• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  CLONE AGE – Fuse

  CLONE AGE – Fuse

  CLONE AGE – Fuse / Dallas Records, 2016. / CD / hard rock, progressive rock / Hrvatska

  Clone Age je rock bend iz Čakovca čija prva postava započinje sa radom prije nekih desetak godina. Od tada su odsvirali mnogo koncerata te sudjelovali na mnogobrojnim festivalima i natjecanjima bendova u našoj regiji. Često su osvajali i nagrade žirija i publike (InMusic festival, Rock Otočec, Heineken Music Fest…). Nagrade su, između ostaloga, bile i besplatna audio snimanja njihovih pjesama, pa su na taj način uspjeli snimili velik broj demo snimaka.

  Nakon mnogih uspona i padova, kreativnih pauza, promjena članova benda… početkom 2014. godine, uspijeva pronaći odgovarajuću hemiju i kreativnu energiju za autorski rad i pala je odluka o stvaranju i snimanju 10 novih pjesama za prvi “pravi” album. Bend je strastveno prionuo kreiranju novog materijala koji je rezultirao albumom “Fuse“.

  Diskografija – Clone Age (2003) ; EP, Break your wall (2012) ; Single, Give yourself to me (2015) ; Single, Wake me up (2016) ; Fuse (2016)

  Članovi – Robert Kriković (vokal, bass) ; Adrijano Valpatić (gitara, prateći vokal) ; Nenad Rešetar (gitara) ; Marko Lajtman (bubnjevi)

  Ova recenzija kasni zbog jedne čudne činjenice (dileme) – Internet vrvi konstatacijom da je ovo album prvijenac grupe Clone Age, a u mojoj kolekciji je, više od decenije, njihov album, self titled, sa 7 kompozicija (1. You Hurt You Take And I’m Yours ; 2. Honey ; 3. My Favourite Toy ; 4. Demons Inside Me ; 5. Heroin ; 6. Nothing Is New ; 7. Famous With Gold And Women), koji nitko ne spominje (!?!). Možda će mi netko od članova tog benda objasniti ovu činjenicu. (Bend je odgovorio na ovu moju konstataciju – molim – pročitati tekst ispod video zapisa.)

  clone-age-cd

  Clone Age se i nadalje u svojim pjesmama drže engleskog jezika. Album “Fuse” broji 10 kompozicija ujednačenog zvuka. Distorzirane gitare, “gusti” udari bubnjeva, smjena brzih i sporih kompozicija, višeglasno pjevanje… Aranžmani su bogati, a evidentno je veliko sviračko iskustve članova ovog benda. Sviraju sa osjetnom lakoćom svojstvenoj profesionalcima.

  Clone Age za mene nisu nepoznanica. Njihovu muziku puštao sam već 2004. godine u mojoj prvoj muzičko-informativnoj radijskoj emisiji serijala Jeans generacija (001 – Jeans generacija – 01.06.2004.). Vjerujem da će ovo izdanje pomoći da ih upozna mnogo šira baza poštovatelja dobre muzike. Clone Age im imaju što ponuditi. Članovima benda Clone Age želim svako dobro, a za naredno izdanje sugerišem malo više originalnosti.

  Dallas Records - logo

  Clone Age – “Fuse” – 1. Give Yourself To Me ; 2. Should I Care ; 3. We’ll Make It ; 4. Addition ; 5. My Little Miracle ; 6. Wake Me Up ; 7. Never Enough ; 8. Save Me ; 9. What’s My Name ; 10. Alone

  www.facebook.com/cloneageck / www.reverbnation.com/cloneage / cloneage.bandcamp.com

  YouTube – Clone Age – Wake Me Up

  YouTube – Clone Age – Give Yourself To Me

  Lijep pozdrav od Clonera
  Hvala Vam na recenziji i osvrtu na naša stara izdanja. Ima više razloga zašto mediji… pa i mi sami, manje spominjemo razdoblje prije 2012. Nama je nekako cijelo razdoblje postojanja benda, od 2002. do 2012. godine, bilo prepuno promjena članova, bend se svako malo raspao pa sastajao… snimke smo radili na način da bismo tu i tamo osvojili nekakav fond sati besplatnog snimanja, pa bismo snimili stvar… nakon 4-5 mjeseci, drugu stvar na isti način… i tako smo onda nekako snimali skoro dvije godine, pa sve skupa stavili na “CD” no nikad nismo taj materijal službeno izdali, već je to bio kao nekakav zbroj pjesama koje smo, eto, na kraju uspjeli staviti na jedan CD…

  Pravo je čudo da ga uopće imate jer ste onda jedna od zaista rijetkih osoba koja posjeduje taj CD, jer ih nikad nismo, ni aktivno dilali, ni prodavali… tu i tamo smo negdje poslali kao vizitku ili poklonili na kojem nastupu i slično.

  Bend se tih godina, svako malo, reformirao, pa onda je u biti od 2002. do 2006. nekako polu-aktivno funkcionirao, a od 2007. do 2012. godine, bend nije službeno ni postojao. Nakon što smo nekako konačno proradili… napustio nas je naš pjevač… i taj tren smo nekako napravili preokret i odlučili napraviti “reset” i uhvatiti se posla baš onako ozbiljno i zato nekako ta stara polu-aktivna vremena benda nekako i ne spominjamo previše, iako se slažem s time da ih baš ne bi trebalo u potpunosti ignorirati i zaboraviti

  Ali eto… upravo ovih dana će biti objavljen i jedan live video našeg akustik nastupa u kojem izvodimo i neke od tih starijih pjesama, a za pjesmu “Famous with gold and women”, koju ste puštali u sklopu svoje emisije 2004. godine, s istog nastupa ćemo imati audio snimku (video snimanje je bilo samo prvih 6 pjesama, a “Famous…” smo svirali zadnju) i to je u biti prva live izvedba te pjesme još od 2006. godine… uf, pa to je deset godina

  Trudimo se, naravno, i trudit ćemo se biti i što kreativniji i originalniji s našim novim materijalima… trenutno već i radimo na skladanju pjesama za novi album tako da slijedeće (2017.) godine svakako planiramo i nove materijale.

  Eto, jako mi je drago što dugi niz godina pratite naš rad i nadam se da ćemo tako nastaviti još dugo dugo duuugooo… Pozdrav iz Čakovca.

  .
  . .
  . . .
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  . . .
  . .
  .