• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Jazz scena »

  CHUI – Zagreb-Berlin

  CHUI – Zagreb-Berlin

  CHUI – Zagreb-Berlin / Dancing Bear, 2022 / 2xLP, Dig / electronic, jazz, fusion / Hrvatska

  Chui je mladi hrvatski kvartet koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu. Spoj je to savremene klupske plesne muzike u kombinaciji sa jazzom, elektronikom i rock’n’roll beskompromisnim pristupom.

  Toni Starešinić – tvorac je grupe Chui, klavijaturist, kompozitor, kreativni i duhovni vođa sastava. Sa svojom sudružicom vodi i Mangroove, prati dotičnu i u sastavu Željka At Ease, a svira u pratećim sastavima Ede Maajke i Josipe Lisac, sudjeluje i u Super Funk i Sunrise Sessionsima. Inače, pravi je bodul, pa kad je i daleko od mora, često u svojim mislima maštari poput otoka, morem izoliranog od ostatka svijeta. Obožava znanstvenu fantastiku, filmove…

  Vojkan Jocić – najvjerniji je Tonijev saputnik na Chuievim putovanju, često prozivan kao najveća pluća grada u kojem trenutno nastupa, Vojkan je strastveni jazz saksofonist koji živi za svoj instrument i sa muzikom koju izvodi. Nosi titulu jedinog muzički akademski obrazovanog člana sastava, a svoja muzička umijeća dijeli i sa Zvjezdanom Ružićem, Bornom Šercarom, Brunom Mičetićem, Mimika orkestrom, Kristijanom Terzićem, Pavlom Jovanovićem i Jazz orkestrom HRT-a.

  Konrad Lovrenčić – stari je sudrug Tonija, još iz sastava Less Than A Minute, Tobogan i Beat Busters kolektiva, a svoj prvi “ulet” na Chuiev album imao je kao gost na albumu “Third Sun From The Stone“. Negdje godinu nakon toga, postaje stalni član i prvi basist kojeg je grupa Chui ikada imala. Osim oslonca u dubokim frekvencijama, Konrad grupi Chui pruža i jednu duhovnu stabilnost i racionalnost što posebno dolazi do izražaja na turnejama. Svira bass gitaru i u sastavima Elemental, Kries, a sa sudružicom vodi bend Mixed Up Mary.

  Ivan Levačić – bubnjar je “meka srca, mlade duše i vatrene energije” koji, iako muzičkom scenom hara već skoro dvadeset godina, još mnogo toga ima za reći. Više je sve to nego dovoljno razloga da bude regrutiran u Chui. Album “Iz kapetanovog dnevnika” njegov je impresivni ulaz u Chuievu diskografiju. Uz Chui, svira u ABOP-u i Kriesu, a servirao je ritmove i za Natali Dizdar, Mayalesima, Pridjevima, Lollobrigidi, Pips, Chips & Videoclipsima i mnogim drugima.

  DiskografijaChui (Dancing Bear, 2012.) ; The Second Arrival (Dancing Bear, 2013) ; Third Sun From The Stone (Dancing Bear, 2015) ; Chui ovu glazbu (Dancing Bear, 2017) ; Iz kapetanovog dnevnika (Dancing Bear, 2019) ; Zagreb-Berlin (2xLP, Dancing Bear, 2022)

  Chui su – Toni Starešinić (Korg SV1, MicroKorg, Kaoss pad, Dave Smith Mopho x 4, Moog Sub 37, Hammond organ, Logan string melody, percussion, hand clap) ; Vojkan Jocić (tenor & soprano saxophones, MicroKorg, Kaoss pad, Kaossilator, Digitech Whammy, Wah wah Cry baby, Tc electronic Octaver, Boss Delay / Reverb) ; Konrad Lovrenčić (bass guitar Maruszczyk, Jake 4pFiesta RedClassic Amp: HH IC 100-S Speaker, Barefaced Four10, Boss Octaver OC-2, Boss Bass Synthesizer SYB-5, envelope filter, Copilot FX Orbit, Tech 21 NYC XXL, Akai G-Drive, Boss Digital Delay DD-7, TC Electronic Hall of fame, DI preamp: Lehle Basswitch IQ, hand clap) ; Ivan Levačić (Star drums, KL Cymbals, Synthstrom Deluge, Moog Minitaur, Eowave Quadrantid Swarm, hand clap)

  Hrvatska jazz grupa Chui donosi nam svoj novi album, “Zagreb-Berlin“, koji predstavlja zanimljivu i dinamičnu mješavinu tradicionalnog jazza s modernim utjecajima i lokalnom muzičkom kulturom. Na čelu projekta (grupe) Chui nalazi se Toni Starešinić, višestruko nagrađivani muzičar koji djeluje na više polja, u autorskim sastavima kao što su Mangroove i Je Veux, prateći je muzičar u bendu Josipe Lisac itd. Osnovu grupe Chui, uz Tonija Starešinića (klavijature…), čini i saksofonista Vojkan Jocić. Uz ritam sekciju – Konrad Lovrenčić (bass…) i Ivan Levačić (bubnjevi…), ta grupa, ukoliko opstane u istom sastavu, može nam još mnogo toga vrijednoga ponuditi na jazz sceni Hrvatske i regiona.

  Kao nus proizvod korona perioda, nastala su mnoga vrijedna umjetnička djela. Jedno od njih je i dvostruki album koji nosi naziv po glavnim gradovima Hrvatske (Zagreb) i Njemačke (Berlin). Muzika sa albuma br. 1 – “Zagreb” – svojevrsni je nastavak muzičkog pristupa prezentiranog na prethodnom diskografskom izdanju grupe Chui – “Iz kapetanovog dnevnika“. Muzika sa albuma – br. 2 – “Berlin” nastala je za živu pratnju dokumentarnog filma Waltera Ruttmanna iz 1927. godine, “Berlin – simfonija velegrada“. Omot albuma zaslužuje da se istakne zbog svog jedinstvenog grafičkog rješenja. Njegov autor je Igor Kordej, autor stripa i ilustrator.

  Album 1, stranu A, otvara pjesma, prvi single sa albuma, “First of All…“. Slijedi je kompozicija, “Ex Machina“. Obje kompozicije karakteriše maestralna atmosfera.
  Album 1, stranu B, čine kompozicije – “Grounded Sun” i “Nine Views“, nadahnute zagrebačkom umjetničkom instalacijom “Prizemljeni sunčev sistem“, koja se sastoji od “Prizemljenog Sunca“, Ivana Kožarića u Bogovićevoj ulici i “Devet pogleda“, Davora Preisa, kao prikaz devet planeta raspoređenih na razmjernim udaljenostima od Kožarićeve skulpture, tako da svaka odražava stvarne (proporcijalne) udaljenosti pojedinih planeta od zvijezde.

  Album 2, stranu C i stranu D čine Symphony Of A Metropolis – Act I i Act II ; Symphony Of A Metropolis – Act III i Act IV. Pobrojane naslove potpisuju svi članovi grupe, pojedinačno. Interesantnim se čini čuti kako svaki od njih “razmišlja“. Iako kompozicije sa ovog nosača zvuka nose potpise raznih autora, članova kvatreta Chui, ostale su dosljedne zvučnom i izvođačkom okviru koji na najbolji način karakteriše ovaj album i ovu ekipu.

  Sve u svemu, “Zagreb-Berlin” je izvanredan album koji se ističe slojevitim i kompleksnim aranžmanima, te kombinacijom tradicionalnog jazza s modernim i lokalnim utjecajima. Chui nam donose zanimljivo putovanje kroz različite zvukove i stilove, a njihova muzika će vam se definitivno zadržati u uhu i željet ćete je čuti opet i opet.

  Chui – “Zagreb-Berlin” –
  side A – 1. First Of All… (Toni Starešinić) ; 2. Ex Machina (Toni Starešinić)
  side B – 1. Grounded Sun (Starešinić, Jocić, Lovrenčić, Levačić) ; 2. Nine Views (Toni Starešinić)
  side C – Symphony Of A Metropolis – 1. Act I ; (Konrad Lovrenčić) 2. Act II (Toni Starešinić)
  side D – Symphony Of A Metropolis – 1. Act III (Vojkan Jocić) ; 2. Act IV (Ivan Levačić)

  Foto – Printscreen

  Klik na link
  CHUI – Iz kapetanovog dnevnika (Recenzent: Dragutin Matošević)
  CHUI I JAZZ ORKESTAR HRVATSKE RADIOTELEVIZIJE – Chui ovu glazbu (Recenzent: Dragutin Matošević)
  CHUI – Third Sun From The Stone (Recenzent: Dragutin Matošević)

  https://www.facebook.com/profile.php?id=1128010065 / https://www.facebook.com/chuiovuglazbu / https://chuiovuglazbu.com / https://open.spotify.com/album/748vaYVdrzgfK6xA6P5zTI#login /

  YT – Chui – First Of All…

  YT – Chui – Symphony Of A Metropolis – Act I