• Radio show

  MŠ Pučišća, Brač

  Davor Matošević - MySpace

  Kontakt

 • Davor Matošević - YouTube

  ex-YU-singles

  Mixcloud - Radio shows

  Reklamno mjesto 8

  Reklamno mjesto 9

 • Recenzije »

  BORIS ŠTOK – Puls

  BORIS ŠTOK – Puls

  BORIS ŠTOK – Puls / Aquarius Records, 2017 / EP CD / electro, pop / Hrvatska

  Boris Štok je kompozitor, tekstopisac i pjevač iz Rijeke, Hrvatska. Nekadašnji je član grupa Quasarr i Manofon, a sada je samostalan muzičar. Boris Štok je bio suosnivač i dugogodišnji član višestruko nagrađivane grupe Quasarr u kojoj je djelovao kao autor tekstova, koautor muzike i kao glavni vokal. S grupom je snimio tri albuma – “Quasarr“, “Propaganda” i “Sjene” – koje su pratili izuzetno uspješni singlovi – “Ti“, “Arpeggio/Vrati mi“, “Propaganda“, “Sjene“, “Ljubav” i brojni drugi. Upravo pjesma “Ljubav“, u kojoj je gostovala Josipa Lisac, osvojila je Porina za Najbolju vokalnu saradnju.

  S Vedranom Križanom, Boris Štok je 2008. godine osnovao projekt Manofon i objaviili su dva izdanja – “Tv um” i “2” – a najpoznatije pjesme bile su – “Ovisnik, zvuk“, “Ono što već znam“, “Ti bi to” i “Trag“. Kao pjevač, autor tekstova i koautor muzike, sarađivao je s mnogim renomiranim izvođačima kao što su Josipa Lisac, Mrle & Ivanka, Henry Radanović, grupa Rivers, Marko Tolja, Zoran Predin i grupa Nola.

  Zašto je krenuo u solističke vode, Boris pojašnjava riječima – “Želio sam promjenu, samostalnost i kreativni zaokret. Napraviti odmak od dosadašnjeg rada. Imam puno novih ideja i gomilu pozitivne energije koju želim pretvoriti u glazbu“.

  DiskografijaPuls (Aquarius Records, 2017)

  U nastajanju albuma “Puls“, doprinosa su dali – Boris Štok (vokal) ; Darko Terlević (gitara, bass, klavijature) ; Dino Šimonović (bubnjevi, 1,2,6) ; Goran Pleić (bubnjevi, 2) ; Matej Zec (gitara, 3,4) ; Sandi Bratonja (bass, klavijature, 3) ; Jadranka Ivaniš Yaya (vokal, 3) ; Nikola Mesarek (gitara, bass, 4) ; Henry Radanović (gitara, bass, 5)

  Nakon uspješnih single izdanja – “Ove misli” (feat. Yaya), “Voli me još ovu noć“, “Ispod kože” i “Kao mi” – riječki pjevač, autor i tekstopisac, Boris Štok, predstavlja svoj debitantski EPPuls“. EP je štampan u limitiranom tiražu, od samo 300 primjeraka i sadrži šest pjesama. Govoreći iz iskustva, mogu reći da već sa lakoćom prepoznajem većinu izvođača koji potiču iz Rijeke. Ima nešto u njihovom glasu, u načinu kako pjevaju, u stilu muzike koji upražnjavaju… što ih čini upečatljivima za taj grad, za tu regiju. A sve je počelo sa Denis & Denis. Shvatili ste – znak prepoznavanja je elektro pop. Prethodnu konstataciju ne treba uzeti u negativnoj konotaciji. Naprotiv, muzičari sa riječke muzičke scene, zbog svog kvalitetnog rada, bili su česti gosti mojih muzičko-informativnih radijskih emisija serijala Jeans generacija (2004.-2008.).  Tako, između mnogih drugih i ovdje već pomenuti – Quasarr, Manofon itd…

  Boris, na prvo slušanje, pomislio sam, spada u one umjetnike tipa, “neka, sve ću ja to sam“. Takvi u tome nerijetko i uspijevaju, ali je pitanje – dokle. Dokazalo se bezbroj puta – timski rad, pogotovo u muzici – produktivniji je od svakog solističkog rada. Na moju molbu, naknadno sam dobio spisak Borisovih saradnika. Iz tog spiska, bilo je vidljivo da je Boris svoje znanje udružio sa poznatim Riječanima koji su dijelom te muzičke scene. Ta sinergija je, njihovim udruženim snagama i dala zapažen rezultat. Uz Borisa, glavninu posla odradio je njegov saradnik – Darko Terlević.

  Pjesmama sa ovog albuma se nema što zamjeriti. Sve je profesionalno urađeno, a pjesme tako i zvuče. To i nije za čuditi se, uradila ih je ekipa vrhunskih profesionalaca. Ne mogu reći da su pjesme sa ovog izdanja donijele nešto posebno novo. Ipak, dojmio me je način na koji je obrađena pjesma Davora Tolje, Denis & Denis – “Voli me još ovu noć“. Boris, siguran sam, ovdje neće stati. Sa zanimanjem čekam njegov novi materijal.

  Boris Štok – “Puls” – 1. Ispod kože ; 2. Kao mi ; 3. Tišina ; 4. Voli me još ovu noć ; 5. Ove misli (feat. Yaya) ; Ispod kože (acoustic)

  Foto: Matilda Rudec

  https://www.facebook.com/pg/borisstokofficial / https://borisstok.com / http://www.aquarius-records.com

  YT – Boris Štok – Kao mi

  YT – Boris Štok – Ispod kože

  *
  * *
  * * *
  Recenzent:
  Dragutin Matošević
  Tuzla, Bosna i Hercegovina
  info@barikada.com
  * * *
  * *
  *