• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Jazz scena »

  BOŠKO PETROVIĆ & B.P. CONVENTION – 3LPon2CD

  BOŠKO PETROVIĆ & B.P. CONVENTION – 3LPon2CD

  BOŠKO PETROVIĆ & B.P. CONVENTION – 3LPon2CD

  BPC 01Croatia Records je objavila tri LP-a Boška Petrovića – “Blue Sunset”, “With Pain I was Born” i “Green Lobster Dream” – na 2 CD-a, a izdanje je jednostavno nazvano “3LPon2CD”.

  Ova tri hvalevrijedna albuma snimljena su u studiju Jugotona i u Koncertnoj dvorani “Vatroslava Lisinskog”. Osnivajući sastav B.P. Convention kojeg čine: Damir Dičić – gitara ; Mario Mavrin – električni bass ; Salih Sadiković – bubnjevi ; Boško Petrović – vibrafon, Boško je imao na umu široki raspon kombinacija glazbenika, koji se mogu pridružiti kao solisti ili povećati sastav sve do “smanjenog big banda”, kakav je i snimljen na albumima “Blue Sunset” i “Green Lobster Dream”, s poznatim svjetskim solistima kao što su Clark Terry, Art Farmer, Albert Mangelsdorff, Gianni Basso i drugim gostima.

  BPC 02Vibrafonist svjetske reputacije, najveći hrvatski promotor jazza, urednik i voditelj brojnih TV i radijskih emisija, diskograf i pedagog – Boško Petrović – rođen je u Bjelovaru 18. veljače 1935. godine i ove (2015.) godine bi navršio 80 godina. Na žalost, napustio nas je već 10. siječnja 2011. godine.

  Izdanje “3LP on 2CD” s albumima nastalima u periodu od 1975. do 1982. godine samo su mali podsjetnik na svestranu djelatnost najpoznatijeg hrvatskog jazz glazbenika. Dobri poznavatelji jazza, ali i oni koji polako ulaze u taj glazbeni svijet, danas po prvi put imaju prilike poslušati glazbu koja se stvarala prije više od 40 godina u Zagrebu.

  YouTube – B.P. Convention Big Band – Blue Sunset

  YouTube – BP Convention & Clark Terry – Stabilization Blues