnopravno privlače i tekstovi pjesama, kao i instrumentalna pratnja. Usklađeni, veliki su plus ovog muzičkog izdanja. Ovakvi bendovi daju nadu da će vrijedna muzička izdanja i nadalje nastajati i biti kontrateža muzičkom trendu muzike za jednokratnu upotrebu.

  Teško mi je istači neku pjesmu u odnosu na ostale. Sve pjesme su ujednačene kvalitete, što govori da ovaj album nema slabih momenata. Album se sluša kontinuirano – od početka do kraja. Zasluga je to znalački kreiranih i dobro odabranih pjesama. Te činjenice nisu ništa manje važne kada se u cilju ima namjera da album traje duži period vremena i da ostavi vrijedan trag na muzičkoj sceni određenog geografskog prostora. Damir i njegova ekipa pokazali su nam da su i sa te strane dobro odradili svoj posao.

  Dado & Dol Magic Crew – “Naživo iz teatra” – 1. Predivna letargija ; 2. Sada i tu ; 3. Mr Alkohol ; 4. Prvi januar ; 5. Susret srodnih ; 6. Spavaš li ; 7. Umeće ; 8. Živ sahranjen ; 9. Lak iskorak ; 10. Hvala ti

  Foto – Damir Vujković

  https://www.facebook.com/dado.dolmagic / https://www.facebook.com/profile.php?id=100090169714777 / https://www.facebook.com/DamirDolmagic/?locale=hi_IN /

  YT – Dado & Dol Magic Crew – Predivna letargija

  YT – Dado & Dol Magic Crew – Prvi januar