• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  CRVENA JABUKA I ORKESTAR ZA ZALJUBLJENE – Bivše djevojčice, bivši dječaci

  CRVENA JABUKA I ORKESTAR ZA ZALJUBLJENE – Bivše djevojčice, bivši dječaci

  CRVENA JABUKA I ORKESTAR ZA ZALJUBLJENE – Bivše djevojčice i bivši dječaci / Unplugged Live u Lisinskom / CD / Croatia Records, 2014.

  Svakako raritetno dvostruko CD audio izdanje grupe Crvena jabuka, snimnjeno u zagrebačkoj KD “Lisinski” – bez struje, akustično / poluakustično. Svaki od ovih plemenitih diskova sadrži blago – po 15 “narezanih” pesama, među kojima se nalaze po dva predivna dueta. Prvi je sa Kemalom Montenom u pesmi “Napiši jednu ljubavnu”, dok je druga duetska numera impresivno izvedena sa gošćom, Antonijom Šolom. Naravno, tu je brza i kratka pesma, po kojoj je dvostruki album i nazvan – “Bivše djevojčice, bivši dječaci”. Na drugom nosaču zvuka, drugom CD-u, nalaze se još dueta sa Crvenom jabukom. U pitanju su pesme “Crvena jabuka” i Saša Lošić iz nekadašnjeg legendarnog Plavog orkestra, kao i duet Crvene jabuke sa Željkom Bebekom i Klapom Luka Ploče.

  CRVENA JABUKA - CD

  Miks pesama koji počinje sa numerom “Moj grad”, preko “Umoran sam” do “Mnogo ruža”, ostavio je poseban utisak na potpisnika ovog teksta. Velikim i gromoglasnim aplauzom publike dočekana je prva, uvodna pesma drugog diska – “Ne govori više da te ne vole”. Ovaj ogroman i impresivan zbir pesama snimljen je na koncertu u KD “Vatroslav Lisinski“, u Zagrebu, 18. februara 2014. godine.

  Ovaj CD zamišljen je kao verni dokument koncerta tako da nije nadosnimavan i popravljan. To svakako daje na značaju, unikatnosti i posebnosti ponuđenog materijala i sadržaja. Zanimljivo je da grupa Crvena jabuka, u različitim postavama postoji više od dve decenije i da je oduvek mamila ljubitelje njihove muzike sa svih delova nekadašnje, tj. sadašnje YU regije. Zanimljivo je da je na sam dan snimanja i održavanja ovog koncerta, “Bivše djevojčice, bivši dječaci”, rođeni su Dražen Petrović, Dino Dvornik, ali i Sarajlija, Saša Lošić koji je pobrao sve aplauze u pesmi “Bjeli Božić”. Vrhunski prijatni tonovi pratećeg sastava, nagovestili su Lošnu čestitku Božića 2015. godine. Meni se solo rad Saše Lošića nakon raspada Plavog orkestra veoma dopao, pa makar i on sarađivao i sa pop ili etno umetnicima sa tzv. estrade, jer ono što Saša Lošić napiše, iznedri iz metroa njegove duše, ono nešto posebno, ono što duši slušaoca jako prija.

  Miks pesama na ovom, drugom CD-u Crvene jabuke nose pesme “Bolje biti pijan nego star” i “Suada”. O originalnim, uglavnom ljubavnim pesamama grupe Crvena jabuka, ne treba trošiti previše vremena, jer ako njih i sada publika voli i prihvata, to govori dovoljno samo za sebe.

  Preporuka meseca dok je disk još uvek sveže pečen u ovo hladno zimsko vreme. Zagrejaćete se uz ove pesme, to je definitivno i provereno. Numerom “Tamo da putujem”, zaokružuje se ovaj dvostruki CD trip, putešestvije koje je svakako prijalo i bendu i publici.

  YouTube – Crvena Jabuka – Bivše djevojčice, bivši dječaci

  Recenzent:
  Milan B. Popović
  Beograd, Srbija
  www.MolitvaTetoviranogSrca.com
  kulturaurbanih@yahoo.com