• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  ČUVAJ SE PSA – Sve je isto

  ČUVAJ SE PSA – Sve je isto

  ČUVAJ SE PSA – Sve je isto / RnR Records, 2019 / EP CDr, Dig / punk rock / Srbija

  Bend, Čuvaj se psa, nastao je 2014. godine, u Negotinu (Srbija). U početku je djelovao pod imenom Storm. Njegovi članovi su se od samog početka djelovanja opredjelili za autorski rad. Kao Storm, učestvovali su na Bunt rock masters festivalu. Kasnije, gostovali su u u emisiji Bunt, na Radiju 202. Bend je svirao i na Beogradskom manifestu.

  Mnogo je muzičara prošlo kroz ovaj bend. Vođa benda, Mirko Stojanović, znao je što želi i tražio je saradnike koji su njegove zahtjeve mogli ispuniti.

  Poslije kratke pauze u radu, Storm mijenja ime u Čuvaj se psa. Kao svoje muzičke uzore, članovi benda izdvajaju – Anti-Nowhere League, U.K. Subs, Ramones, Misfits, Motorhead

  Marta 2018. godine, članovi benda Čuvaj se psa ušli su u studio i snimili su EP CDr, sa 4 pjesme pod jedinstvenim imenom, “Sve je isto“. Taj EP CDr objavila je izdavačka kuća RnR Records  (2019). Februara 2019. godine, njihov EP CDr je imamo promociju u Klubu Atom, u Beogradu.

  DiskografijaSve je isto (RnR Records, 2019)

  Čuvaj se psa su – Mirko Stojanović (gitara, vokal) ; Ivan Jončić (gitara, prateći vokal) ; Dragan Kožičić (bass) ; Igor Kosić (bubnjevi)

  Prvo da razjasnimo neke nedoumice. Primjetio sam da neki ovaj nosač zvuka “krste” kao EP, a neki kao Album CD. Dok su “vladale” gramofonske ploče, one sa dvije pjesme, zvale su se singlovi. One sa 4 pjesme zvale su se EP (Extended Play), a sve ostalo bili su LP (Long Play) ploče. Kod CD-a, kao novog medija, slična je podjela. Znači – CD sa 2 pjesme je single, sa 4 pjesme je EP, a sve ostalo su Album CD-i.

  Imam još jednu primjedbu. Radi se o tome kako neko pristupa svojoj muzici sa PR strane. Bend izda nosač zvuka, a nema dostojnu biografiju, pa ni fotografiju… U takvim slučajevima se pitam, zašto bih ja bio profi (u svojoj recenziji), kada bend ne vodi brigu o sebi. Ne može se PR zasnivati na jednoj fotografili. U tom slučaju – i moja recenzija će biti “površna“.

  Muzika – prva pjesma počinje reskim i jakim zvukom distorzirane gitare, bio je to atak na moje uši, tako da sam odmah morao smanjiti ton u mojim slušalicama. Sličan “problem” imaju i ostale pjesme. Što se tiče produkcije – sve je “nagomilano, a onda spljošteno“. Ne razaznaju se gitarske solo dionice, recimo.

  Žao mi je… ovdje ću stati. Nisam našao niti jedan “plus” na ovom EP CDr izdanju. Naredni put treba raditi mnogo ozbiljnije, a nije “sramota” i unajmiti PR stručnjaka.

  Čuvaj se psa – “Sve je isto” – 1. Sve je isto ; 2. Soba broj 24 ; 3. Majka ; 4. Prazne priče

  https://www.facebook.com/RnRRecordsTMM / https://www.deezer.com/hr/album/115761082 / https://www.facebook.com/band.cuvajsepsa /

  YT – Čuvaj se psa – Sve je isto

  https://youtu.be/1RcPnX55kzo