• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  BUGARSKA SKUPŠTINA – Silovanje života

  BUGARSKA SKUPŠTINA – Silovanje života

  BUGARSKA SKUPŠTINA – Silovanje života / Metalkonoba, 2017 / CDr / hardcore / Hrvatska

  Bugarska skupština je etno-alternativni sastav iz Osijeka koji broji četiri člana, a to su – Bole, Leko, Patak i Domazet. Sastav je osnovan 1998. godine i od tada djeluje u raznim postavama, uz iznajmljivanja raznih svirača ovisno od tadašnje situacije. Godine 2001., izlazi prvi demo pod nazivom “Prvo, pa ćuška“, a ubrzo nakon toga i prvi službeni album, “Izrazi mišljenje” (Aquarius Records, 2001) – prodat u oko 5 tisuća primjeraka.

  Sastav Bugarska skupština počinje sa uzastopnim nastupima, prvo po Slavoniji, a onda svoj hardcore utjecaj šire na sve četiri strane svijeta. Binu su dijelili sa mnogim poznatim imenima domaće i strane scene.

  Godine 2004., izlazi drugi album, “Krečite kuće, bit će sahrana” i prodaje se u količini od 40 tisuća primjeraka. Treći album, “Otac kulture“, izlazi 2008. godine. U nastavku karijere, sastav Bugarska skuština izdaje je još tri albuma. Aktuelni, šesti po redu, zove se “Silovanje života” (2017).

  DiskografijaIzrazi mišljenje (Aquarius Records, 2001) ; Krečite kuće, bit će sahrana (Aquarius Records, 2004) ; Otac kulture (Metalkonoba Croatia, 2008) ; Vožnja po principu (Metalkonoba Croatia, 2011) ; Bukkake (Metalkonoba Croatia, 2014) ; Silovanje života (Metalkonoba Croatia, 2017)

  Članove sastava Bugarska skupština čine – Bojan Dizdarević Bole (bass, vokal) ; Matija Pavković Patak (gitara 1) ; Domagoj Domazet Namazet (gitara 2) ; Alen Leko (bubnjevi, vokal)
  Bivši članovi bili suGoran Hresc, Ivan Culo, Marin Arambasic, Andrej Paulus, Ilija Tomic

  Značenje manje poznatog terminabugarska skupština – to je u prenesenom smislu stanje opšteg rasula, razbucanosti na vrhunskom nivou. (Vujaklija) Član sastava Bugarska skupština, Gumeni Patak, 2014. godine je izjavio: “Sve što ja u životu radim, nije to zbog žena, NOVACA I SLAVE. Moj glavni razlog, sada i uvijek, je da uveličam ZNAČENJE HARDKOR PONOSA. Ako si ljut na društvo oko sebe, to je dobar znak, NEŠTO SE BUDI”. Netko drugi je izjavio – “Ime albuma ‘Silovanje života’ izvučeno je iz istoimene pjesme koja je, zapravo, okosnica onog što se danas svima događa, nekima više, nekima manje“.

  Hardkor muziku karakterišu jednostavnost, brzina, agresivnost i urlajući vokali. Pravu definiciju svog muzičkog stila, Bugarska skupština je dala pjesmom “Hardkor definiranje“. Ni ostale pjesme sa albuma “Silovanje života” ne zaostaju u pogledu definisanja… najviše se daje slika stanja u današnjem društvu. Slika koju nam ovi momci daju, mračna je i pesimistična, beznadežna, a možda ona i jeste takva, samo… mnogi od nas, nažalost, svjesno zatvaramo oči i uši ne htijući prihvatiti zbilju koja nas okružuje, koja je sve više nego optimistična.

  Muziku sastava Bugarska skupština nikada nećete čuti posredstvom audio ili video sredstava javnog priopćavanja. Svojim zvukom, porukama, vokabularom… ne uklapaju se u ustaljene društvene sisteme, u etablirane socijalne vrijednosti. Da ih čujete, da dođete do njihovih poruka, morate ih potražiti / poslušati u mračnim klubovima…

  Svako društvo bi trebalo imati ljude zadužene da slušaju što im to “narod” poručuje. Istina je uvijek negdje na “sredini“, a do te sredine se ne stiže vodeći računa o sagledavanju životnih situacija samo sa jedne strane. Bugarska skupština nam jasno i direktno daje uvid i na onu, “drugu stranu“.

   

  Bugarska skupština – “Silovanje života” – 1. Intro ; 2. Izvještaj ; 3. Ja sviram da sviram ; 4. Mrzim preseravanje ; 5. Hardkor definiranje ; 6. Silovanje života ; 7. Negativni hardkor ; 8. Ogorčenje ; 9. Svijet od poštenja ; 10. Asocijalan ; 11. Politikana (feat. Homu Tebra, NASPA crew)

  https://www.facebook.com/bugarchina /

  YT – Bugarska skupština – Silovanje života

  YT – Bugarska skupština – Asocijalan